Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020

Οι τρεις βασικές κινήσεις για να κάνεις οικονομία στο ρεύμα


Ο λογαριασμός του ρεύματος είναι σίγουρα ένα από τα πιο μεγάλα έξοδα σε ένα νοικοκυριό. Και βέβαια, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε τις ηλεκτρικές συσκευές στην καθημερινότητα αλλά αν το κάνουμε με μεγαλύτερη σύνεση και προσοχή μπορούμε να δούμε μια σημαντική διαφορά στο λογαριασμό του ρεύματος.

Δείτε για παράδειγμα τις τρεις βασικές κινήσεις για να κάνεις οικονομία στο ρεύμα η οποία προοδευτικά μπορεί να καταλήξει να είναι πολύ σημαντική...

Όχι συσκευές σε αναμονή

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι. Γιατί να έχεις το λάπτοπ στην πρίζα μέρα - νύχτα ενώ στην πραγματικότητα είναι φορτισμένο. Το ίδιο συμβαίνει και με την κατάσταση αναμονής στην τηλεόραση. Μπορεί να σου φαίνονται μικρά τα ποσά που γλιτώνεις αν οι συσκευές σου βγαίνουν από την πρίζα αλλά συνολικά μέσα στο έτος το ποσό δεν είναι καθόλου ασήμαντο τελικά.

Πλύσιμο ρούχων σε χαμηλές θερμοκρασίες

Το πιθανότερο είναι ότι δεν γνωρίζεις πως περίπου το 90% του ρεύματος που καταναλώνει ένα πλυντήριο σε μία πλύση είναι για να ζεστάνει το νερό. Σε όσα ρούχα χρησιμοποιείς μέσα στο σπίτι ή δεν χρειάζονται τόσο μεγάλη αποστείρωση δοκίμασε να πλένεις σε χαμηλές θερμοκρασίες, 30°C ή και κρύο νερό. Έτσι μπορείς να εξοικονομήσεις περισσότερο από 50% ηλεκτρικό ρεύμα ανά πλύση, σε σχέση με υψηλές θερμοκρασίες.

Λάμπες Led

Ακούγεται προφανές αλλά δεν είναι πολλοί εκείνοι που το εφαρμόζουν. Αντικατέστησε όπου μπορείς τις κλασικές με λαμπτήρες Led και δες σημαντική διαφορά στην κατανάλωση του ρεύματός σου ακόμη και μέσα σε ένα μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News