Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Ποια φρούτα και λαχανικά πρέπει να αποθηκεύονται χωριστά


Η σωστή αποθήκευση των φρούτων και των λαχανικών εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τα προϊόντα και φυσικά σας γλιτώνει από τη σπατάλη χρημάτων.

Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να αποθηκεύονται σωστά και να ξεχωρίζετε όσα… δεν ταιριάζουν! Ορισμένα φρούτα και λαχανικά καθώς ωριμάζουν παράγουν μια οργανική ένωση που ονομάζεται αιθυλένιο. Το αιθυλένιο όμως προωθεί την αποσύνθεση άλλων, ευαίσθητων προϊόντων που αποθηκεύονται στο ίδιο μπολ ή στο ίδιο συρτάρι του ψυγείου.

Ποια φρούτα και λαχανικά δεν ταιριάζουν:

– Κρεμμύδια & πατάτες: Τα κρεμμύδια παράγουν αιθυλένιο σε μικρές ποσότητες. Η γεύση της πατάτας μπορεί να «απορροφήσει» το άρωμα και τη μυρωδιά του κρεμμυδιού εάν τα δύο προϊόντα αποθηκευτούν μαζί.

– Μπανάνα & οποιοδήποτε άλλο φρούτο/λαχανικό: Η μπανάνα πρέπει να… απομονώνεται από όλα τα άλλα φρέσκα προϊόντα, αφού προωθεί τη γρήγορη ωρίμανση και αποσύνθεσή τους.

Πηγή: baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News