Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Η συνταγή του Πετρετζίκη για την πιο τέλεια ταραμοσαλάτα


Η ταραμοσαλάτα είναι κάτι το οποίο δεν θα μπορεί να λείπει από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας! Οι παραδοσιακές γεύσεις έχουν την τιμητική τους και κάθε σαρακοστιανό έδεσμα έχει το δικό του ρόλο στο τραπέζι μας.

Η παραδοσιακή ταραμοσαλάτα, είτε "λευκή", είτε "κόκκινη", μπορείτε να τη φτιάξετε μόνοι σας, ακολουθώντας συμβουλές για σίγουρη επιτυχία. Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει τη δική του εκδοχή και εγγυάται... απόλυτη νοστιμιά.

Δείτε τη συνταγή του Ακη Πετρετζίκη για ταραμοσαλάτα

Συστατικά

300 γρ. ψωμί, χωρίς κόρα

1,2 λίτρα νερό

1 κρεμμύδι

2 σκ. σκόρδο

200 γρ. ταραμά, λευκός

χυμό λεμονιού, από 2-3 λεμόνια

ξύσμα λεμονιού, από 2-3 λεμόνια

100 γρ. ελαιόλαδο

200 γρ. σπορέλαιο

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

ελιές, λίγες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

πιπέρι

1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο

Μέθοδος Εκτέλεσης

-Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ψωμί, 1 λίτρο νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει πολύ καλά.

-Σε ένα άλλο μπολ στρώνουμε μία πετσέτα και ρίχνουμε μέσα το ψωμί με το νερό. Κλείνουμε το ψωμί στην πετσέτα και το στύβουμε πολύ καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία του.

-Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

-Βάζουμε στο μούλτι το κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια, το σκόρδο, 200 γρ. νερό και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.

-Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, που έχουμε στρώσει μία πετσέτα, και τα στραγγίζουμε πολύ καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

-Παίρνουμε το πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια προσθέτουμε το μείγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο, τον ταραμά, το ψωμί, τον χυμό και το ξύσμα από 2 ή 3 λεμόνια (ανάλογα με την οξύτητά τους) και πιπέρι.

-Χτυπάμε 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο.

-Αν δεν έχουμε καπάκι με άνοιγμα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο σε δόσεις ανά 50 γρ. η κάθε μία.

-Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο λεμόνι και σερβίρουμε με τις ελιές, το ελαιόλαδο, πιπέρι και το θυμάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News