Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Παγώνη: Η εστίαση μπορεί να ανοίξει αρχές Φεβρουαρίου


Σε τρεις εβδομάδες μπορεί να ανοίξει η εστίαση, δηλαδή αρχές Φεβρουαρίου σύμφωνα με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, που αναφέρθηκε σε εστιατόρια και καφέ. Εξέφρασε ωστόσο ενδοιασμούς για τα μπαρ, όπου οι πελάτες είναι όρθιοι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και για τα σχολεία είπε ότι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια πρέπει να ανοίξουν την επόμενη βδομάδα. «Πρέπει την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν τα σχολεία και μάλιστα με προσοχή με τεστ σε καθηγητές και τα παιδιά» είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι με τις παραμέτρους και τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή την στιγμή μπορούν να ανοίξουν, τονίζοντας πως οι δείκτες τώρα είναι ελεγχόμενοι και μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Η ίδια ανέφερε πως οι θάνατοι μειώθηκαν, αυτοί που δεν μειώθηκαν είναι οι διασωληνωμένοι. «Πάμε καλύτερα αλλά χρειάζεται προσοχή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν προχωρά γρήγορα ο εμβολιασμός»

Σχετικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό τόνισε πως πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία πρώτα και μαζί με το σχολεία να ανοίξει και το άνοιγμα από νομό και νομό γιατί θα υπάρχει θέμα στις μετακινήσεις.

Η κ. Παγώνη ανέφερε πως συγκριτικά με το πληθυσμό τα τεστ δεν είναι πολλά και τόνισε την αναγκαιότητα να γίνονται πολλά τεστ.

Σχετικά με τις ουρές στο άνοιγμα των καταστημάτων η ίδια είπε πως μέσα στα καταστήματα φάνηκε ότι τηρήθηκαν οι αποστάσεις, ενώ έξω οι αποστάσεις δεν ήταν οι απαιτούμενες.

«Έπρεπε να υπάρχει 1,5 μέτρο απόσταση ή εφόσον το ραντεβού το είχαν έτσι κι αλλιώς να κάνουν βόλτα μέχρι να έρθει η σειρά τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με εμβόλια είπε πως δεν προχωρά γρήγορα ο εμβολιασμός και επισήμανε ότι πρέπει να προχωρήσουμε με γρηγορότερους ρυθμούς με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News