Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με άρωμα πορτοκάλι


Νηστίσιμη γλυκιά πρόταση

Υλικά

- 1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο

- 2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

- 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

- 2 φλ. τσαγιού νερό

- Τριμμένη κανέλα

- 2 γαρύφαλλα

- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

- 2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι

- Λίγα ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα τοποθετήστε το λάδι και ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 2

Ψήστε το σιμιγδάλι μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα, ανακατεύοντας να μην καεί.

Βήμα 3

Προσθέστε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και τα γαρύφαλλα ανακατεύοντας μέχρι να πιει τα υγρά του. Πριν τελειώσει το βράσιμο προσθέστε και τα καρύδια (προαιρετικά).

Βήμα 4

Κατεβάστε από τη φωτιά και σκεπάστε με μία πετσέτα.

Βήμα 5

Αφήστε λίγο να κρυώσει και τοποθετήστε σε φόρμα κέικ.

Βήμα 6

Όταν σερβίρετε γαρνίρετε με τριμμένη κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News