Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Θ. Τζάκρη: «Ανυπεράσπιστη η Πέλλα αντιμετωπίζει την επέλασητου κορονοϊού»


Με αφορμή τα 117 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Π. Ε. Πέλλας, η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η Πέλλα ζει έναν πραγματικό εφιάλτη: τον φονικό συνδυασμό κορωνοϊού και κυβερνητικής ανικανότητας. Κατόπιν εορτής και παρότι προ ημερών υπήρχε ένα ακόμη μεγάλο γεγονός μαζικής μετάδοσης κορωνοϊού, κατέφθασε στην Πέλλα κλιμάκιο της πολιτικής προστασίας, το οποίο έκρινε σκόπιμο να έρθει να συζητήσει το πρόβλημα με τους μισούς θεσμικούς παράγοντες του νομού.

Είναι προφανές ότι η κύρια ευθύνη για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το πρόβλημα στην Πέλλα βαραίνει προσωπικά τον Πρωθυπουργό, ο οποίος τολμά και μιλά για ατομική ευθύνη και αναγκαία αυτοπροστασία, σε ένα νομό, στον οποίο θα έπρεπε να έχουν "στρατοπεδεύσει" δεκάδες ειδικοί της πολιτικής προστασίας και του ΕΟΔΥ και να έχουν θεσπιστεί ειδικοί κανόνες προστασίας των εργαζομένων και των επιχειρηματιών.

Είναι αδιανόητο, ένας νομός μόνο να παρουσιάζει το 25% των κρουσμάτων όλης της χώρας και να μην έχουν ληφθεί άμεσα, καθολικά και σκληρά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και της παραγωγικής διαδικασίας.

Είναι αδιανόητο να μην έχει έρθει ήδη εδώ ο Υπουργός Υγείας για να διαβουλευθεί με το σύνολο των πολιτικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής, προκειμένου να συμφωνηθεί και να εφαρμοστεί ένα ειδικό τοπικό σχέδιο προστασίας και ενίσχυσης της Πέλλας.

Είναι αδιανόητο, ακόμη και να υποθέσει κανείς ότι η λύση βρίσκεται στην παύση της παραγωγικής δραστηριότητας.

Είναι αυτονόητο ότι ο παραγωγικός και κοινωνικός ιστός της Πέλλας πρέπει να διατηρηθούν σε πλήρη λειτουργία, με την ταυτόχρονη θωράκιση όλου του φάσματος της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου.

Ο μεγάλος υπεύθυνος και μονίμως ομιλών αόριστα για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού που πλήττει τη χώρα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος, αντί να σκύψει ο ίδιος πάνω από το πρόβλημα και να παραδεχθεί την αδυναμία διαχείρισης της κρίσης από την κυβέρνησή του, δίνει διαρροές στον Τύπο, ότι "είναι εξοργισμένος με τα μαζικά κρούσματα".

Παρά το γεγονός ότι το θράσος του είναι μνημειώδες, αυτή την ώρα μας απασχολεί η παροιμιώδης ανυπαρξία κρατικής μέριμνας.

Προειδοποιώ όλους τους υπεύθυνους, ότι η Πέλλα δεν προτίθεται να αποδεχθεί παθητικά το ρόλο του εθνικού πειραματόζωου διαχείρισης του κορωνοϊού.

140.000 ψυχές σηκώνουν το μισό φορτίο της Αττικής των 5.000.000 κατοίκων. Η Πέλλα εκπέμπει SOS και με ερώτηση που θα καταθέσω τη Δευτέρα στη Βουλή σκοπεύω να αναγκάσω την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη της, αντιλαμβανόμενη, έστω και την ύστατη στιγμή, ότι ο νομός μας βρίσκεται στην γεωγραφική παραμεθόριο, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί στο περιθώριο.

Απευθυνόμενη σε όλες και όλους τους συμπατριώτες - πολίτες της Πέλλας απευθύνω έκκληση για τη μέγιστη δυνατή μέριμνα αυτοπροστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Πρέπει να μείνουμε όρθιοι, ακόμη κι αν το κράτος δεν αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Είναι κρίσιμες οι στιγμές και δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαλαρώσουμε στα σπίτια και στις δουλειές μας.

Εύχομαι όλες και όλοι να επιδείξουμε αίσθημα ευθύνης ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών γιατρών και να μην αμελούμε το παραμικρό σύμπτωμα».

2 σχόλια:

  1. Αρα γιατι ανυπερασπιστη;
    Εχει Μπατση, Βεσκο, Χαρδαλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News