Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Η Πέλλα στο έλεος του κορονοϊού και της ανευθυνότητας - 1.656 κρούσματα σε 15 μέρες


Όχι μόνο δεν μειώθηκαν τα κρούσματα της Πέλλας κατά τη διάρκεια του lockdown, αλλά δυστυχώς μιλάμε πλέον για διπλασιασμό των κρουσμάτων, όπως σας παρουσιάζουμε στους σχετικούς πίνακες (ΚΛΙΚ ΕΔΩ). Η περιοχή μας "καίγεται" και κάποιοι... "χτενίζονται".

Πολλοί συμπολίτες μας επικοινωνούν μαζί μας και μας εκφράζουν την αγωνία τους, ενώ αναρωτιούνται που οφείλονται αυτά τα τρομακτικά νούμερα που καταγράφονται καθημερινά. Δεν είμαστε ειδικοί για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, ωστόσο η ατομική ευθύνη είναι ένας αστάθμητος παράγοντας που απ' ότι φαίνεται έπαιξε το ρόλο του. Δυστυχώς, είναι πολλοί αυτοί που δεν πίστεψαν και δεν πιστεύουν στον Covid-19 και λειτουργούν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Είμαστε από τους λίγους Νομούς που συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων εν μέσω καραντίνας. 1.656 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου όπου ξεκίνησε το lockdown μέχρι και σήμερα. Αριθμοί που ζαλίζουν. Και παρόλαυτά, κάποιοι συνεχίζουν να αρνούνται ακόμα και την ίδια την ύπαρξη της πανδημίας.

Κάποιοι από τους συμπολίτες που επικοινωνούν μαζί μας, πάνε και ένα βήμα παραπέρα και μας θέτουν τον εξής προβληματισμό: Από τη στιγμή που κάποιοι συνεχίζουν να είναι ανεύθυνοι, ποια είναι η παρέμβαση της πολιτείας ώστε να σταματήσει τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές; Τι περιμένουμε να γίνει για να παρέμβει κάποιος αρμόδιος;

Άχαρος είναι και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία επί της ουσίας δεν έχει κάποια αρμοδιότητα ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Δυστυχώς όμως, σε αυτόν τον πόλεμο ο καθένας έχει ένα μερίδιο που του αναλογεί. Και θα περίμενε κανείς από Περιφέρεια και Δήμους μεγαλύτερη παρεμβατικότητα και όχι να είναι απλοί παρατηρητές. Καμία απολύτως ενημέρωση δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα η ανασφάλεια να μεγαλώνει και οι πολίτες που τηρούν τα μέτρα να νιώθουν ότι κανείς δεν είναι εδώ για να τους ενημερώσει επίσημα για την σοβαρότητα της κατάστασης. Κανείς δεν δικαιούται να μένει άπραγος μόνο και μόνο για να μην δυσαρεστήσει αυτούς που αρνούνται να συμμορφωθούν. Δυστυχώς, κάποιοι τοπικοί μας άρχοντες δεν θέλουν να σπάσουν αυγά και προτιμούν τη σιωπή και να μείνουν άπραγοι. Μέγα λάθος σε μία τέτοια δύσκολη συγκυρία.

Εν κατακλείδι, ο καθένας έχει το δικαίωμα να μη πιστεύει στον κορονοϊό ή να πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας. Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ας ενημερωθούν για τους συμπολίτες μας που βασανίζονται ή ακόμα και έχουν καταλήξει από επιπλοκές του κορονοϊού. Άνθρωποι που αν δεν είχαν νοσήσει θα ζούσανε σήμερα. Άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή χωρίς να προλάβουν να αποχαιρετήσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

28 σχόλια:

  1. Τώρα φταίνε τα ζώα; Τώτρα ανακαλύψατε τους ψεκασμένους , ξεφτιλισμένοι;
    Ζώα επιλέξατε για εμπροσθοφυλακή προκειμένου να κάνετε πολιτικά αίσχη, σε ζώα επενδύσατε για κάθε βρομιά, σε ζώα σκύβατε όλο ευλάβεια για τα ψηφουλάκια, τώρα που το πράμα θέλει υπεύθυνους πολίτες σκούζετε. Πού να τους βρείτε; Τους κρύψατε, τους απογοητεύσατεόλους.
    Θα σας (μας) πεθάνουν τα ζώα. Απολαύστε το.
    Αν βέβαια αισθάνεστε και λίγο τσίπα βγείτε να πείτε μια συγγνώμη, πείτε την, αλλά δε σας σώζει.
    Αλλά που! Εσείς πάλι κουνάτε το δαχτυλάκι στον κόσμο.
    *Ξέρεις τώρα κόψε το σχόλιο και άφησε τα σχόλια των ζώων που χαριεντίζεσαι γιατί σας εξυπηρετούν πολιτικά.
    Καλό παράδεισο ξαδέρφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατι ξεφτιλες σαν κι εσενα ειναι μερος του προβληματος και οχι η λυση.

      Διαγραφή
    2. Επί της ουσίας; Κάτι, στις ακροθιγώς κατατιθέμενες διαπιστώσεις μου;
      Να περιμένω;

      Διαγραφή
    3. τι εχετε με τα ζώα κύριε, μα τόσο μένος μ αυτά τα πλάσματα; πόσο κακός μπορεί να ειστε;

      Διαγραφή
    4. 9.43 τρωκτικό η κατσαρίδα;...απλά ζαίος.

      Διαγραφή
    5. Τιποτε δεν εχω, κυριε.Και τα εκτιμω ενιοτε περισσοτερο απο πολλους ανθρωπους.
      Απλως τα επικαλουμαι προκειμενου να γινω παραστατικος και κατανοητος και να καταδειξω το ειδος των ανθρωπων που καποιοι καταφευγουν να επενδυουν για να πετυχουν τις επιδιώξεις τους.
      Ειδατε τι καλος που ειμαι;

      Διαγραφή
    6. βεβαίως 9.52,Μαρφιν Ματι Μάνδρα...δολοφόνοι.

      Διαγραφή
    7. Υιός Βούτση, κόρη Δραγασάκη. Ξεχνάς.
      Γιατί κάνεις μισές δουλειές; Θες να σου κόψουν το χαρτζιλίκι; Είναι καιροί για τέτοια;

      Διαγραφή
  2. Είστε ανευθυνοι όλοι σας. Νέα παιδιά κάθονται μέσα στα σπίτια τους τόσο καιρό και οι πιο μεγάλοι βγαίνουν στους δρόμους κ κάνουν βόλτες. Καθηστε στα σπίτια σας να περάσει κ αυτό. Θα έρθουν καλύτερες μέρες. Ολοι έχουμε μείνει εκτός δουλειάς. Αλλά η υγεία προτρεχει. Ατομική ευθύνη δεν σας έμαθαν στα σπίτια σας; Η αστυνομία άφαντη πουθενά. Σε όλα τα χωριά τις αλμωπιας ολοι είναι έξω δν φοράνε μάσκες δεν προσέχουν. Λογικό να έχουμε τόσα πολλά κρούσματα. ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΕΊΣΤΕ
    ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΛΈΤΕ ΌΤΙ ΦΤΑΊΕΙ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ. ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΊΤΕ ΌΛΟ ΑΥΤΟ.ΒΑΣΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΟΎΜΕ ΒΆΖΩ Κ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΜΟΥ ΜΈΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταματήστε επιτέλους να αλληλοκατηγορειστε και αναλογιστείτε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η κατάσταση στην Πέλλα έχει εκτροχιαστεί, η πολιτική ηγεσία της περιοχής είναι απούσα και δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο προστασίας σε τοπικό επίπεδο. Η ατομική ευθύνη είναι ανύπαρκτη από την πλειοψηφία των κατοίκων.
    Ο νομός βρίσκεται σε χειρότερη θέση συγκριτικά με τον πληθυσμό από τη Θεσσαλονίκη και την Αττική.
    Αλήθεια, οι πολιτικοί και πολίτες της περιοχής έχουν αναλογιστεί κατά πόσο ο καθένας δείχνει αλληλέγγυος προστατεύοντας τους ίδιους και τους συμπολίτες τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πολιτεια και ο Δημος τι να κανουν; Να ερθουν εξω απο το σπιτι να φυλανε τα βληματα, που ενω νοσουν γυρναν σαν να μην συμβαινει τιποτα; Δουλευα με επιβεβαιωμενο κρουσμα, εκανα το τεστ ειναι αρνητικο και ομως μενω σπιτι μου 14 μερες οπως μου ειπαν απο τον ΕΟΔΥ, χωρις καν να νοσω!! Ατομικη ευθυνη μαλλον ειναι αγνωστη λεξη για πολλους στο Νομο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικα μπραβο. Καποιοι ζουν με επιβεβαιωμενο κρουσμα εχουν ενα αρνητικο τεστ και γυρνανε σαν να μη συμβαινει τιποτα. Δεν σεβονται κανενα. Το εννοω το μπραβο!

      Διαγραφή
    2. Πολυ σωστά πράξατε και μεινατε σπίτι. Ενδεικτικά αναφέρω 2 επιβεβαιωμένα αληθινά περιστατικά μέσα από το στενο μου περιβάλλον. Το 1ο ήξερε πως νοσεί παρ' όλα αυτά συνέχιζε να κυκλοφορεί δίχως έλεός για τους ευπαθείς συνανθρώπους του και όχι μόνο καθώς το κρατούσε και μυστικό στα άτομα που ήρθε σε επαφή. Το 2ο κάνει τεστ πάει να το παραλάβει βλέπει πως είναι θετικό παρ' όλα αυτά περνά μια βόλτα και από γνωστό σούπερ μάρκετ της Αριδαίας ψωνίζει και για συγγενείς έτσι απλά δίχως να συμβαίνει τίποτα επιστρέφει στο χωριό και κάνει τουρ μοιράζοντας τα ψώνια. (Προμαχους και τα 2) τραγικοι και ανεύθυνοι που ακόμη πιστεύουν σε θεωρίες συνομωσίας ορισμένοι. Δεν φτάινε μόνο αυτοί αντιθέτως φταινε και ορισμένα άτομα του χωριού τους Που μέσα από κοινωνικά δίκτυα τους χαϊδεύουν τα αυτιά περί φήμης κουτσομπολιού στιγματισμού και χίλιες βλακώδεις άλλες απόψεις κανεις δεν στιγματίζει κανέναν και κάνεις δεν κοτσομπολευει κανέναν πάρτε το χαμπάρι ο κόσμος φοβαται επισημαίνει τα κρούσματα πως χρειάζεται προσοχή και πολύ καλά κάνει . Μην αναρωτιέστε πως αυξάνονται τα κρούσματα στην περιοχή μας Όταν ορισμένοι διαθέτουν μηδενική ατομική ευθύνη και παίρνουν αθώους συνανθρώπους μας στο λαιμό τούς . Κάπως έτσι απλά και τραγικά. Κύριε Βαφειάδη σας παρακαλώ να δημοσιευθεί. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. 7:02 πμ,από κάτι τέτοιους ανεύθυνους υποφέρει όλος ο Νομός δυστυχώς! Τους τραβάς μια καταγγελία να στρώσουν; Στο χωριό μου είχαμε νοσουντα με covid, έβγαινε κανονικά, πήγαινε στα χωράφια του και καυχιόταν ότι έχει covid χαριτολογωντας...όταν φυσικά μαθαν οι συγχωριανοί ότι κάθε άλλο παρά πλάκα είναι όλο αυτό τον κατεδωσαν και καλά κάναν! Πλήρωσε το πρόστιμο και έστρωσε, ευτυχώς δεν είχε νοσήσει κάνεις άλλος εκτός από την οικογένεια του, που ήταν αναμενόμενο... Μήπως πρέπει να πραξετε το ίδιο, μήπως; Δεν βλέπω άλλη λύση δυστυχώς! Και δεν είναι ρουφιανια, γιατί από την ανώριμη συμπεριφορά κάποιων φεύγει άδικα κόσμος, οι γονείς μας, οι παππούδες μας, κόσμος που θα ζούσε υπό άλλες συνθήκες!

      Διαγραφή
  5. Σταματήστε επιτέλους να αλληλοκατηγορειστε και αναλογιστείτε τη σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή. Η περιοχή βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή θέση, χειρότερη από τη Θεσσαλονίκη και την Αττική. Αλήθεια, έχει παρθεί από την τοπική πολιτική ηγεσία κάποιο επιπρόσθετο μέτρο για τον περιορισμό της διασποράς; Υπάρχει τήρηση των υφιστάμενων από το κράτος μέτρων; Έχει αναλογιστεί ο καθένας από εσάς αν είναι συνεπής πολίτης και αλληλέγγυος προς τους συμπολίτες του; Γιατί η ατομική ευθύνη φαίνεται πως είναι ανύπαρκτη από την πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής.
    Ακόμη και αν υπάρχει ανυπαρξία από την πλευρά της πολιτείας ας δείξει ο καθένας υπευθυνότητα και σεβασμό στον συνάνθρωπο, μήπως και κάτι αλλάξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αγαπητε 9.43 μια ζωη πονταρετε στο διχασμο και στη μιζερια, απ την αρχη της πανδημιας παρακαλατε να πεθαινει ο κοσμος για να χαιρεστε και να κανετε απατηλα ονειρα για επανοδο στην εξουσια, δυστηχως επτωχευσατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να Αρχίσουν να δινουν πρόστιμα οι αρμόδιες αρχές κ θα σας πω εγώ για το πόσο θα αρχίσουν να κάθονται σπίτια τους. Τα μαγαζιά τάχα μου κλειστά αλλά σε χωρια τις αλμωπιας παραμένουν ανοιχτα για Take Away αλλά αντί να παίρνουν τον καφέ κ να φεύγουν κάθονται στα πεζοδρόμια και τους πίνουν 10-10 τα άτομα κ η άστυνομια πουθενα. Ούτε ατομική ευθύνη ούτε τπτ
    Και μετά κράζουμε κυβέρνηση και αρμόδιες αρχές. Δεν βλέπετε τους εαυτούς σας π τα κάνετε κράζετε κ άλλους. Άξιοι της μοίρας μας είμαστε όλοι. Δεν προσέχει κανένας.τους λέμε βάλτε μάσκα και μας βρίζουν κ μας κοιτάμε λες κ τους είπαμε κάτι απερίγραπτο. Μπράβο πάμε μπροστά σας λαος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάμε για τους ίδιους αστυνομικούς που ούτε καν φοράνε μάσκα...

      Διαγραφή
  8. Την πιο μεγάλη ευθύνη την έχει η ανεύθυνη και άχρηστη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Οκτώ μήνες κοιτάνε το πρόβλημα και δεν έκαναν το παραμικρό. Θαυμάστε τους.
    Μην στοχποιειται τους πολίτες και την νεολαία. Όλοι αυτοί έδειξαν μεγάλη υπευθυνότητα. Οι νεολαίοι δεν είναι παιδιά του Κολωνακίου και του Πανοράματος που κάνουν πάρτυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο ιδιος μαλακας μια ζωη ο τοξικος ανθρωπος που απ το πρωι μεχρι το βραδυ βριζει τη ΝΔ και ο βαφειαδης το επιτρεπει ενας αποτυχημενος πρωην μια τριχωτη βελετζα γεματη ψωρα ενας κακος κομπλεξικος ανθρωπος που βγαζει τοσο μισος για συνανθρωπους που απορω που το περισευει.

      Διαγραφή
    2. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ 11.54, ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΗΔΑΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ.

      Διαγραφή
    3. Γι' αυτο εχει γουρλωτα ματια ετοιμα να του πεταχτουν οξω.
      Απο το πολυ πηδημα!

      Διαγραφή
  9. Σε πληροφορώ κύριε 11:54 ότι η νεολαία είναι αυτή που κάθετε μέσα στο σπίτι ενώ όλοι οι μεγάλοι πάνε από καφενείο σε καφενείο κάθονται από έξω παίρνουν καφέ σε πλαστικό και στον κόσμο τους. ΜΗ ΤΟ ΓΥΡΝΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΤΟ ΘΈΜΑ. ΤΟ ΘΈΜΑ ΔΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΕΔΏ ΟΥΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ. ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΆ ΆΦΑΝΤΟΙ ΕΊΝΑΙ. το θέμα είμαστε εμείς σαν πολίτες τι θα κάνουμε όχι τι θα κάνει η έκανε η κυβέρνηση. Αλλά μάλλον δν ξέρεις τι πάει να πει ατομική ευθύνη. Προστατευεσαι κ προστατεύεις. Τίποτα περισσότερο κ τίποτα λιγότερο. Πάνε μια βόλτα στο νοσοκομείο της Έδεσσας νζ δεις τι γίνεται κ μετά μιλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τώρα αγαπητοί μου είναι αργά.Οταν το επίμαχο πενταήμερο από τις 24/10, επέτρεψαν τους Θεσσαλονικείς κυρίως να ταξιδέψουν και να γεμίσουν τα Λουτρά, ήρθε η ώρα να το πλ ηρωσουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Λουτρά φταίνε ένα μήνα μετά, κρούσματα φουλ!! Με τα Λουτρά θα υπέφερε το Λουτράκι κυρίως, 10 μέρες μετά θα είχε τελειώσει το παραμύθι, τα υπόλοιπα χωριά γιατί έχουν τρελαθεί στα κρούσματα; Διάβασε παραπάνω τον Προμαχιωτη που οι χωριανοί του και όχι μόνο αυτοί, κυκλοφορούν ανενόχλητοι ενώ νοσούν! Εδώ ολόκληρη Αττική έχει λιγότερα κρούσματα από μας! Σοβαρευτείτε επιτέλους!

      Διαγραφή
  11. ΓΙΑΤΊ ΟΙ ΑΡΜΌΔΙΟΙ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΣΑΙΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΌΜΟΥ ΔΕΝ ΚΆΝΟΥΝ ΕΝΑ ΘΈΜΑ ΜΕ ΣΧΈΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΈΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΚΆΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ. ΜΠΑΣ Κ ΞΥΠΝΉΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΊΝΕΙ ΜΈΣΑ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ ΓΤ ΕΓΏ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΚΟΎΩ Κ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΒΛΈΠΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ.ΑΛΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΕΙΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ [ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ]ΕΙΤΕ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΒΟΛΤΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ .ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News