Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Πέτσας για άρση lockdown πριν τα Χριστούγεννα: Θα γίνει σε τρεις φάσεις - Σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση


Ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε σήμερα πως στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την άρση του lockdown είναι να ανοίξουν τα εστιατόρια και τα καφέ πριν από τα Χριστούγεννα.

«Είμαστε λίγες ημέρες μακριά από το να εξετάσουμε και να παρουσιάσουμε το σχέδιο για την επόμενη φάση και την άρση του lockdown», ανέφερε ο κ. Πέτσας, τονίζοντας πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει πρώτα το άνοιγμα των σχολείων, στη συνέχεια του λιανεμπορίου και μετά της εστίασης πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Θα ανοίξουν εστιατόρια και καφέ, όχι μπαρ και νυχτερινά κέντρα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, πάντα μετά από τις συστάσεις των ειδικών, είναι να ανοίξουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μόνο με καθήμενους. Ξεκαθάρισε μάλιστα πως δεν θα ανοίξουν τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, καθώς εκεί συγκεντρώνονται όρθιοι και δημιουργείται συγχρωτισμός.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας είπε πως μέσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι να υπάρχει και συγκεκριμένο ωράριο για τα καταστήματα της εστίασης, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες, αφού ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Σχεδιασμός για το τέλος του lockdown - Σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση

Ερωτηθείς για τα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως στον σχεδιασμό είναι η επιστροφή όλων των μαθητών (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων) μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και τόνισε πως θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν, ακολουθώντας ουσιαστικά το παράδειγμα του Μαΐου. «Ο σχεδιασμός αναμένεται να μοιάζει με το άνοιγμα του Μαΐου, δηλαδή σε τρεις φάσεις. Πρώτα τα σχολεία, μετά το λιανεμπόριο και στη συνέχεια η εστίαση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με περιορισμούς η επιστροφή στην κανονικότητα

Πάντως ο κ. Πέτσας τόνισε πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει με περιορισμούς και εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία, ενώ το οριστικό πλάνο αναμένεται να το παρουσιάσει η κυβέρνηση στους πολίτες στις αρχές της άλλης εβδομάδας.

1 σχόλιο:

  1. Έχουν σχέδιο λέμε.
    Το έχει εκπονήσει -και αυτό-ο Μιχάλης ο Χρυσοχοϊδης.
    Τεράστια επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News