Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών συνομιλεί με τους αγρότες της Πέλλας


Με τους αγρότες συνεταιριστές στην περιοχή των Γαλατάδων, συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη αντιπροσωπεία του νέου Συντονιστικού Οργάνου της Ο.Μ. Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία δήμου Πέλλας με κεντρικό θέμα συζήτησης τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις του καλοκαιριού. Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να αντέξει την πανδημία και τη νέα οικονομική ύφεση με την καταστολή κάθε τμήμα του πληθυσμού μετά από τόσους μήνες βρίσκεται πια σε απόγνωση.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και το κύμα κακοκαιρίας που έπληξαν τον Αύγουστο την Ημαθία και την Πέλλα προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες. Οι παραγωγοί ροδακίνου δεν αποζημιώθηκαν ακόμη, ενώ οι επιπτώσεις της πανδημίας στις αγορές έχουν επιφέρει επιπλέον μειώσεις στο εισόδημα των παραγωγών με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιοπορισμού και δυσκολίας στη διεξαγωγή της καλλιεργητικής δραστηριότητας για το τρέχον έτος.

Συνεπώς η ενίσχυσή τους με τις επιχορηγήσεις de minimis κρίνεται απολύτως αναγκαία αλλά και επιτακτική ανάγκη. Η καθυστέρηση της ενίσχυσης θα έχει ως συνέπεια να συμπέσει με την εμπορική διαχείριση της φετινής παραγωγής και να οδηγήσει σε μείωση των τιμών παραγωγού. Ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται υποστήριξη και το αρμόδιο υπουργείο επιβάλλεται να ακούσει τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Τα μέλη του Συντονιστικού ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών δήμου Πέλλας – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα συνεχίσει τις επαφές με τον αγροτικό κόσμο της περιοχής στηρίζοντας τα αιτήματά τους.

Δυστυχώς το στοίχημα σωτηρίας του Μωυσή και το σύστημα «ακορντεόν» δεν έχουν φέρει κανένα ουσιαστικά αισιόδοξο αποτέλεσμα για την οικονομία και την επιστροφή στην κανονικότητα. Και ήρθε ξανά λοκντάουν μέσα στο λοκντάουν. Τα πάντα είναι υπό κατάρρευση. Σύστημα υγείας, ΜΜΜ, σχολεία, μεγάλοι χώροι εργασίας, μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παντού κρούσματα, παντού απελπισία. Σαν να μην είχε περάσει ένας χρόνος. Και η κυβέρνηση πάλι δεν φταίει.

Ο κόσμος όμως βγαίνει πια να διαδηλώσει στο δρόμο. Και οι διχαστικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας οδηγούν σε μια παράνοια καταστολής και αυθαιρεσίας, απέναντι σε κάθε πολίτη.

Πανδημία, οικονομική ύφεση και αστυνομική βία σχηματίζουν έναν κύκλο μέσα στον οποίο βρίσκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός και κανείς άλλος. Μέσα σε όλα αυτά πήρε πίσω, μετά τις αντιδράσεις, το ούτως ή άλλως γελοίο μέτρο να απαγορεύσει το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα. Αλλά ο ίδιος, σε βάρος της κοινωνίας, πετάει χαρταετό μια ολόκληρη χρονιά.

Από το γραφείο τύπου

10 σχόλια:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει με τους αγρότες κ τους λέει. Αν ξανάρθουμε στην κυβέρνηση θα ξαναπάμε ΦΠΑ αγροτικών εφοδίων 24%, ασφαλιστικές εισφορές σύμφωνα με τον τζίρο σας και γενικά θα μας δώσετε ότι έχετε για να δίνουμε επιδόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε αυτά δεν πιάνουν Πες για Κουφοντίναι και Μαρφίν να τσιμπήσουμε κάτι δημοσκοπικά.

      Διαγραφή
    2. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την τροπολογία Λιβανού για τους εργάτες γης, αλλά ζητάει τα… «ρέστα» κάνοντας λόγο για αδυναμία εισόδου εποχικών εργατών!!!

      Διαγραφή
  2. στηρίζουμε τα σωστά της κυβέρνησης, εφαρμόζουμε τους κανόνες, αγαπάμε την Ελλάδα της Ευρώπης ,ψηφίζουμε Σύριζα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, μείναν αγρότες στην Πέλλα;
    Με τόσα φουγάρα που έστησε η Τζάκρη, όλοι γίναν βιομηχανικοί εργάτες. Καναδυό που ατύχησαν την κάνανε γι'αλλού, δεν αντέχαν το ντουμάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και οι βιομήχανοι και οι αγρότες ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία; Κανα γιατρό παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενω ο αριστερος εχει δικαιωμα στα κοτερα και βιλα στο νεο ψυχικο εχει δικαιωμα να εχει 32 σπιτια καταθεσεις χιλιαδων ευρω; α ρε υποκριτες μια φορα ρουφιανοι για παντα ρουφιανοι.

      Διαγραφή
  5. Ρε ξεφτίλες βολευτές της ΝΔ τα Έβερτ έξω από το de minimis; Δεν ντρέπεστε; Αλλά κουμάντο κάνουν οι της Ημαθίας το ξέχασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ανοια φίλε; πάρε μια βαθιά ανάσα στα φουγάρα της Τζάκρη και κλάσε δυό φορές και θα γίνεις καλά.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News