Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Το υπουργείο Υγείας επίταξε δύο ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη


Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους στη Θεσσαλονίκη επιτάσσονται από σήμερα το πρωί. Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του Υπουργείου οι κλίνες περνούν στην 4η υγειονομική περιφέρεια.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Θεσσαλονίκη και αυτός είναι ο λόγος που το υπουργείο Υγείας έδωσε τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές, μέχρι τις 9 το βράδυ της Πέμπτης 19/11, να παραδώσουν άμεσα 200 κλίνες covid-19.

Το τελεσίγραφο έληξε, οι ιδιωτικές αρνήθηκαν και πλέον το υπουργείο πέρασε στην επίταξη.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου, όπως και του δεύτερου κύματος της πανδημίας COVID-19, το Υπουργείο Υγείας ενέταξε στον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης της κρίσης, τόσο τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την ΠΦΥ όσο και κλίνες απλές και ΜΕΘ non COVID του ιδιωτικού τομέα, σε αγαστή συνεργασία.

Στο νομό Θεσσαλονίκης και μετά το πολύ επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που δοκιμάζει τα όρια των νοσοκομείων όπως και του προσωπικού, κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσουν απλές κλίνες COVID-19 και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Αφ’ ενός διότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ πρέπει να συνεχίσουν με ασφάλεια τις εφημερίες, τους αφ’ ετέρου διότι πρέπει να αποφευχθεί η πιθανότητα ενδο-νοσοκομειακής διασποράς του κορονοϊού λόγω του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού των νοσηλευόμενων.

Απεστάλη σχετικό αίτημα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και παρά την προσπάθεια, δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Κατόπιν τούτου, βάσει του σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας και στο πλαίσιο του σχετικού νόμου που έχει ψηφιστεί στη Βουλή, από σήμερα 20/11/2020 με βάση το ΦΕΚ 5148, επιτάσσονται 2 ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους και τίθενται στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ».

13 σχόλια:

  1. Με καθυστερηση μηνων κανουν συτο που τους ελεγαν να κανουν, πριν ξεφυγειη κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΔΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΛΑΙΩ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ 3% ΓΙΑΤΙ?

      Διαγραφή
    2. Έχεις νέο γκάλοπ συναγωνιστά;
      Είναι της ίδιας εταιρίας που λέει ότι το 58% λένε ναι στη συμφωνία των Πρεσπών;
      Οδύρεσαι;

      Διαγραφή
  2. Ρε αυτα τα κανουν οι κομμουνιστες.
    Σοβιετια θα κανει τη χωρα ο Κουλης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεε μου τι μερες ζουμε.
    Ηρθαν οι κομμουνιστες και μας παιρνουν τις επιχειρησεις.
    Και κλεινουν τους πατριωτες φυλακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάρε μια ανάσα βλάκα συριζαίε, πάρε μια ανάσα Κουφοντίνα, ασε και κάναν αλλο να γράψει.

      Διαγραφή
    2. Ρε γίδι σε έχει βάλει όλη μέρα και τον διαβάζεις;
      Πόσο ηλίθιος είσαι; (ρητορικό το ερώτημα μην απαντάς)
      Εκτός κι αν το κάνεις για να περνάει η ώρα εκεί μέσα βαθειααααααααά στο κελί που σ(τον)ε έχωσε ο Κυριάκος.

      Διαγραφή
  4. ρε παιδια δεν υπάρχει ουτε ενας σοβαρός στον συριζα διαβάζω τα σχόλια τους και μπλιάχ αναγούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η πανδημία είναι παγκόσμια.Οι κυβερνήσεις παίρνουν παρόμοια μέτρα, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.Κυβερνούν κοινοί θνητοί.Δεν υπάρχουν υπεράνθρωποι που κάνουν θαύματα.
    Το μπαλάκι έχει πάει στον απλό πολίτη: προσέχεις? π.χ. Λαμία είσαι καλά...είσαι αμαθής ,βασίζεσαι στο καφενείο και μέχρι και Χρυσή αυγή ψήφιζες? θα σε λιώσει ο κορονοιός στο κλεισιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να πούμε και κάτι φρέσκο? Ο συριζα ήταν κυβέρνηση 4 χρόνια....
    Ξέρετε πόσα χρόνια έχουμε κυβερνησεις ΝΔ ? 1974-1981 =7 χρόνια ! 1989-1993=4 χρόνια. 2004-2009=5 χρόνια κυβέρνηση.
    2012-215=3 χρόνια. :Συγκυβέρνηση.2019-2020=1 χρονος.Σύνολο: 20 χρόνια!!! πάλι για Συριζα θα μιλάμε?
    Σας μοιάζει δίκαιο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ο Γιαννουλης το ειπε ποιος φταιει, αυτος ο ΤΙΠΟΤΑΣ ο καραγκιοζης που βγαινει στα καναλια και μας σπαει τ αρ.... με της μπουρδες του

      Διαγραφή
    2. ε ψιτ 1.50 πέρασε η εποχη που ησασταν 60% τωρα 25+5+3+1 αντε και αλλα 5, ξες τι σημαινει; εχετε καμια εξηνταρια απέναντι σας για να σας πεταξουν στον κάλαθο.Αντε για.

      Διαγραφή
  7. Το πιο θλιβερό από όλα είναι ότι μέσα σε μια τέτοια κατάσταση υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μαλώνουν για τα κόμματα. Αντί να είμαστε όλοι οι πολίτες ενωμένοι το μόνο που γίνεται είναι να μαλώνουν ηλίθιοι άνθρωποι για το ποια κυβέρνηση είναι καλύτερη η όχι. Λοιπόν μάθετε κάτι, όλοι τα ίδια σκατα είναι και όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε τόσο το καλύτερο για όλους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News