Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Δεν βάζει μυαλό! Ο Τραμπ παροτρύνει τους πολίτες να... βγουν έξω και να μη φοβούνται τον κορονοϊό


Ο ανεκδιήγητος και υπερμεταφορέας του κορονοϊού Τραμπ συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν… να είναι απλή γρίπη! Καλεί τους πολίτες να “βγουν έξω” ενώ το δεύτερο κύμα “τσακίζει” τις ΗΠΑ. Οργισμένη αντίδραση από Μπάιντεν.

Μπορεί ο Τραμπ να νόσησε ο ίδιος από κορονοϊό, να μπήκε στο νοσοκομείο και να νοσεί και η σύζυγός του Μελάνια, ωστόσο παραμένει αμετανόητος και ανεκδιήγητος!

Κι αυτό γιατί αφού έφτασε στο Λευκό Οίκο μετά από 4 ημέρες νοσηλείας, με δήλωσή του κάλεσε τους Αμερικανούς να “βγουν εκεί έξω” και να μη φοβούνται τον κορονοϊό!

Κι όλα αυτά την ώρα που το δεύτερο κύμα πανδημίας στις ΗΠΑ είναι σε εξέλιξη, με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, εκατοντάδες θανάτους και πόλεις και πολιτείες που επαναφέρουν μέτρα του lockdown.

«Μην την αφήνετε να κυριαρχεί στη ζωή σας. Μη τη φοβάστε. Επιστρέφουμε, επιστρέφουμε στη δουλειά. Θα βγούμε μπροστά (…). Βγείτε εκεί έξω, να προσέχετε» δήλωσε.

Μπάιντεν: Να πάει να το πει στις οικογένειες των νεκρών

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν αντιπαρέθεσε σε αυτές τις δηλώσεις τον πολύ βαρύ απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

«Είδα το tweet που έκανε, μου το έδειξαν, είπε ‘μην αφήνετε την πανδημία να κυριαρχεί στη ζωή σας’. Να πάει να το πει αυτό στις 205.000 οικογένειες που έχασαν κάποιον», είπε ο πρώην αντιπρόεδρος, εμφανώς οργισμένος, στον τηλεοπτικό σταθμό Local 10 της Φλόριντας, της πολιτείας όπου συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία του.

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «ειλικρινά δεν εξεπλάγη» από την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ την Παρασκευή ότι μολύνθηκε από κορονοϊό, ενώ, ερωτηθείς σχετικά με το προεδρικό βίντεο, δεν έκρυψε την απαρέσκειά του, καθώς ο ένοικος του Λευκού Οίκου προτρέπει τους Αμερικανούς να «μην ανησυχούν» ενώ «περίπου 210.000 άνθρωποι είναι νεκροί», διορθώνοντας τον απολογισμό στον οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα.

«Ελπίζω κανένας να μην νομίσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», επέμεινε ο Μπάιντεν.

Είπε ακόμη πως ήλπιζε ο Τραμπ, αφού «πέρασε αυτό που πέρασε», θα έστελνε το σωστό μήνυμα στους Αμερικανούς, ότι δηλαδή «οι μάσκες είναι σημαντικές» και πρέπει να τηρείται ο κανόνας της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης.

“Θεαματική” άφιξη στον Λευκό Οίκο

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο Ντόναλντ Τραμπ νόσησε από τον κορονοϊό, τον ιό που σε κάθε ευκαιρία υποβάθμιζε και χλεύαζε.

Έμενε περίπου ένας μήνας μέχρι τις αμερικανικές εκλογές και τα σενάρια… έδιναν κι έπαιρναν σχετικά με το τι θα γίνει στις ΗΠΑ αν ο Τραμπ δεν κατάφερνε να βγει νικητής από την μάχη αυτή.

Αυτό βεβαίως ήταν το τελευταίο που ήθελε να σκέφτεται ο ίδιος. Οι εξελίξεις είναι συνταρακτικές, καθώς όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Δευτέρας, 05.10.2020, το εξιτήριο για τον Mr. 45 είναι γεγονός!

Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Τραμπ να μην αντέχει… ούτε ένα λεπτό παραπάνω στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed επιβεβαιώθηκαν… από τον ίδιο, με δύο αναρτήσεις στο Twitter να “ανακοινώνουν” την “ηρωική” έξοδο του Πλανητάρχη από το νοσοκομείο.

Η έξοδος καρέ καρέ

Ο Ντόναλντ Τραμπ λίγα λεπτά μετά τις 18.30 το απόγευμα ώρα Ουάσινγκτον, κατέβηκε τα σκαλοπάτια του νοσοκομείου Γουόλτερ Ριντ για να επιβιβαστεί στο Προεδρικό Ελικόπτερο Marine One με σηκωμένη την γροθιά.

Ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν θεωρεί ότι είναι υπερμεταδότης του κορονοϊού αλλά εκείνος δεν απάντησε. Σύμφωνα με τους ειδικούς πάντως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αυτή την στιγμή είναι κανονικός υπερμεταδότης του Covid19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News