Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Τα προβλήματα των πωλητών λαϊκών αγορών βιομηχανικών προϊόντων άκουσε ο Δ. Σταμενίτης


Επικοινωνία με πωλητές λαϊκών αγορών από την περιοχή της Αλμωπίας που δραστηριοποιούνται στο τμήμα των βιομηχανικών προϊόντων είχε σήμερα, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αιτήματα και τα προβλήματα του κλάδου, τα οποία έχουν προκύψει εξαιτίας των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως ενημέρωσαν το Βουλευτή οι πωλητές λαϊκών αγορών, η επιβολή του lock down έχει προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομική τους κατάσταση. Μάλιστα στη σχετική επιστολή που έδωσαν στον κ. Σταμενίτη, στην οποία αναφέρουν αναλυτικά τις θέσεις τους, σημειώνουν πως το γεγονός ότι για την εν λόγω κατηγορία πωλητών δεν προβλέπονται μέτρα παρόμοια με αυτά που εφαρμόστηκαν για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου πχ. click away, ηλεκτρονικές ή τηλεφωνικές πωλήσεις, δημιουργία e-shop, έχει μηδενίσει ουσιαστικά τη δραστηριότητα τους.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, από πλευράς των πωλητών υπήρξε η αναγνώριση της προσπάθειας της κυβέρνησης, η οποία έχει ενισχύσει με έκτακτη χρηματοδότηση τους επαγγελματίες του κλάδου. Ωστόσο η παρατεταμένη αναστολή των δραστηριοτήτων τους, προς όφελος και προστασία της δημόσιας υγείας, έχει δημιουργήσει μια ανισορροπία στον προσωπικό προϋπολογισμό του καθενός.

Ο Βουλευτής, αφού άκουσε τα αιτήματα τους, ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει σε μια σειρά παρεμβάσεων στα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να προωθηθούν οι προτάσεις τους και να εξεταστεί η δυνατότητα ικανοποίησης τους, στο πλαίσιο πάντα των μέτρων στήριξης που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για τους πληττόμενους κλάδους. Ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία ώστε να τους ενημερώνει για κάθε εξέλιξη που τους αφορά αλλά και να γίνεται αποδέκτης των αιτημάτων τους. Κλείνοντας ο Βουλευτής σημείωσε ότι ήδη έχει καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Αναφορά τις θέσεις και τις προτάσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας πωλητών και αναμένει τις σχετικές απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργών.

Μετά την ολοκλήρωση της επικοινωνίας ο κ. Σταμενίτης απευθύνθηκε αμέσως στο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Σταμπουλίδη στον οποίο και μετέφερε τα αιτήματα και τους προβληματισμούς των πωλητών.

Προηγήθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


6 σχόλια:

  1. Κυριε Βουλευτα εχετε αντιλιφθει την σοβαροτητα του προβληματος??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η αληθια ειναι οτι γενικα και οι επαγγελματιες των λαικων εχουν παρει καποια χρηματα οπως και τα καταστηματα, δεν πηραν οσοι φαινοτανε τζιρος κατω των 150 ευρω τον μηνα, με λιγα λογια καποιοι η δεν δουλευαν καθολου η δεν εκοβαν ουτε 150 ευρω αποδειξεις, δηλαδη σε καθε παζαρι(στην αλμωπια εχει 5 την εβδομαδα 20 το μηνα) κανανε κατω των 8 ευρω καθε παζαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτόν που πεινάει δεν τού δίνεις επιδόματα δουλειά του δίνεις πάντως ωραίο το σκεπτικο σου για μάστερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλα μας καταστρεψατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ μαλλον ησουν κατεστραμενος απο πριν αρα η ανοιχτα η κλειστα παντα χρεομενος ησουν

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News