Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Χρυσοχοΐδης για Φουρθιώτη: Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη - Ποτέ δεν τον φύλαξαν 14 αστυνομικοί


Απαντήσεις σε όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα για τα μέτρα φύλαξης του Μένιου Φουρθιώτη έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Καμίνη, προανήγγειλε -μεταξύ άλλων- την κατάθεση νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει το ζήτημα της φύλαξης με τρόπο σύγχρονο και σύμφωνο με το κράτος δικαίου.

«Τον παρουσιαστή τον φύλαγε 1 άτομο από τον Μάιο του 2020! Τον Αύγουστο υπήρξε εμπρησμός έξω από το σπίτι του και η επιτροπή αποφάσισε να διαθέσει ένα ακόμα άτομο. Σε νέο εμπρησμό δόθηκε 3ος αστυνομικός και μοτοσικλέτα με εντολή επιτήρησης της οικίας του. Με την αύξηση των μέτρων προστασίας για τον Κουφοντίνα, αυξήθηκε και η δύναμη η συνοδευτική με 4ο αστυνομικό, υπηρεσιακό όχημα και φύλαξη οικίας», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν τον φύλαξαν 14, όπως σκορπίζεται χαιρέκακα από τον ανεμιστήρα λάσπης. Στους 10 από τους 11 μήνες είχε ένα ή δύο άτομα χωρίς αυτοκίνητο. Δεν υπήρξε θωρακισμένο. Η αστυνομία με κατηγορηματική ανακοίνωση διέψευσε δηλώσεις για 7 περιπολικά και 2 τεθωρακισμένα, ποτέ δεν διέψευσε τη φύλαξη. Δεν υπάρχει αντίφαση στην εντολή που έδωσαν να επανεξεταστεί η αναγκαιότητα φύλαξης για συγκεκριμένο μετά την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ. Ερευνώνται τυχόν παρατυπίες».

Ποια πρόσωπα έχουν αστυνομικούς

Αναφερόμενος στο σύνολο των υπηρετούντων αστυνομικών στις υπηρεσίες φύλαξης, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως ο αριθμός τους δεν ξεπερνά μονοψήφιο ποσοστό του συνόλου των αστυνομικών δυνάμεων. Εξ αυτών, όπως είπε, το 60% απασχολείται σε πολιτικούς, το 30% σε λοιπούς αξιωματούχους και ιδιώτες και το υπόλοιπο 10% σε διπλωμάτες. «Σε δημοσιογράφους και εκδότες το ποσοστό αυτό κινείται κάτω από το 2% του συνόλου που διατίθεται. Μερικές δεκάδες άτομα. Η προηγούμενη διακυβέρνηση είχε περισσότερο προσωπικό», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Νομοσχέδιο για αλλαγή του πλαισίου των υπηρεσιών φύλαξης προσώπων

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, επίσης, προανήγγειλε αλλαγή του πλαισίου που διέπει τις υπηρεσίες φύλαξης προσώπων με ένα σύστημα αμερόληπτο και διαφανές σε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία που έρθει μαζί με τις ρυθμίσεις για την εκπαίδευση των αστυνομικών σε περίπου έναν μήνα.

«Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη και έχουμε ευθύνη που δεν αλλάξαμε νωρίτερά το σύστημα. Έχουμε κάνει απόπειρα από την πρώτη ημέρα, αλλά οι προτάσεις όλες ήταν ασπιρίνες εκεί που χρειάζονταν τομές», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε: «Αφού δεν αρκεί η αστυνομία, να προσφύγουμε στην αγορά σε υπηρεσίες φύλαξης ιδιωτικών υπηρεσιών. Γιατί τα υπουργεία δεν προστρέχουν σε ιδιωτικές εταιρίες δημιουργώντας μεικτά τμήματα; Σε καμία χώρα δεν είναι εξ οφίτσιο δικαίωμα. Να νομοθετήσουμε μέγιστο αριθμό πλήθος του σώματος φύλαξης και ας κλείσουμε εκεί».

5 σχόλια:

  1. άμα έχεις λίγη ευθιξία πάνω σου Χρυσοσοίδη πρέπει να παρατηθείς και μάλιστα χθές. Κυβέρνηση άχρηστων, επικίνδυνων και νταβατζήδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νταβατζης εισαι εσυ τυφλοπόντικα που δεν βγαινεις απ το σπίτι σου αλήτη συριζαίε, για να φτάσεις υπουργούς σαν τον Χρυσοχοιδη θέλεις πολλά καρβέλια, εσεις διαλύσατε την αστυνομία γιατί θέλετε να ριμάζετε και να καίτε και σας πονάνε τέτοι υπουργοί.

      Διαγραφή
  2. εσυ ρε 3,05 εχεις χασει τη μπαλλα τελειως μα τοσο μισος απορω, πρεπει νασε μεγαλο κολοπαιδο ειλικρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συγχαρητηρια τα εβαλες ολα στο μιξερ καλα ειναι να βγαλεις τα κομματικα σου γυαλια 3.05.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3.05 ΦΟΒΑΣΕ ΕΤΣΙ? ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΦΥΛΑΣΟΝΤΕ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΕ Η ΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΧΕΖΕΣΕ Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΧΑ...ΧΑ...ΧΑ...ΧΑ...ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΔΟΜΟΚΟ ΚΑΙ Χα..χα....χα...στεναχωριεσε χα...χα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News