Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Σ. Χατζηδημητρίου σε Χρ. Μπάτση: «Φοβάστε τον πραγματικό και ουσιαστικό διάλογο»


Κριτική άσκησε ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ενωμένοι για την Αλμωπία" Σάκης Χατζηδημητρίου στη Δημοτική Αρχή, κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού για το έτος 2021.

Όπως είπε, "ο προϋπολογισμός συντάχθηκε με τρόπο πρόχειρο και αντιδεοντολογικό. Έχουμε ενστάσεις και επί της διαδικασίας και επί της ουσίας για τα έργα και τις δράσεις που περιέχει. Η σύνταξή του έγινε χωρίς καμία διαβούλευση, ούτε με την τοπική κοινωνία, ούτε με τις παρατάξεις, ούτε με εκπροσώπους φορέων. Ακόμα και η Επιτροπή Διαβούλευσης δεν έχει συμμετοχή των πολιτών, όχι επειδή δεν ενδιαφέρονται, αλλά γιατί πιθανότατα δεν τους εμπνέετε με τη συμπεριφορά σας και θεωρούν τη συμμετοχή τους χαμένο χρόνο".

Ο κ. Χατζηδημητρίου τόνισε για άλλη μια φορά ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και τόνισε πως "ο προϋπολογισμός είναι ο καθρέφτης του Δήμου και η ψήφισή του κορυφαία δημοκρατική διαδικασία όταν γίνεται σωστά και όχι έτσι εν κρυπτώ όπως αρέσει στη σημερινή Δημοτική Αρχή να λειτουργεί". Και πρόσθεσε: "Πέρασε ενάμισης χρόνος της διοίκησής σας. Είχατε άνεση χρόνου. Τι σας εμπόδισε; Μάλλον δεν θέλετε διάλογο και συνεργασία με κανέναν, παρά μόνο στα λόγια. Στην πράξη αποδεικνύετε πως φοβάστε τον πραγματικό και ουσιαστικό διάλογο".

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε την εισήγηση του προϋπολογισμού "αόριστη και γενικόλογη" και υπογράμμισε πως δεν βλέπει κανένα νέο έργο και πως λείπε η πολιτική στόχευση της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Όπως είπε χαρακτηριστικά, "τέτοιο προϋπολογισμό θα μπορούσαν να τον συντάξουν από μόνες τους οι υπηρεσίες". Ταυτόχρονα, τον χαρακτήρισε "πρόχειρο, χωρίς φαντασία και αποσπασματικό".

Τέλος, αναρωτήθηκε ποιες μελέτες έχει ετοιμάσει η σημερινή Δημοτική Αρχή και σε ποια προγράμματα σκοπεύει να τις εντάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News