Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Πέτσας: Έτσι θα γίνονται τα self tests - Τι θα κάνει όποιος είναι θετικός


Κάποιες πρώτες διευκρινίσεις για τα self tests που στα τέλη Μαρτίου θα μπουν σε κάθε σπίτι στην προσπάθεια ανάσχεσης του κορονοϊού, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Δεν μιλάμε για rapid tests, μιλάμε για τα tests που μπορεί κάποιος να κάνει μόνος του, τα οποία δεν υπήρχαν μέχρι πριν από κάποιο χρονικό διάστημα. Σε αυτό το σημείο, η Ελλάδα θα πρωτοπορήσει ξανά και θα είναι και πάλι από τις πρώτες χώρες που θα τα φέρει», ανέφερε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο πολίτης που θα κάνει το self test στο σπίτι του, εάν αυτό θα βγει θετικό, θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία που θα προβλέπεται, η οποία σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει μία επιβεβαίωση του αρχικού αποτελέσματος, ώστε από εκεί και πέρα να υπάρξει η ιχνηλάτηση και η καταγραφή του κρούσματος.

Μέχρι τέλος Μαρτίου, όλα αυτά θα εξειδικευτούν, ώστε να ξέρει κάποιος τι πρέπει να κάνει», διευκρίνισε ο κ. Πέτσας.

Δείτε πώς γίνονται τα self tests, όπου έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News