Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Τι αποκόμισε η Αλμωπία από την επίσκεψη του ΥΠΑΑΤ στην Πέλλα;


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός επισκέφτηκε την Πέλλα, αναλώθηκε όμως σε μια σύσκεψη χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα στο Διοικητήριο της Π.Ε. Πέλλας. Ουσιαστικά, μας είπε αυτά που ήδη γνωρίζαμε.

Από τη μία, είδαμε τη στάση του εκπροσώπου του Δήμου Σκύδρας, του Αντιδημάρχου Σταύρου Πασχαλίδη, ο οποίος αποχώρησε διαμαρτυρόμενος. Ο λόγος της αποχώρησής του, ήταν η ακύρωση της επίσκεψης του Υπουργού στη Σκύδρα. Ο κ. Πασχαλίδης χαρακτήρισε θεσμικό ατόπημα αυτή την εξέλιξη και αποχώρησε από τη σύσκεψη.

Από την άλλη, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης επέλεξε να συμμετέχει στη σύσκεψη, χωρίς να εκφράσει κάποια δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι ο κ. Λιβανός επέλεξε να μην επισκεφτεί τον Δήμο μας. Η Αλμωπία είναι ένας κατ’ εξοχήν αγροτικός Δήμος, κάτι που όπως φάνηκε δεν απασχόλησε ιδιαίτερα αυτούς που διαμόρφωσαν το πρόγραμμα της επίσκεψης. Θα περίμενε λοιπόν κανείς μία πιο ουσιαστική αντίδραση.

Πολύς κόσμος αναρωτιέται, ποια είναι τα αποτελέσματα της παρουσίας του κ. Μπάτση στη σύσκεψη. Τη στιγμή που οι παραγωγοί σπαραγγιών εκφράζουν την αγωνία τους για την έλλειψη εργατικών χεριών, τη στιγμή που εκκρεμούν ζημιές από πέρσι, τη στιγμή που το αγροτικό εισόδημα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, θα περίμενε κανείς πιο δυναμική στάση από τη Δημοτική Αρχή και όχι έναν διακοσμητικό ρόλο.

Οι αγρότες περιμένουν λύσεις και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να υπάρξει πίεση προς τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Ο Υπουργός επέλεξε να κάνει έναν ευχάριστο περίπατο στο Νομό μας, μια μετακίνηση εκτός νομού, χωρίς όμως να σταθεί στην ουσία. Και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να επισημανθεί από όλους. Παρά ταύτα, μόνο ο Αντιδήμαρχος της Σκύδρας σήκωσε ανάστημα και βγήκε μπροστά για τους συνδημότες του από τους οποίους εκλέχθηκε και τους οποίους εκπροσωπεί.

6 σχόλια:

  1. Μείρασε καθρευτάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλος ο Νομός Πέλλας έχει αξία μιας πόλης.Όλος μαζί.
    Οι προνομιούχοι αιρετοί που πληρώνονται με 1000 και 1500 ευρω το μήνα με δημοτικά χρήματα τι θα απολογηθούν στις επόμενες γενεές που θα τους ρωτάνε μέχρι τα γεράματα τους? Γιατί δεχόσασταν να πληρώνεστε χωρίς έργο? Γιατί δεχόσασταν να πληρώνεστε και δεν αφήνατε τα λεφτά για κάποιο έργο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πρώτος σχολιαστής να πάει στο σχολείο και μετά θα καταλάβει γιατί ο υπουργός δεν ήρθε στην Αλμωπία,ο Μπάτσης γιατί πήγε στον υπουργό και ο υπουργός γιατί δεν έταξε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα δεν πήγε κάνεις από το γραφείο του Δήμου που δημιούργησε ο δήμαρχος για την εύρεση εργασίας πιος σας φταίει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είναι κάτι σημαντικό ο Νομός Πέλλας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News