Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Τέλος η υποχρεωτική 7ήμερη καραντίνα για τους επισκέπτες στην Ελλάδα - Οι προϋποθέσεις


Τέλος στην υποχρεωτική 7ήμερη καραντίνα μπαίνει σύμφωνα με τη νέα NOTAM της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Πλέον η είσοδος στην ελληνική επικράτεια κατοίκων των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κρατών της συμφωνίας του Σένγκεν αλλά και του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σερβίας και του Ισράηλ επιτρέπεται χωρίς την μέχρι σήμερα υποχρεωτική καραντίνα των 7 ημερών.

Οι προϋποθέσεις ώστε οι επισκέπτες να μην είναι υπόχρεοι καραντίνας είναι:

1) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ή

2) στην περίπτωση ολοκλήρωσης του εμβολιασμού για κορωνοϊό COVID-19 και προσκόμισης από αυτούς πιστοποιητικού εμβολιασμού, στην αγγλική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή, υπό την προϋπόθεση της παρόδου 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Οι περιορισμοί που παραμένουν μέχρι τις 26 Απριλίου:

Για πτήσεις εσωτερικού: Αεροπορική οδηγία (Covid-19 notam) που αφορά πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια - domestic flights, commercial and general/business aviation). Η notam προβλέπει ότι επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς - επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Η απαγόρευση εισόδου για υπηκόους τρίτων κρατών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Σένγκεν. Εξαιρούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 12 χωρών: Ην. Βασίλειο, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ρουάντα, Σιγκαπούρη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία, Σερβία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Ισραήλ.

Επτά μέρες καραντίνα στις αφίξεις από το εξωτερικό: Όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην χώρα μας από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής εκτός αυτών που αναφέρθηκαν παραπάνω. Στους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος κατά την άφιξη τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 14 μέρες.

Διεθνείς αφίξεις με αρνητικό τεστ 72 ωρών: Η notam προβλέπει ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα εισέρχονται στην χώρα μας με αρνητικό PCR τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους. Υπενθυμίζουμε ότι στους επιβάτες θα γίνεται και δειγματοληπτικό test κατά την είσοδο τους στην ελληνική επικράτεια βάση του PLF.

Με τη notam προβλέπεται η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση travel.gov.gr, από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς Ελλάδα. Επίσης είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας PLF και για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και αναχωρούν από τα αεροδρόμια της χώρας μας.

Ειδικά για Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι) παραμένουν οι ακόλουθοι περιορισμοί, αφίξεις μόνο στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου και ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 4.000 επιβατών την εβδομάδα.

Για όλες τις αεροπορικές οδηγίες ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από τις προϋπάρχουσες notams.

6 σχόλια:

  1. Στέφανος Μάνος σε άρθρο του στα ΝΕΑ για Μητσοτάκη:
    Πες μας την αλήθεια. Όχι μια φορά, αλλά κάθε μέρα. Γιατί πεθαίνουν 15 φορές περισσότεροι εδώ από ό,τι στην Αγγλία και τη Δανία και τι πρόκειται να κάνεις για να περιορίσεις το κακό»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγινες και φαν του Μάνου; ηλίθιε αναρχοάπλητε.

      Διαγραφή
    2. Βγάζεις γλώσσα στον Στέφανο, Ντίνα;

      Διαγραφή
    3. Πες για τον Κουφοντίνα μην ξεχνιέσαι.
      Είναι η κατάλληλη στιγμή.

      Διαγραφή
    4. πως τσιμπάς ετσι ωρε 9.20 8.26 5.09; σε γαύγισε κ εσύ τούβγαλες ταυτότητα.

      Διαγραφή
  2. Το θέμα είναι η αλήθεια και η υγεία μας.Ουτε η ΝΔ,ούτε ο συριζα,ούτε κανείς τους δεν δίνει δεκάρα τσακιστη για πάρτι μας.Ολοι κοιτάνε,να κάνουν την δουλειά τους.Αρα και εμείς να κοιτάμε,πως δεν θα είμαστε οι επομενοι,στη λίστα αναμονής των ΜΕΘ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News