Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

«Είχαμε βάλει μαύρα και μας πήραν τηλέφωνο ότι το παιδί ανέπνευσε» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον 2χρονο


Καθηλωμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση του 2χρονου παιδιού από τη Λιγόρτυνο του Ηρακλείου Κρήτης που έπεσε σε βαρέλι.

Το συμβάν που συγκλόνισε την Κρήτη αποκαλύφθηκε χθες και σταδιακά άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια και οι λεπτομέρειες από το περιστατικό. Σύμφωνα με το CretaPost, το 2χρονο παιδί νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη εξήγησε στο τοπικό μέσο ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να το κρατήσουν στη ζωή. Η κυρία Μπορμπουδάκη τόνισε ότι συνομίλησε τόσο με του γονείς του παιδιού όσο και με άλλα μέλη της οικογένειας, όπως τη γιαγιά και τον παππού του παιδιού, οι οποίοι είναι συντετριμμένοι και ελπίζουν σε ένα θαύμα.

Τρομακτικές λεπτομέρειες

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις. Γειτόνισσα της άτυχης οικογένειας δήλωσε το CretaPost πως «όλο το χωριό, όλοι εδώ είμαστε πεθαμένοι, ακοίμηστοι. Τέτοιο καλό παιδί δεν υπήρχε. Τέτοιοι καλοί άνθρωποι δεν υπάρχουν».

Η ίδια γειτόνισσα περιέγραψε τον τελευταίο διάλογο που είχε το μικρό παιδί με τη γιαγιά του, λίγα λεπτά προτού βρεθεί στο νερό:

«Εγώ ήμουν εδώ στο σπίτι και ήταν και το παιδί εδώ. Είχε έρθει με τη γιαγιά του που ήθελε ν’ αγοράσει κάτι προικιά και τα έχει ο γαμπρός μου. Βλέπω το παιδί και τον ρωτάω ''Τι κάνεις παιδί μου, έλα εδώ να κάτσουμε'' και μου απαντά ''θα πάω σπίτι''. Του λέει η γιαγιά του ''κάτσε εδώ να κάνεις νανάκια» και το παιδί απάντησε ''όχι θα πάω σπίτι'' κι έτρεχε μπροστά και πήγαινε προς το σπίτι και πίσω η μαμά του με το παιδί».

Η στιγμή που το εντόπισαν

Δέκα λεπτά μετά απ’ αυτό το σκηνικό ο εργάτης που τοποθετούσε πλακάκια στο σπίτι άρχισε να αναζητά τον μικρό. Η γειτόνισσα δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν περάσανε δέκα λεπτά απ’ όταν έφυγε ο μικρός με τη μαμά του και ο εργάτης που ήταν στην οικοδομή έρχεται και αναζητά το παιδί ρωτώντας μας αν ήταν μαζί μας. Του απαντάμε αρνητικά λέγοντας ότι έχει πάει σπίτι. Μας λέει ότι σπίτι δεν είναι. Ξαναφεύγει και ψάχνανε μαζί με τη γιαγιά. Η γιαγιά του ψάχνει σε όλο το σπίτι αλλά δεν τον βρήκε. Όταν βγήκε βλέπει το βαρέλι και είδε το παιδί μέσα στο νερό, αναίσθητο. Το νερό έφτανε στη μέση του βαρελιού. Αν ήταν ψηλά το νερό δεν θα πήγαινε το παιδί. Ωστόσο ήταν κάτω από τη μέση και υπήρχαν κάτι τούβλα που πάτησε το παιδί για να αγγίξει το νερό και στην προσπάθειά του έπεσε μέσα. Ακούω ουρλιαχτά και πηγαίνω και μου λένε πως το παιδί έπεσε στο βαρέλι και πνίγηκε»

Το «θαύμα» της επαναφοράς

Σύμφωνα με το CretaPost, αμέσως μετά η μητέρα, ο παππούς μαζί με τους υπόλοιπους συγγενείς πήραν το παιδί για να το μεταφέρουν στο Κέντρο Υγείας.

«Πηγαίνουν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και κάτσανε εκεί μέχρι τις 8. Μας έρχεται η ειδοποίηση ότι πέθανε το παιδί. Αδειάσαμε εμείς σπίτι και αυλές για να φέρουν το παιδί και η γιαγιά φόρεσε μαύρα. Μετά ήρθε ο παπάς, ωστόσο μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι ο μικρός θα πάει στο νεκροτομείο. Σε λίγο όμως μας παίρνουν τηλέφωνο και μας λένε ότι το παιδί αναπνέει. Τότε κάναμε όλοι το σταυρό μας. Το πηγαίναν για νεκροψία και τελικά ανέπνευσε. Ήταν θαύμα. Εμείς ξέραμε δύο ώρες πως το παιδί ήταν πεθαμένο. Και η γιαγιά του έλεγε στον παπά να γενεί ένα θαύμα για το παιδί και τελικά έγινε. Να γίνει τώρα και δεύτερο θαύμα να γίνει καλά το παιδί», σημείωσε η γειτόνισσα, που είχε μείνει στο σπίτι μαζί με τη γιαγιά του 2χρονου παιδιού.

Τι είπαν οι γιατροί

Για την ανάνηψη του 2χρονου παιδιού μίλησε στο CretaPost ο Κώστας Πετούσης, παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Χάρακα, που μαζί με τους συναδέλφους του κατάφερε να επαναφέρει στη ζωή το αγοράκι.

«Σε μας το παιδί ήρθε χωρίς σημεία ζωής. Κάναμε το καθήκον μας σαν άνθρωποι και σαν γιατροί. Προσπαθήσαμε με όλη μας την ψυχή και τη δύναμη. Τώρα οι ευχές και οι προσευχές μας είναι μαζί με αυτό το παιδί στη ΜΕΘ», επεσήμανε, ενώτόνισε πως για αρκετή ώρα έκαναν αναζωογόνηση. Ο γιατρός παραδέχθηκε ότι ακόμα και σήμερα δεν έχει ξεπεράσει το σοκ και το στρες και πως γι’ αυτόν τον λόγο δεν κοιμήθηκε όλη τη νύχτα.

Οπως αποκαλύφθηκε, οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα πάλευαν να επαναφέρουν το δίχρονο αγοράκι επί δυόμισι ώρες. Συνδεδεμένο με τον ηλεκτροκαρδιογράφο, το μόνιτορ του οποίου έδειχνε μια ευθεία γραμμή, το παιδί έδειχνε να έχει χάσει τη μάχη. Ωστόσο, λίγο πριν το τέλος των προσπαθειών, λίγο πριν οι γιατροί εγκαταλείψουν, είδαν μια απειροελάχιστη δραστηριότητα στην καρδιά. Συνέχισαν τις προσπάθειες με ακόμα μεγαλύτερο σθένος και κατάφεραν να επαναφέρουν και την αναπνοή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News