Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Τσίπρας σε Γεωργιάδη: «Ήρθε ο νονός; Πάντα άξιος» - Χαμός στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)


Ένταση στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης (17.03.2021) όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα μπήκε ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία να του… την πει για την περιβόητη βάφτιση και την παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

«Ήρθε ο νονός; Άξιος, πάντα άξιος» ήταν το πρώτο σχόλιο που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας όταν στα κυβερνητικά έδρανα εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Δεν ήταν φυσικά και το μοναδικό που έκανε…

«Ελπίζω να δώσετε απαντήσεις όμως γιατί ετέθησαν κρίσιμα ερωτήματα» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Άδωνι Γεωργιάδη (μέσα από τη μάσκα) να του φωνάζει.

Και ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε με ολομέτωπη επίθεση στον υπουργό Ανάπτυξης: «Νομίζετε ότι η Βουλή είναι τηλεπαράθυρα χαμηλού επιπέδου που επιλέγετε κάθε βράδυ να κονταροχτυπιέστε με τον εαυτό σας. Δεν σας κάνουμε τη χάρη. Θα δώσετε απαντήσεις, ως οφείλετε να δώσετε απαντήσεις, στον ελληνικό λαό, όχι σε εμένα. Θα δώσετε απαντήσεις στους ψηφοφόρους σας, όχι σε εμένα. Και θα αποδείξετε σήμερα ότι δεν πλαστογραφήσατε έγγραφα, ότι δεν παραβιάσατε τα μέτρα που εσείς νομοθετήσατε, αλλιώς δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα σας κατηγορήσω, οι ψηφοφόροι σας και οι πολίτες θα σας κρίνουν που σήμερα στερούνται δικαιωμάτων, που εσείς δυστυχώς δεν στερείστε διότι εσείς είστε κάτι ξεχωριστό, είστε κυβερνητικά στελέχη».  

Άδωνις Γεωργιάδης: Γελοία τα επιχειρήματα του Τσίπρα

Με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την απάντησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει για τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Ελληνικός Χρυσός.

«Παρακολουθώντας το κανάλι της Βουλής, έμεινα έκπληκτος, γιατί δεν το περίμενα. Περίμενα ένα πείραγμα εν είδη χιούμορ (…) ο κ. Τσίπρας το έβαλε στα πόδια όπως συνήθως κάνει, ενώ όταν προσβάλεις τον άλλο επί προσωπικού δεν επιτρέπεται να φεύγεις, είναι ζήτημα αστικής ευγένειας, την οποία προφανώς ο κ. Τσίπρας δεν έμαθε από τους γονείς του όταν έπρεπε» είπε αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Απαντώντας στο αν είναι πλαστό το έγγραφο, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Ξεκαθαρίζω αν είχα πλαστογραφήσει έγγραφο δεν θα έπρεπε να παραιτηθώ από υπουργός, θα έπρεπε να παραιτηθώ από βουλευτής και να εξαφανιστώ από την πολιτική ζωή. Αν είναι δυνατόν ένας υπουργός να πλαστογραφεί έγγραφο και αν το διαφημίζει και στο twitter. Και μόνο λόγω βλακείας θα έπρεπε να παραιτηθώ.

Όσον αφορά στην πλαστότητά, η συζήτηση ξεκίνησε ως αστείο στο twitter αλλά όταν υιοθετείται από τον πρώην πρωθυπουργό, το πράγμα σοβαρεύει (…) Η άδεια δόθηκε από Πολιτική Προστασία με email που έχει ημερομηνία και θα κατατεθεί. Εκτός αν θεωρείτε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης μπορεί να πλαστογραφεί και τα στοιχεία της google».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι ο Γιώργος Κατωπόδης, του οποίου το παιδί βάφτισε, είχε τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου της Εθνικής Αρχής για τις Δημόσιες Συμβάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν πρόταση του τότε υπουργού Γιώργου Σταθάκη. Και συνέχισε: «Έρχεται ο κ. Τσίπρας και κατηγορεί εμένα και τον κ. Κατωπόδη για πλαστογραφία. Όμως το 2016 ο δικός του υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος έφερε νόμο για την παραγραφή αδικημάτων με πλαίσιο ποινής 2 έτη μεταξύ των οποίων και αυτό της πλαστογραφίας. Εκείνη την περίοδο καταδικάστηκε για πλαστογραφία ο αδελφός του, ο οποίος όμως γλίτωσε την ποινή λόγω του νόμου που ψήφισε ο κ. Τσίπρας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε για γελοία επιχειρήματα του Αλέξη Τσίπρα που γι’ αυτό «και το έβαλε στα πόδια». «Οι γονείς χωρίς να το ξέρω, ζήτησαν άδεια για ειδικούς λόγους. Έξυπνοι άνθρωποι είμαστε καταλαβαίνουμε ποιοι είναι οι ειδικοί λόγοι. Δεν θα γίνουμε γουρούνια γιατί θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας σύρει στη λάσπη (…) Σας παρασύρει το twitter και το facebook πληρώνετε αυτά τα “μπουτς”, τους ψεύτικους λογαριασμούς, να πετούν λάσπη, φτάσατε να κάνετε πολιτικό ζήτημα ένα τροχαίο δυστύχημα, προσπαθείτε να παρασύρετε όλη την Ελλάδα στο βόθρο που έχετε αποφασίσει να κάνετε την Ελλάδα για να χτυπήσετε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ντροπή σας. Τελικά δεν είναι ένας ο Πολάκης, είστε όλοι Πολάκηδες στον ΣΥΡΙΖΑ» και κλείνοντας είπε: «εύχομαι στον καθένα που μου λέει “θέλω μια ειδική άδεια” να μην αναγκαστεί ποτέ να έχει τους ειδικούς λόγους για να πάρει ειδική άδεια».

Δείτε την απάντησή του:  

Τσίπρας: Η κατάσταση έχει ξεφύγει

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, εκπέμπετε εικόνα απόλυτης παράλυσης» τόνισε, νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του για το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η συμφωνία μεταξύ Δημοσίου και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να παραδεχθεί τις ευθύνες της αντί να αναζητά επικοινωνιακούς δρόμους για να ξεφύγει από αυτές, όπως είπε.

Χαρακτήρισε δραματική την κατάσταση ιδιαίτερα στα νοσοκομεία της Αττικής, κάνοντας λόγο για «στάδιο κατάρρευσης» και αναφέροντας ότι οι υγειονομικοί περνούν συγκλονιστικές στιγμές έχοντας βρεθεί στο τεράστιο δίλημμα, όπως είπε, να επιλέγουν τους ανθρώπους που θα τους δώσουν την ευκαιρία να παλέψουν για να διατηρήσουν τη ζωή τους, καθώς «έχει κρασάρει το σύστημα» και πάνω από 130 συμπολίτες μας βρίσκονται προχείρως διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες, στις λίστες του ΕΚΑΒ, περιμένοντας αν και πού θα αδειάσει κάποιο κρεβάτι σε ΜΕΘ. «Η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί όσο κι αν θέλετε», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ΜΕΘ δεν υπάρχουν ούτε για τους ασθενείς Covid-19 ούτε για τους υπόλοιπους ασθενείς που χρειάζονται.

Είπε ότι έπειτα από πέντε μήνες lockdown οι διασωληνωμένοι έχουν ξεπεράσει τους 600 και ότι ο βαθμός θετικότητας στα 12.459 τεστ που έγιναν χτες, ήταν 12,3%, ο μεγαλύτερος από την αρχή της πανδημίας, πράγμα που σημαίνει ότι στα 20.000 τεστ θα είχαμε πάνω από 3.000 κρούσματα. Σχολίασε ότι οι «παλινωδίες» για το πότε θα συνερχόταν η Επιτροπή για να ανακοινωθούν μέτρα χαλάρωσης, «δεν δείχνει εικόνα κυβέρνησης που ξέρει πού πατά και πού βρίσκεται». Σχολίασε ότι προ εβδομάδας από τη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης «μας είπε ότι τα έκαναν εξαιρετικά όλα. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι έχετε ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί;», είπε. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για δημιουργική στατιστική στο θέμα των κλινών ΜΕΘ αναφέροντας ότι ενώ λένε πως έχουν φτάσει τις 1.200-1.300 κλίνες, «μόνο 200-250 κλίνες έχετε εντάξει στα δημόσια νοσοκομεία».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε 438 κλίνες πολυδύναμων ΜΕΘ και παρέδωσε 568. Είπε ότι η ΝΔ από τον Ιούλιο 2019 έως την πανδημία, είχε μειώσει κατά 19 τις ΜΕΘ και μετά χάρη στη Βουλή και τις δωρεές ιδιωτών υπήρξαν οι περίπου 250 ΜΕΘ, «αλλά εσείς αυτές τις ονομάσατε 600 εντάσσοντας στον αριθμό και κλίνες που υπήρχαν πριν αναλάβετε». Δηλαδή, είπε, 70 κλίνες στρατιωτικών νοσοκομείων, 260 κλίνες ιδιωτικών κλινικών «που όμως είναι άχρηστες γιατί δεν υπάρχει το προσωπικό για να λειτουργήσουν, γι’ αυτό ζητάμε επίταξη και στελέχωσή τους» και 180 κλίνες -μονάδες εγκαυμάτων, μετεγχειρητικές μονάδες- σε δημόσια νοσοκομεία. «Μας κάνουν 510. Αυτά ο κ. Μητσοτάκης διαρκώς τα προσθέτει στον αριθμό των κλινών που δήθεν δημιούργησε». «Δεν έχετε προσλάβει έναν μόνιμο γιατρό και έναν μόνιμο νοσηλευτή, αλλά προσλάβατε 1.500 ειδικούς φρουρούς ανεκπαίδευτους να δέρνουν όποιον διαδηλώνει και προχωράτε τώρα σε 1.300 [προσλήψεις] για την πανεπιστημιακή αστυνομία», σχολίασε.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι την ώρα που η πανδημία καλπάζει, τα κυβερνητικά στελέχη «αντί να σκύβουν το κεφάλι και να δουλεύουν, οργανώνετε γλέντια και βαφτίσια γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τους νόμους και τον κόσμο που είναι κλεισμένος στα σπίτια του». Ρώτησε τι μήνυμα στέλνεται όταν στον ΕΟΔΥ στήνεται «γλέντι τρικούβερτο» και «αντί να παραιτηθεί από ευθιξία ο κ. Αρκουμανέας, κρύβεται».

10 σχόλια:

  1. Αλέξη το μαύρο που καπνίζεις σε πειράζει. Να το κόψεις. Κάτεβασε κόσμο σε ακομα 50 πορείες για τον σύντροφό Κουφοντινα κ το δικαίωμα του να τρώει ψαρονέφρι κ θα βάζουμε ασθενείς σε ραντζα στα γήπεδα. Πονταρεις στο χάος κ στην οποία αγανάκτηση για να ξαναγίνεις πρωθυπουργός κ να καταστρέψεις ότι δεν πρόλαβες την προηγούμενη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα η Ελλάδα βγήκε στις αγορές με 30ετες Ομόλογο !!!!!!!! Μετά από 13 ολόκληρα χρόνια με επιτόκιο 1,9% !!!!! Ο ΣΥΡΙΖΑ ήξερε μόνο να δηλητηριάζει τον κόσμο με ψέματα και να στήνει χορούς στο Σύνταγμα με τον Καμμένο και την Δούρου ...... Μόλις τελειώσει η τραγωδία του κορωνοιου δεν θα έχουν που να κρυφτούν οπότε δίνουν ρέστα βλακείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αθεος τι μας λεει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός έχει το θάρρος και το παραδέχεται.Οι δικοί σου που δε βγαίνουν από τις μασονικές στοές μαζί με τον άθεο,τι έχεις να πείς;Άσε ρε σούργελο το Θεό μακριά από τη βρωμιά.

      Διαγραφή
    2. 7.59 ηρέμησε, ο πόνος σας θα ειναι ακόμη ποιο πολύς σε λίγο, ο ψευτΑλέξης τακανε σκατά.

      Διαγραφή
    3. Άγιε 3.34 διάβασε άλλες δέκα φορές αυτό που σου έγραψα και αν δεν καταλάβεις πάλι,επανάληψη.Δυστυχώς αυτό το επίπεδο έχετε όλοι οι οπαδοί.

      Διαγραφή
  4. ο Τσίπρας λέει στους αλλους να σοβαρευτούνε ποιός ο ΤΣΙΠΡΑΣ χα...χα...που δεν περίμενε ν ακουσει ουτε την απάντηση του υπουργου και εφυγε ο δειλός, Αδωνη δώσε πόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εσυ ρε Αλεξη δεν ελεγες κυνικα οταν μεζεψατε 20000 κοπροσκυλα εξω απ το εφετειο οτι ναι υπαρχει περιπτωση κρουσματων αλλα ο σκοπος ειναι ιερος; ντροπη σου, για τον Κουφοντινα ρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα ειναι τα ιερα και τα οσια για τον Τσιπρα!!! Ο αθεος !!!! Διχονια και ξεσηκομο θελει να φερει ..

      Διαγραφή
  6. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News