Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Μόνο 61 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στήριξης ΕΣΥ


Συνολικά 61 είναι οι γιατροί, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πολιτείας για συνεισφορά τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη αύριο το πρωί προκειμένου να βρεθούν τρόποι για περαιτέρω ενσωμάτων ιατρών στις δημόσιες δομές.

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση» αναφέρει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, και σημειώνεται πως «αυτή την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΙΣΑ:

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιριών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας, αύριο στις 10π.μ., με θέμα την περαιτέρω ενσωμάτωση των ιδιωτών ιατρών στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Μέχρι αυτή την ώρα 61 ιδιώτες γιατροί μέλη του ΙΣΑ έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές.

Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ τίθενται σύσσωμα στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας για να συνδράμουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της πανδημίας και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτή την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Η κριτική και η εσωστρέφεια είναι για την επόμενη ημέρα. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί το κρίσιμο αυτό διάστημα έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία.

Με ενότητα και ομοψυχία θα δώσουμε τη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα», τονίζει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

4 σχόλια:

  1. Αναμενόμενο.Το μεγαλύτερο ποσοστό των ιατρών βλέπουν μόνο το χρήμα. Μετά από αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να αναθεωρήσει την δωρεαν εκπαίδευση των ιατρών γιατι με το που βγαίνουν από την ιατρική εισιτήριο για εξωτερικό και όταν φτιαχτούν γυρνάνε Ελλάδα ανοίγουν ιατρείο κ συνεργάζονται με ιδιωτικές κλινικές. Στην καλύτερη περίπτωση πρέπει να εφαρμοστεί ότι κ για τους στρατιωτικούς ιατρούς ( αναγκαστική παραμονή κ προσφορά για 12 χρόνια κ σε περίπτωση παραίτησης νωρίτερα πληρωμή ποσού). Δεν θέλεις να προσφέρεις στο Ελληνικό δημόσιο που σε σπούδασε: Πλήρωσε και στο καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άφησαν το ΕΣΥ στο έλεος του.(προτεραιότητα η μισθοδοσια αστυνομικών και ψαλτών). Τώρα που πεθαίνουν ασθενείς στους διαδρόμους, στρεφονται σε αυτούς που έπρεπε να επιστρατεύσουν.
    Παρακαλάνε και εισπράττουν τη χλεύη των εκλεκτών τους.
    Μόνο 61 που ορκίστηκαν στον Ιπποκράτη!
    Η αποθέωση του κυνισμού του ιδιωτικού τομέα.
    Υπομονή δύο βδομάδες ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεινάνε και τα παιδάκια σου; ειναι αρρωστη και η μανούλα σου;

      Διαγραφή
    2. αγαπητε υπερ του ιδιωτικου τομεα ειναι τουτη η κυβερνηση και αυτη ψηφισε ο Ελληνικος λαος, αλλωστε ολες οι δημοκρατικες κυβερνησεις βγαινουν με εκλογες και οχι με τι λεει ο Μπαμπης απ το ριζοχωρι και η Μαρικα απ τη Φιλωτια, υπομονη λοιπον και τοτε θα δεις ποσα απιδια πιανει ο σακος.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News