Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Πέλλα: Πυρετώδεις προετοιμασίες για τα εμβολιαστικά κέντρα


Με ταχείς ρυθμούς ετοιμάζεται η χώρα μας για την παραλαβή και αποθήκευση των πρώτων δόσεων του εμβολίου κατά του κορωονοϊού μέχρι τα τέλη του μήνα.

Συνολικά σε όλη την Ελλάδα θα λειτουργήσουν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, εκ των οποίων τα 245 στην Αττική και τα 123 στη Θεσσαλονίκη. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν σε δυο βάρδιες από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο.

Τα “πολυπόθητα” εμβόλια θα έρθουν στη χώρα μας με ειδικές πτήσεις, θα μεταφερθούν σε αποθήκες στα κατάλληλα ψυγεία και στη συνέχεια στα εμβολιαστικά κέντρα για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Η μεταφορά και ο εμβολιασμός θα γίνεται με ταχύτητα για να μην σπάσει η ψυκτική αλυσίδα.

Οι ασκήσεις προσομοίωσης σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα μαζί με την εκπαίδευση του προσωπικού που θα στελεχώσει τα εμβολιαστικά κέντρα.

Τα εμβολιαστικά κέντρα της Πέλλας

Στην Πέλλα τα εμβολιαστικά κέντρα θα στηθούν στα Κέντρα Υγείας και τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.). Σύμφωνα με πληροφορίες του Aridaia News, έχει ζητηθεί από τις παραπάνω δομές να έχουν διαμορφωμένο χώρο μέχρι τα μέσα του μήνα.

Προς αυτή την κατεύθυνση, υπήρξε ενδιαφέρον από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή, ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες τους και να υπάρξει βοήθεια από την Περιφέρεια.

1 σχόλιο:

  1. ποτε θα ετοιμασουν ψυγεια για την αποθηκευση των εμβολιων; εχω απορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News