Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Ο Κυμπουρόπουλος ψήφισε κατά του δικαιώματος στις αμβλώσεις - «Άδειασμα» από τη ΝΔ


Εκτεθειμένο αφήνει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τον ευρωβουλευτή του κόμματός του, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, μετά την απόφασή του να ψηφίσει στο Ευρωκοινοβούλιο να εναντιωθεί στο δικαίωμα των γυναικών να προβαίνουν σε άμβλωση.

Η Πειραιώς με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του».

Ειδικότερα, ο ευρωβουλευτής έδωσε την έγκρισή του σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναφέρει ότι η ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψής του», την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι συνάδελφοί του από τη Νέα Δημοκρατία, ήτοι οι Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, ο Γιώργος Κύρτσος, η Μαρία Σπυράκη, η Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο Θοδωρής Ζαγοράκης είπαν «όχι».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κυμπουρόπουλος συντάσσεται με την άκρα δεξιά

Η θέση του κ. Κυμπουρόπουλου προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που τον κατηγόρησε ότι επί της ουσίας συντάσσεται στο θέμα των αμβλώσεων με την άκρα δεξιά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η «Αυγή» αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι ο ευρωβουλευτής συντάχθηκε «με τις πιο ακραίες φωνές του ευρωκοινοβουλίου, αυτές τις άκρας δεξιάς».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέρει ότι «η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η «μεταρρύθμιση» προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών».

Είχε προηγηθεί δήλωση της αναπληρώτριας τομεάρχη Δικαιοσύνης, αρμόδιας για θέματα ισότητας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Αγαθοπούλου, η οποία είχε επισημάνει ότι «η πολιτική της κυβέρνησης για την υπαγωγή των πολιτικών ισότητας στο άρμα της γεννητικότητας και του δημογραφικού φέρνει καρπούς. Με την ψήφο του κ. Κυμπουρόπουλου, ευρωβουλευτή της ΝΔ, η ΝΔ παίρνει θέση για το θέμα των αμβλώσεων; Είναι αυτή η κεντρική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας; Εάν η τοποθέτηση του κ. Κυμπουρόπουλου για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση δεν είναι προσωπική του άποψη, να βγει η υφυπουργός αρμόδια για θέματα ισότητας και η ΓΓ να τον διαψεύσουν. Η σιωπή τους συνιστά συναίνεση και αποδοχή. Επιτέλους, πόσα ακόμη “μεμονωμένα” περιστατικά σεξισμού, ρητορικής μίσους, καταψήφισης κεκτημένων δικαιωμάτων των γυναικών και της αυτοδιάθεσης του σώματός τους θα ανεχθεί αυτή η κυβέρνηση; Επίσης, περιμένουμε από την κ. Συρεγγέλα να καταδικάσει τις σεξιστικές επιθέσεις του ομοϊδεάτη της και βουλευτή της ΝΔ, κ. Μπογδάνου, προς διδάσκουσα σπουδών φύλου του ΕΚΠΑ. Να σταματήσει τώρα η κυβέρνηση την απαξίωση των σπουδών φύλου, των πολιτικών ισότητας και την καταστρατήγηση κεκτημένων δικαιωμάτων των γυναικών! Ως εδώ!».

Ωστόσο σάλος έχει προκληθεί και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από μια πλειάδα χρηστών που στρέφεται ότι μόνο εναντίον του κ. Κυμπουρόπουλου αλλά και κατά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διερωτώμενοι για ποιο λόγο επαναφέρει τέτοια ζητήματα και δη την παρούσα χρονική συγκυρία.

Τι αναφέρουν πηγές του περιβάλλοντος του ευρωβουλευτή

Από το περιβάλλον του ευρωβουλευτή επισημαίνουν ότι ο κ. Κυμπουρόπουλου έχοντας υπερψηφίσει 15 φορές το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση, την περασμένη Παρασκευή ενέκρινε ψήφισμα για την προστασία του παιδιού, που σε ένα σημείο διατυπώνει ότι η προστασία του ξεκινά από την πλευρά της σύλληψης.

Προσθέτουν δε ότι αυτό αφορά τη μητέρα με το παιδί και πως ο θόρυβος που προκλήθηκε αναφορικά με το εν λόγω ψήφισμα οφείλεται καθαρά σε λόγους αντιπολίτευσης. «Άλλωστε είναι ένα ψήφισμα που δεν έχει καμία νομοθετική αξία» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

8 σχόλια:

  1. Να τι είναι ο φασισμός,από όπου κι αν προέρχεται.Δεν έχει το δικαίωμα κανείς να πάει κόντρα στο κόμμα του(ισοπέδωση προσωπικότητας).Η δογματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει αμέσως τον διαφωνούντα(!).Και μιλάνε αυτοί που είχαν την τύχη να γεννηθούν.Έπρεπε να τους είχαν κάνει έκτρωση να βλέπανε.Η προσωπική μου γνώμη είναι πως πρέπει να αποφασίζει ο καθένας τι να κάνει,άσχετα με αν είναι σωστό ,αφού αφορά τον ίδιο .Όταν έρθει η ώρα θα αναλάβει την ευθύνη της πράξης του.Τη λειτουργία των νταβατζήδων σχολίασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο το αγορι μας..
    Λεβεντης ετσι αγορι μου..μην μασας απ κομματα και ας σε πεταξουν απ το κομμα που ψηφησαμε Ν.Δ
    Καποιος τελικα πρεπει να τους αντισταθει..δεν γινεται αλλο δεν παει βρε αδελφε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και σ εσενα μπραβο σχολιαζεις κατι που δεν θα τοκανε ποτε συριζαιος για δικο του συντροφο, αλλα αυτη ειναι η δημοκρατια μας.

      Διαγραφή
    2. αποχωρήστε ήρεμα απ το κόμμα.Θέλουμε μια ΝΔ ευρωπαική.Και με 25% πάλι κυβέρνηση θα είμαστε.Αγάπη μόνο.

      Διαγραφή
  3. καλα τα ειπες για σπεκουλα του συριζα, εισαι πολυ ψηλα για να σε φτασουν οι αναπηροι πνευματικα σταλινοφασιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βεβαίως η κάθε γυναίκα και ο κάθε άντρας- αν και νομίζω ότι αυτό θεολογικά δεν είναι σωστό- μπορεί να διαχειρίζεται όπως θέλει το σώμα του. Αλλά εδώ ρε ψευτοκουλτούρες, έχουμε να κάνουμε με μια άλλη ζωή. Ποιος έχει δικαίωμα να τη σκοτώσει. Η κυρία που την κυοφορεί, πρώτα αλόγιστα έκανε την πλάκα της, πέρασε καλά και τις συνέπειες δεν τις αναλαμβάνει. Προς Θεού δεν μιλάω για περιπτώσεις βιασμού αρρώστια της κλπ. Εδώ χρειάζεται σκέψη και όχι επιπολαιότητα της κυρίας, που στο όνομα της ελευθερίας της σκοτώνει μια ζωή.
    Όσο για την πολιτική χροιά του προβλήματος, είναι να γελάς και να φτύνεις κουκιά στα μούτρα όλων των τριακοσίων. ΥΓ Να με δημοσιεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο παλικάρι μου! Ποιος θα ήθελε ως έμβρυο να μην τον αφήσουν να γεννηθεί! Αυτό είναι στην ουσία δολοφονία, γιατί η ζωή ξεκινάει από τη μήτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η ακροδεξιά δεν έχει θέση στη Νέα Δημοκρατία. Ο Όρμπαν της Ουγγαρίας μέχρι και φίλος της Τουρκίας έγινε.
    Η Ευρώπη της ανοχής και της βοήθειας μας κράτησε ζωντανούς.Οι ακροδεξιές απόψεις μας κάνουν Τζιχαντιστές.
    Έλληνας είναι όποιος αγαπά τον πολιτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News