Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Voucher 200 ευρώ για τάμπλετ και λάπτοπ: Ξεκινά η διαδικασία - Οι δικαιούχοι


Ξεκινά η διαδικασία χορήγησης voucher 200 ευρώ σε 560.000 νέους, μαθητές και φοιτητές, προκειμένου να αγοράσουν λάπτοπ και τάμπλετ.

Με δεδομένo ο,τι η τηλεκπαίδευση στα σχολεία ήρθε και θα... μείνει το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, μέσω της νέας υφυπουργού Ζέτας Μακρή, ότι ξεκινά και η διαδικασία χορήγησης voucher (επιταγής) 200 ευρώ σε 560.000 νέους, μαθητές και φοιτητές, προκειμένου να αγοράσουν λάπτοπ και τάμπλετ.

Δικαιούχοι θα είναι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ. Πρόκειται για νέο πρόγραμμα των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με το οποίο εξασφαλίζεται επιταγή (voucher) αξίας 200 ευρώ, με συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά του εν λόγω εξοπλισμού.

Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες, που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.Το νέο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που στοχεύει στη χρήση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Παραδείγματα δικαιούχων

- Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί και με ετήσιο εισόδημα 10.500€ ευρώ

- Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000€ ευρώ

- Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000€ ευρώ

- Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500€ ευρώ

6 σχόλια:

  1. πολυ καλο, μπραβο στην κυβερνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονο καλο; Τρικαλο.
      Ειδες πως ετοιμαζεται για το επομενο σχολικο ετος;

      Διαγραφή
  2. Μάλιστα ...ταμπλετ αγοράζεις με 200€, λάπτοπ όχι...κ τι θα πει με εισόδηματικα κριτήρια;τώρα όλοι έχουμε οικονομικό προβλημα,να δώσει ωσε όλους τους μαθητές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πως δεν αγοραζεις ανοητε με 190 αγόρασα πρόσφατα.

      Διαγραφή
  3. δηλαδη το παραδειγμα της οικογενειας με ενα παιδι κ 10500 οικογενεικο,
    αντιμετωπιζη σοβαροτερη οικονομικη πιεση απο την οικογενεια με τρια παιδια κ 20 με 30 χιλαδες οικονομικο εισοδημα?τη στιγμη μαλιστα που η πρωτη περιπτωση απολαμβανη ολα τα ευεργετηματα λογο χαμηλου οικογενειακου οισοδηματος σε σχεση με την δευτερη περιπτωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα για να μην έχει ένα σπιτι λαπτοπ πρέπει να έχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Με 200 όμως λαπτοπ δεν παίρνεις...μόνο ταμπλετ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News