Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Αντιπολίτευση Σκύδρας: Συνυπογράφουμε το κείμενο της Δημάρχου, αλλά...


Συνυπογράφουμε το κείμενο της Δημάρχου, παρότι δεν ερωτηθήκαμε για ακόμη μια φορά, αλλά… συνεχώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις!

Δυστυχώς στο Δήμο Σκύδρας κάθε φορά που συμβαίνει μια απρόσμενη εξέλιξη για την τοπική μας κοινωνία διαμαρτυρόμαστε ως πολίτες και ως αιρετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι δεν τυγχάνουμε ενημέρωσης ούτε στα απλά και καθημερινά, αλλά και ούτε στα σοβαρά φλέγοντα θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας. Την ώρα, λοιπόν, που η κοινωνία της Σκύδρας συζητάει εδώ και μήνες τις εξελίξεις στα υποκαταστήματα πιστωτικών ιδρυμάτων (ζήσαμε -δυστυχώς- πριν από λίγο καιρό και το κλείσιμο του καταστήματος της Eurobank της πόλης μας) το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Σκύδρας συγκαταλέγεται δυστυχώς στον κατάλογο των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας που κλείνουν.

Δε χωρεί αμφιβολία οτι η αρνητική εξέλιξη του κλεισίματος του υποκαστήματος της Εθνικής Τράπεζας Σκύδρας, προβληματίζει έντονα όλη την τοπική κοινωνία της Σκύδρας, δημιουργώντας ένα ανυπέρβλητο κενό και υποβάλλοντας σε αφάνταστη ταλαιπωρία τους κατοίκους της περιοχής μας, αναγκάζοντας τους να προστρέξουν σε κάποιο άλλο κατάστημα σε άλλη πόλη, λησμονώντας ότι πολλοί δε από αυτούς τυγχάνουν ηλικιωμένοι και άλλοι στερούνται μεταφορικού μέσου. Αναντίρρητα, λοιπόν, οδηγούμαστε στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών με την αισθητή μείωση προσφερόμενων υπηρεσιών, καθώς η απρόσκοπτη πρόσβαση πολιτών σε υπηρεσίες κάθε τύπου, όπως μεταξύ άλλων είναι και οι τραπεζικές υπηρεσίες, θα έπρεπε να είναι απαρέγκλιτος όρος.

Αναμφισβήτητα σε μια περιοχή όπως η πόλη της Σκύδρας, που δραστηριοποιούνται μια σειρά από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων είναι αδιανόητο η περιοχή να μένει δίχως υποστηρικτική υποδομή, αφήνοντας πολίτες και επαγγελματίες μα και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (συνταξιούχοι, ηλικιωμένοι) επί ξύλου κρεμάμενους. Ιδίως τώρα σε μια περίοδο μεγάλης ύφεσης, δεδομένου μάλιστα και της υγειονομικής κρίσης που πλήττει ανεπανόρθωτα όλα τα νοικοκυριά, η υποβάθμιση της τοπικής κοινωνίας με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, έρχεται να συμπληρώσει το πάζλ της απονεύρωσης της πόλης μας.

Αν μας καλούσε η Δήμαρχος θα συνυπογράφαμε, βεβαίως την επιστολή της, και συγχρόνως θα τονίζαμε την αναγκαιότητα συζήτησης για την αναπλήρωση των κενών που αφήνουν οι συγκεκριμένες αποφάσεις. Αποφάσεις που στηρίζονται βεβαίως σε άλλα κριτήρια που ουδεμία σχέση έχουν με τις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας.

Εμείς, η αντιπολίτευση του Δήμου Σκύδρας, συνυπογράφουμε το κείμενο της Δημάρχου για την Εθνική Τράπεζα, αν και δεν ερωτηθήκαμε-όπως είθισται άλλωστε- και υπενθυμίζουμε στους συνδημότες μας ότι τα μαύρα σύννεφα έχουν πυκνώσει πάνω κι από άλλες υπηρεσίες, όπως αυτή του Τελωνείου, αλλά και την υποβάθμιση του Κέντρου υγείας μας που λειτουργεί με μειωμένο ωράριο δυστυχώς με ο.τι συνεπάγεται αυτό για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας. Ο δημότης μας δεν έχει πλέον ούτε την 24 ωρη φροντίδα και προστασία της υγείας του, σε αντίθεση με τους όμορους δήμους. Δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, εμβολιασμούς, σε συνταγογράφηση, σε πιστοποιητικά υγείας καθ’ολη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και της νύχτας. Συνάνθρωποί μας με διαβήτη, υπέρταση, ιλίγγους και άλλες σοβαρότερες ασθένειες θα απαιτείται να μεταφέρονται απόγευμα και νύχτα στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας ή Γιαννιτσών και σε τούτη την χρονική συγκυρία θα βρίσκουν ακόμη δυσκολότερη την πρόσβαση σε παροχές υγείας λόγω της αναμονής ανάμεσα μάλιστα σε ανθρώπους που νοσούν από COVID-19 και περιμένουν κι αυτοί….Είναι γνωστό τοις πάσι οτι ο ανθρώπινος πόνος και η ασθένεια δεν λειτουργούν με ωράριο!.Ας μην παρακολουθούμε άλλο τις εξελίξεις κι ας σχεδιάσουμε το μέλλον αυτής της πόλης. Διότι όταν υπάρχει σχέδιο σημαίνει ότι υπάρχει εναλλακτική για κάθε κακοτοπιά. Ζητούμε εύλογα ν’ ανακληθεί η απόφαση για την απομάκρυνση του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας και ν’ ανακληθεί η απόφαση για την υποβάθμιση του κέντρου Υγείας Σκύδρας και καλούμε την συμπολίτευση να συζητήσουμε τη «θωράκιση» του Δήμου μας από τέτοιου είδους δυσάρεστες εξελίξεις.

ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΑΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ

ΣΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Αντιπολίτευση δίχως πολιτικό λόγο δίχως όραμα δίχως πρόγραμμα πάντα πίσω από τις εξελίξεις χωρίς τόπο και χρόνο. Άραγε ποιος λογικός τους ακούει αφού τους γνωρίζει πολύ καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News