Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Lockdown: Αποφασίζουν οι ειδικοί - Οι φόβοι και οι πιέσεις για άνοιγμα της αγοράς


Μπροστά σε ένα δίλημμα βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας. Από τη μία φαίνεται να έχουν αποφασίσει να δώσουν το «πράσινο φως» για το άνοιγμα της αγοράς, έστω περιορισμένο με click away και click in shop, από την άλλη όμως εκφράζουν φόβους ότι αυτό μπορεί να κοστίσει στη χώρα τις επόμενες εβδομάδες σε ό,τι αφορά στα κρούσματα του κορονοϊού.

Παρότι οι περισσότεροι ειδικοί της επιτροπής, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr, συμφωνούν να δοθεί μία ανάσα στην αγορά και τους πολίτες, από την άλλη όμως ανησυχούν ότι μπορεί να υπάρξει ένα επιδημικό ξέσπασμα προς το τέλος του μήνα. Γεγονός βέβαια που θα τους οδηγήσει αυτομάτως να εισηγηθούν ένα άμεσο νέο κλείσιμο της αγοράς.

Οι αποφάσεις

Δεδομένο θεωρείται πάντως πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου αποτελεί μία πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ώστε να λειτουργήσει η οικονομία. Κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίζουν και στις τοποθετήσεις τους πολλοί ειδικοί, όπως μεταφέρουν στο ethnos.gr.

Βέβαια και οι ίδιοι οι επιστήμονες, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό, με βάση τις συζητήσεις που έχουν κάνει όλες τις προηγούμενες ημέρες θεωρούν πως πρέπει να δώσουν και στους πολίτες μία ανάσα μετά από δύο μήνες και πλέον περιοριστικών μέτρων.

Εξάλλου οι περισσότεροι ειδικοί της επιτροπής αφουγκράζονται την κοινωνία και κρίνουν πια πως για λόγους ψυχολογικούς όσο και κοινωνικούς θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να μπορέσουν με έναν τρόπο να λειτουργήσουν πιο ελεύθερα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση βέβαια συνέβαλε και η δεδομένη επιθυμία που εκφράζεται με πολλούς τρόπους από διάφορα κυβερνητικά στελέχη που θέλουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να ανοίξει η χώρα, σημειώνουν πηγές στο ethnos.gr. Με αυτά και μ' αυτά όλα δείχνουν- εκτός απρόοπτου- ότι οι 32 ειδικοί στη σημερινή τους ψηφοφορία θα πουν το «ναι» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News