Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Δήμαρχος Σκύδρας: Ζητά αποζημίωση στο 100% της ζημιάς και κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Δήλωση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου:

Σύσκεψη μετά από συνδιοργάνωση Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας, Σωματείου Βιοκαλλιεργητών Πέλλας και Δήμου Σκύδρας, πραγματοποιήθηκε χθες στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας, τηρουμένων όλων των αναγκαίων μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του covid-19.

Θέμα της σύσκεψης η ολοκληρωτική καταστροφή των αγροτικών καλλιεργειών, μετά τον παγετό της 8ης και 9ης Απριλίου που αποτελείωσε ότι άφησε ο παγετός της 24ης, 25ης και 26ης Μαρτίου.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, τόνισα ότι ήδη έπρεπε να είχε αποφασιστεί η μη καταβολή των εκτιμητικών τελών, εν όψει της οικονομικής εξάντλησης των αγροτών, που ήδη διέθεσαν χρήματα για τις καλλιεργητικές εργασίες και θα διαθέσουν περαιτέρω για τη διάσωση του φυτικού κεφαλαίου, παρά την ανύπαρκτη παραγωγή.

Ακολούθως, ενημέρωσα ότι την ίδια ημέρα του παγετού απέστειλα έγγραφο στον ΕΛΓΑ Βέροιας, ζητώντας την άμεση έναρξη των αυτοψιών, ελέγχου και αναγγελιών.

Αναγκαία:

- Η περαιτέρω κήρυξη του νόμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

- Η καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες, όπως έγινε και στο παρελθόν.

- Η Αναστολή όλων των υποχρεώσεων των αγροτών σε Δημόσιο, ταμεία, τράπεζες.

- Ο Συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών με τις αποζημιώσεις.

- Η Στήριξη μέσω ΟΑΕΔ όλου του μόνιμου και εποχικού προσωπικού των μεταποιητικών επιχειρήσεων.

- Η Κάλυψη όλων των καλλιεργειών που καταστράφηκαν, σε όποιο στάδιο και αν βρίσκονται(ανθοφορία, καρπόδεση, καρποφορία).

- Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς.

-Άμεση στελέχωση του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Βέροιας, με εξειδικευμένο προσωπικό.

- Πρόταση του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας Πάνου Πασάκη, για έκδοση προγράμματος από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στήριξης όλων των αγροτών, όπως έκανε και με τις επιχειρήσεις.

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ..

Η ΑΓΡΟΤΙΚΉ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ,

ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ.

ΙΔΩΜΕΝ ΛΟΙΠΟΝ...










 

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News