Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Δήμος Αλμωπίας: Νίκη της Αντιπολίτευσης, των Πολιτών, αλλά κυρίως της Δημοκρατίας


Κατά τη χθεσινή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας μέσω τηλεδιάσκεψης, υπήρξε μια τριπλή νίκη: Της αντιπολίτευσης, των πολιτών και της ελευθεροτυπίας.

Και αυτό γιατί η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να συρθεί πίσω από τις εξελίξεις και να αποδεχτεί την πρόταση των τριών συνδυασμών της αντιπολίτευσης, η οποία έθετε ως προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των Συνεδριάσεων, τη δυνατότητα να τις παρακολουθούν οι δημοσιογράφοι και όλοι οι συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται.

Από την προηγούμενη εβδομάδα οι τρεις επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, Σ. Χατζηδημητρίου, Δ. Μπίνος και Ν. Παρούτογλου, έστειλαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την επιστολή με την οποία ζητούσαν να έχουν πρόσβαση στις Συνεδριάσεις οι δημοσιογράφοι και όλοι οι πολίτες. Ένα αίτημα αυτονόητο, που δυστυχώς έπρεπε να περάσουν εννέα μήνες για να το εμπεδώσει η Δημοτική Αρχή. Προφανώς και βόλευε στους διοικούντες να μην υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση για τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου και να μην υπάρχει η παραμικρή κριτική.

Διαβάστε τι ανέφεραν στην επιστολή τους πριν μια εβδομάδα οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης:

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι αδικαιολόγητη επιμονή της διοικούσας παράταξης, να αγνοεί προκλητικά και αυταρχικά τις δίκαιες θέσεις και προτάσεις του συνόλου των μελών της αντιπολίτευσης, (που εκπροσωπεί την συντριπτική πλειοψηφία των 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου). Εξακολουθεί να πραγματοποιεί τις συνεδριάσεις των θεσμικών οργάνων «εν κρυπτώ» και χωρίς την απαραίτητη δημοκρατικά (έστω και διαδικτυακή) παρουσία ενεργών πολιτών και εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης. Η εμμονή σας μας εξαναγκάζει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να μην συμμετέχουμε (χθές στην συνεδρίαση του Δ.Σ.) και σήμερα στη συνεδρίαση της Ο.Ε., παρά την εκπεφρασμένη θέλησή μας και τις συνεχείς προσπάθειές μας περί του αντιθέτου.

Επειδή η κατάσταση είναι οριακή, με αποκλειστική ευθύνη της διοικούσας παράταξης και προσωπικά του κ. Μπάτση , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, προασπιζόμενοι το γενικότερο συμφέρον του Δήμου και των πολιτών του, αναλαμβάνουμε την ενδεδειγμένη πρωτοβουλία, και θα θέσουμε συγκεκριμένα σοβαρά θέματα, προς συζήτηση, στις επόμενες συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, σεβόμενοι την νομιμότητα , και σύμφωνα με τις ρητές διατάξεις του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, κύριε πρόεδρε σας ενημερώνουμε πως στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα παραβρεθούμε και θα θέσουμε ως θέμα προς ψήφιση το εξής: Όταν οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη πάντοτε να καλούνται και να μπορούν να τις παρακολουθούν δημοσιογράφοι και συμπολίτες μας. Όταν δε το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες να πραγματοποιούνται σε μεγάλη αίθουσα που να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως το Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο.

Κύριε Πρόεδρε σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και πράξετε τα δέοντα, προς τούτο.

«Οι καιροί ου μενετοί».

Για σύσσωμη την Αντιπολίτευση του Δήμου Αλμωπίας

Οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων

Αθανάσιος Χατζηδημητρίου «Ενωμένοι για την Αλμωπία»

Δημήτριος Μπίνος «Η Αλμωπία της καρδιάς μας»

Νικόλαος Παρούτογλου «Η Αλμωπία ψηλά»

11 σχόλια:

  1. ΧΡΗΣΤΟ ΘΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟ 70% ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΘΑ ΤΟ ΣΕΒΕΣΑΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λογικο να μην θελει την δημοσιοτητα. 1,5 χρονος και το απολυτο τιποτα. δεν εχει κανει τιποτα. σαν να μην εχουμε δημαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν εισαι αμεροληπτος Σταυρο...εγκλωβιστηκες...το θεμα ειναι οτι εχεις τεραστιες δυνατοτητες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέσσερα χρόνια θα είναι ο μπατσης.μετα κανένας απ αυτούς. Λίγοι όλοι τους. Ο κόσμος που μπορεί δεν ενδιαφέρεται. Οι πολίτες μόνο τη πάρτι τους. Δε θα αλλάξει τίποτα. Ένα χωριο ήταν ένα θα παραμείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφού οι περισσότεροι έχουν το επίπεδο να ψηφίσουν μόνο με κριτήριο αν τους βόλεψε, αν έφαγαν αν βρήκε ο δήμαρχος γαμπρό ή νύφη στα παιδιά τους...μια χαρά τους είναι ο Μπάτσης...

      Διαγραφή
  5. Από πότε θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο πολίτης είναι πάντα ο χαμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφού είσασταν εκεί ως δημοσιογράφοι και καταγράφατε την συνεδρίαση γιατί δεν την αναπαράγετε αυτούσια για να βγάλει ο πολίτης τα συμπεράσματά του. Εσύ Σταύρε ως ο καλλίτερος επαγγελματίας στο χώρο της δημοσιογραφίας στην Αλμωπία νομίζω, πρέπει να το έχεις στάνταρ (όπως ακριβώς γίνεται η συνεδρίαση), μετά κάνε όπως σωστά κριτικάρεις - αναλύεις τα γεγονότα. Από τα λίγα που είδα στην συνεδρίαση κατάλαβα γιατί η δημοτική αρχή κρίβετε από την δη μοσιότητα. Εκτείθετε κάθε δευτερόλεπτο όχι μόνο αυτός αλλά και άλλοι. Είναι πολύ φανερό, με μεγάλη διαφορά οι σωστοί , οι σοβαροί , οι χρήσιμοι και άξιοι σύμβουλοι οι οποίοι αξίζει για να σε εκπροσωπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω μια απορία.Απο το 1998 έως τώρα πέρασαν 6 διαφορετικοι δήμαρχοι.Ολοι μα όλοι ήταν άχρηστοι; ή το επίπεδο των ψηφοφόρων είναι,λίαν επιεικως,μέτριο και όχι αλάνθαστο.Δεν μπορεί να ήταν όλοι ανίκανοι και οι ψηφοφόροι τόσο έξυπνοι,ώστε αυτό που συμβαίνει εδώ,να είναι εξαίρεση σε όλους τους δήμους της Ελλάδας.Εδω και εναμηση χρονο,αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο,είναι τα δίμηνα στα Λουτρά και οι αναθέσεις έργων.Αυτο βέβαια με ευθύνη της Αντιπολίτευσης,επειδή δεν μπορεί ή δεν θέλει, να αρθρώσει πολιτικό λόγο,ίσως γιατί δεν θέλει να σπάσει αυγά.Ο Κος Μπάτσης εκλεχθηκε κυριως με σημαία τη συμφωνία των Πρεσπών.Εναμιση χρόνο ακούσαμε κάποια πολιτική κριτικη από όλη την αντιπολιτευση;καμμία.Σε ποιο θέμα έχει πολιτικά διαφοροποιηθεί η αντιπολίτευση και να το αναδείξει;Αντί αυτού,βλέπουμε τις τρεις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις,με ευθύνη των επικεφαλείς,να ενωνονται εναντίον της δημοτικής αρχής,ξεχνώντας τις ιδεολογικές και αγεφυρωτες διάφορες τους,προκειμένου να την φθείρουν με συνέπεια όλο αυτό να λειτουργεί εις βάρος των πολιτών.Επειδη κάποιος μπορεί να πει,τι πολιτικές ή ιδεολογικές διαφορές μας λες,τότε γιατί δεν κατεβαίνουν όλοι μαζί σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο,για να μη διχαζετε και ο κόσμος.Αντι όλων αυτών,το κατ εξοχήν επιχείρημα της αντιπολίτευσης είναι,ότι ο Δήμαρχος είναι αγράμματος,δεν ξέρει να μιλάει,λες και ο Μπάτσης μας είπε ψέματα,ότι είναι πυρηνικός επιστημών με αστική ανατροφή.Η αλήθεια είναι,ότι λόγω πανδημίας,στους 14 μήνες της θητείας του,δεν διοίκησε ούτε 5 μήνες ομαλότητας.Εν κατακλείδι,ας περιμένουμε και μετά θα κρίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο σου.επιτελους και μια αξιόλογη και αντικειμενική κριτική.εχεις απόλυτο δίκιο 8:04

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News