Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Ένα βήμα πριν το αίτημα για εκλογές ο Τσίπρας


Η Κουμουνδούρου εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την έκβαση της χθεσινής κοινοβουλευτικής «μάχης», με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει ξεδιπλώσει τον «δωδεκάλογο της αποτυχίας Μητσοτάκη».

Ένα βήμα πιο κοντά στο αίτημα για εκλογές φαίνεται πως βρίσκεται από χθες ο Αλέξης Τσίπρας, όπως φανέρωσε μία αποστροφή του στο κλείσιμο της ομιλίας του για την αστυνομική βία. «Δεν μπορείτε πια κ. Μητσοτάκη», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας απαριθμήσει τα πολλαπλά αδιέξοδα σε πανδημία, οικονομία και Δημοκρατία, στα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ «βυθίζει τη χώρα». Ως γνωστόν, μετά το «δεν μπορείτε πια» έρχεται το «φύγετε».

Η Κουμουνδούρου εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την έκβαση της χθεσινής κοινοβουλευτικής «μάχης», με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει ξεδιπλώσει τον «δωδεκάλογο της αποτυχίας Μητσοτάκη», ο οποίος εκτιμάται πως τον οδηγεί στη στρατηγική της έντασης και της ακραίας καταστολής για ικανοποίηση των συντηρητικών ακροατηρίων της ΝΔ. Στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν λόγο για πλήρη αποδιοργάνωση στα όρια της κατάρρευσης του κυβερνητικού οικοδομήματος, το οποίο τις τελευταίες 45 μέρες βρίσκεται διαρκώς αμυνόμενο σε προσπάθεια μεταβολής του κλίματος, με αφορμή μία σειρά από υποθέσεις (αποτυχημένο lockdown, κόπωση πολιτών, κατάρρευση οικονομίας, τα «κλειδιά της εστίασης», σκάνδαλο Μενδώνη – Λιγνάδη, γλέντι στην Ικαρία, αστυνομική αυθαιρεσία και καταστολή).

Όσο ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης και το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούν να συγκρατήσουν τις διαρροές δυσαρεστημένων δεξιών ψηφοφόρων τους, τόσο απομακρύνονται από το κέντρο και συγκεκριμένα δύο κοινωνικές ομάδες, στις οποίες η Κουμουνδούρου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα: Τους «νοικοκυραίους» και τη νεολαία.

Ως προς την πρώτη κατηγορία, ο κ. Τσίπρας φρόντισε χθες να τους απευθυνθεί ουκ ολίγες φορές, με αφορμή τις εύλογες αντιδράσεις οικογενειών στη «μεσοαστική γειτονιά» της Νέας Σμύρνης. «Δεν είστε αντιμέτωπος με την οργή των μπαχαλάκηδων, την οργή των νοικοκυραίων να φοβάστε κ. Μητσοτάκη» σημείωσε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για την κοινωνική ομάδα εργαζομένων, ελευθέρων επαγγελματιών, καταστηματαρχών που σε μεγάλο βαθμό πίστεψε προεκλογικά στον κ. Μητσοτάκη και σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη διάψευση των προσδοκιών της για την οικονομία, για τη διαχείριση της πανδημίας και το αποτυχημένο lockdown και εν τέλει και για τις υποσχέσεις για ασφάλεια. «Υποσχεθήκατε ασφάλεια και ζούμε σε ένα ζοφερό καθεστώς ανασφάλειας», τόνισε.

Όσον αφορά στη νεολαία, στην Κουμουνδούρου διαβλέπουν οριστικό διαζύγιο της ΝΔ με τη νέα γενιά. Ούτως ή άλλως, πρόκειται για ένα κοινό το οποίο βλέπει προνομιακά τον χώρο της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, αφού στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 σε ηλικίες ως 34 ετών είχε πάρει σχεδόν 40%, ενώ σε αυτές του Ιουλίου διατήρησε το 36,8% έναντι 30% της ΝΔ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διαρκής στοχοποίηση της νεολαίας από τη ΝΔ για την πορεία της πανδημίας (πλατείες, διαδηλώσεις) σε συνδυασμό με τις απολύσεις, τη νέα έκρηξη ανεργίας στις ηλικίες 17-34, την ενεργοποίηση των αντανακλαστικών του φοιτητικού κινήματος με τους χειρισμούς Κεραμέως και τις επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις ακραίας αστυνομικής βίας, λειτουργούν ως… ανθρωποδιώκτης για τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανοίγει τις πόρτες του και τον κ. Τσίπρα να εμφανίζεται διαρκώς όλο και πιο πρόθυμος να αφουγκραστεί και να συζητήσει τις ανησυχίες τους.

«Τα καθεστώτα πέφτουν συνήθως με πάταγο κ. Μητσοτάκη. Δεν θα σας ρίξουμε εμείς. Η Δημοκρατία θα σας ρίξει και τα όνειρα της νέας γενιάς, όσο και αν προσπαθείτε να τους νουθετήσετε, έχετε χάσει αυτό το τρένο. Τα όνειρα της νέας γενιάς είναι εδώ και καιρό και θα γίνουν ακόμη περισσότεροι οι εφιάλτες σας κ. Μητσοτάκη, αν συνεχίσετε να κυβερνάτε με αυταρχισμό και καταστολή».

4 σχόλια:

  1. Σοβαρή νίκη κι εσύ.
    Βρήκες τον τελειωμένο και τον πάτησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αυτοδυναμία είναι κοντά.. Αλέξη το 3% το έχεις στο τσεπάκι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χα...χα...χα..χα.. μ εκανες και γελασα ρε Τσιπράκο, ξυνεσε ξυνεσε στη γκλιτσα του τσοπάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News