Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις η Δημοτική Αρχή της Αλμωπίας


ΔΥΝΑΜΙΚΉ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν εννιά μήνες για να πράξει η Δημοτική Αρχή της Αλμωπίας το αυτονόητο, να δώσει δηλαδή πρόσβαση στους δημοσιογράφους να παρακολουθούν τις διαδικτυακές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Και τώρα όμως, γίνονται μισές δουλειές, καθώς δεν δίνεται η δυνατότητα και στους πολίτες να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις, όπως συμβαίνει στους περισσότερους Δήμους.

Από την ερχόμενη συνεδρίαση θα έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται οι εκπρόσωποι του Τύπου, μια εξέλιξη που έρχεται λίγες μέρες μετά την κοινή επιστολή που απέστειλαν οι τρεις επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Σάκης Χατζηδημητρίου, Δημήτρης Μπίνος και Νίκος Παρούτογλου. Με τη συγκεκριμένη επιστολή, η οποία είχε αποδέκτη τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Βέσκο, έθεταν προ των ευθυνών του τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή και τους καλούσαν να βάλουν ένα τέλος στην αδικαιολόγητη επιμονή τους να αγνοούν προκλητικά και αυταρχικά τις δίκαιες θέσεις και προτάσεις του συνόλου των μελών της αντιπολίτευσης, η οποία εκπροσωπεί την συντριπτική πλειοψηφία των 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μάλιστα, οι τρεις επικεφαλής, έκαναν γνωστό με την επιστολή τους πως στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα παραβρεθούν και θα θέσουν ως θέμα προς ψήφιση το εξής: "Όταν οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη πάντοτε να καλούνται και να μπορούν να τις παρακολουθούν δημοσιογράφοι και συμπολίτες μας. Όταν, δε, το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες να πραγματοποιούνται σε μεγάλη αίθουσα που να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως το Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο".


Η Δημοτική Αρχή του κ. Μπάτση μετά από πολύμηνες παλινωδίες που κράτησαν το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δημοτικού Συμβουλίου σε καραντίνα, αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω και να δώσει πρόσβαση στους δημοσιογράφους, καθώς αντιλήφθηκε ότι πλέον έχει φτάσει σε αδιέξοδο και δεν μπορεί να διοικήσει, λόγω της αδιαλλαξίας και των αλαζονικών συμπεριφορών. Εύλογα γεννάται το ερώτημα, ποιος ο λόγος που δεν δίνεται αυτή η δυνατότητα και στους πολίτες, οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να παρακολουθούν τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όταν οι περισσότεροι Δήμοι έχουν προχωρήσει από την πρώτη στιγμή σε ανάλογες ενέργειες, ο δικός μας Δήμος επιλέγει και σε αυτό το θέμα την εσωστρέφεια και τη μιζέρια, καθώς επίσης και την πολιτική των αποφάσεων "εν κρυπτώ". Επίσης, αναρωτιόμαστε τι έχει αλλάξει από τη μέρα όπου ο ίδιος ο κ. Μπάτσης σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δήλωσε μπροστά σε Δημοτικού Συμβούλους ότι δεν τους θέλει τους δημοσιογράφους στις συνεδριάσεις, σε ένα ρεσιτάλ... "Δημοκρατικότητας".

8 σχόλια:

  1. Οι δημοσιογράφοι να κάνουν ζωντανή μετάδοση του συμβουλίου να βλέπουμε και εμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοκρατια αγνωστη λεξη για την δημοτικη μας αρχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙς ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είναι δυνατόν να μην βλέπει ο κόσμος τα Δημοτικά Συμβούλια? να δούμε επιχειρήματα και απόψεις...αυτό δε θέλουμε όλοι? Το αυτονόητο...Για όλους είναι καλό αυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε ρε φίλε γιατί θα τρελαθουμε...πότε είδες live δημοτικό συμβούλιο...άντε με τις λαλακιες....

      Διαγραφή
  5. ολοι για κλωτσια είσαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν λες κλωτσιά ; Εννοείς είσαι της βίας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεξια ρεταλια τι να περιμενεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News