Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Λ. Προκοπίδης: Κατώτερη των περιστάσεων η Δημοτική Αρχή - Μια χαμένη τετραετία


ΛΑΚΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗΣ: Ο ΔΗΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ

O Δημοτικός Σύμβουλος, Ευάγγελος Προκοπίδης, ήταν προσκεκλημένος (Παρασκευή 15-1-2021) στην εκπομπή του Ράδιο Αλμωπίας, «Τα στραβά και τ΄ ανάποδα της Αλμωπίας και όχι μόνο», με τους δημοσιογράφους Πέτρου Σαμάνδη και Χρήστο Παπαδόπουλο.

Στην διάρκεια της ωριαίας περίπου εκπομπής, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του Δήμου, της αναπτυξιακής προοπτικής της Λουτρόπολης, τα νέα δεδομένα που διαγράφονται με το νέο θεσμικό πλαίσιο και της ανάπτυξης της τεχνολογίας, την ψήφιση ενός νέου οργανισμού του Δήμου, την δημιουργία ενός νέου & αποτελεσματικού μοντέλου λειτουργίας του Δήμου που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα προβλήματα άρδευσης του καλοκαιριού και την αδυναμία της διοίκησης να διεκπεραιώσει την διαδικασία ανάδειξης εργολάβου συντήρησης των γεωτρήσεων, την εγκατάλειψη της παραποτάμιας περιοχής «Δασάκι» και τρόπους αξιοποίησης, του Κολυμβητηρίου κ.α.

Για το θέμα της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών Λουτρακίου, πρότεινε την ψήφιση ενός νέου Καταστατικού, που θα βοηθήσει την Επιχείρηση να διαμορφώσει μια εξωστρεφή πολιτική για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών. Κυρίαρχο ζήτημα στο νέο καταστατικό, πρέπει να είναι η θεσμική εκπροσώπηση στη Διοίκηση της Επιχείρησης των τοπικών φορέων, χωρίς να αλλάζει η χωροταξική κατανομή των μελών της, όπως ισχύει τώρα.

Ο κ. Προκοπίδης άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή, την οποία χαρακτήρισε κατώτερη των περιστάσεων, χωρίς σχέδιο για την επόμενη ημέρα των προκλήσεων και των ευκαιριών.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Προκοπίδη, ήταν τα παρακάτω:

«16 μήνες έχουν παρέλθει από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων της δημοτικής αρχής και πλέον μπορούμε να εξαγάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για την λειτουργία του Δήμου.

Δυστυχώς ο κόσμος έχει απογοητευθεί και δεν έχει καμία ελπίδα στην δημοτική αρχή, για την επίλυση βασικών ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες του Δήμου. Όλο και πληθαίνουν οι φωνές που αναφέρονται σε μια χαμένη τετραετία, όλο και περισσότεροι πολίτες που εμπιστεύθηκαν την παρούσα δημοτική αρχή, πιστεύουν ότι αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.

Αρνήθηκαν την πρόθεσή μας για δημιουργία κλίματος συναίνεσης σ΄ όλη την λειτουργία του Δήμου και ο Δήμαρχος επέλεξε να κινηθεί εγωιστικά, έχοντας ως κυρίαρχη άποψη, ότι και μόνοι μας μπορούμε.

Με ευκαιριακές συνεργασίες και αξιοποιώντας παραθυράκια του νόμου, απέκλεισε την αντιπολίτευση από όλες τις Δημοτικές επιχειρήσεις και τα θεσμικά όργανα λειτουργίας του Δήμου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία ενημέρωση επί όσων συζητιούνται σε αυτές.

Έχουμε μια διοίκηση που φυγομαχεί, που αποκλείει τους δημοσιογράφους από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και έχει αναδείξει σε προσφιλή της μέθοδο, ¨κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί¨.

Πελαγοδρομεί, αδυνατεί να αντιμετωπίσει απλά ζητήματα, που αφορούν την λειτουργία του Δήμου και κυρίως δεν έχει σχέδιο που θα οδηγήσει το δήμο στην επόμενη εποχή των προκλήσεων και των ευκαιριών.

Απουσιάζει ο ουσιαστικός διάλογος για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες του Δήμου.

Ο Συνδυασμός μας Ενωμένοι για την Αλμωπία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες, έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, καταθέτοντας σειρά προτάσεων και ασκώντας εποικοδομητική κριτική.

Αυτό απαιτεί ο θεσμικός μας ρόλος. Αυτό απαιτεί το 40% των πολιτών, που μας εμπιστεύτηκε στις εκλογές του 2019.

Με την παρουσία μας στα Δ.Σ., έχουμε αποδείξει, ότι ήμασταν η μοναδική παράταξη με ολοκληρωμένο σχέδιο διοίκησης του Δήμου και υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό, για να το υλοποιήσει.

Ένα σχέδιο που αφορά τον νέο ρόλο της αυτοδιοίκησης, την θεσμική θωράκιση των αποφάσεων του Δ.Σ., την αξιοποίηση των τεχνολογικών επιτευγμάτων, την ενεργή συμμετοχή των πολιτών για την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης στις αποφάσεις των οργάνων διοίκησης, την αποκέντρωση στη λήψη των αποφάσεων, την τουριστική προβολή και αξιοποίηση της Λουτρόπολης, την κατασκευή των νέων οδικών αξόνων για την ασφαλή μετακίνηση των επισκεπτών, την ανάπλαση της πόλης της Αριδαίας και της μετατροπής της σε μια ελκυστική πόλη για τους επισκέπτες.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο, επιτάσσει συνεργασίας, που θα προκύψουν μέσα από έναν δημόσιο διάλογο και προγραμματικές συγκλίσεις. Σε αυτό το διάλογο, ο Συνδυασμός μας Ενωμένοι για την Αλμωπία, με τον επικεφαλής μας Σάκη Χατζηδημητρίου, από την αρχή δηλώσαμε παρόντες».

9 σχόλια:

  1. Ό επόμενος δήμαρχος ό Λάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι έπρεπε να πει κι αυτός για να δηλώσει την ύπαρξη του.Ξυλινη γλώσσα πασοκοσυριζα .. περασμένα μεγαλεία και διηγωντας τα να κλαίς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι σχεση εχει ο Λακης με συριζα βρε οργιο; αλλα οι σοβαροι ανθρωπο εσενα σε κανουν να βγαζεις σπυρια.

      Διαγραφή
  3. "την ανάπλαση της πόλης της Αριδαίας και της μετατροπής της σε μια ελκυστική πόλη για τους επισκέπτες", μ' αυτό γέλασα πολύ! Για να γίνει ελκυστική πόλη η Αριδαία θέλει έτη φωτός δουλειά ακόμη, όταν κάθε Δήμαρχος που βγαίνει κοιτάει τα αυλάκια, ασχολείται με το να κλείσει τρύπες και να αδειάσει τους κάδους, πράγματα που εννοούνται δηλαδή! Ομορφιά μηδέν! Την Αγγελή Γάτσου την φτιάξατε πριν λίγα χρόνια, ούτε ένα δεντράκι μέσα, ούτε ένα συντριβανάκι για ομορφιά! Τσιμέντο φουλ! Μας έχετε πρίξει μ' ένα δασάκι, μ' αυτό ασχολείστε μονίμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει, θα είναι ένας πολύ καλός αντιδήμαρχος την επόμενη τετραετία. μέχρι εκεί όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την καλή κυβέρνηση την κάνει η καλή αντιπολίτευση. Στην καρατζοβα δυστυχώς όλοι σας είσαστε για γέλια. Πέντε δήμαρχοι ασχολούνται μόνο με τον πεζόδρομο και τα λουτρά. Πάρτε το χαμπάρι χωριό είναι η αριδαία. Φερθητε ανάλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με τον 9:12. Η περίπτωση της Αλμωπίας είναι εξαίρεση. Σκια γράφησε μόνο τους επικεφαλείς των παρατάξεων και θα καταλάβεις τα περι εξουσίας και αντιπολίτευσης. Αν πας και σε όλους τους συμβούλους τα χάσμα σε όλα τα επίπεδα είναι τεράστιο.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News