Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Απαράδεκτη η κατάσταση στο ΚΤΕΛ Αριδαίας


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΛΑΚΗ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Παντελής η απουσία του Δήμου και της Π.Ε. Πέλλας, για την εξεύρεση λύσης, στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ΚΤΕΛ Αριδαίας.

Το ΚΤΕΛ τις περισσότερες ώρες παραμένει κλειστό, στο τηλέφωνο δεν απαντάει κανείς και δεν υπάρχει κανείς για πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές των δρομολογίων.

Όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν, παραμένουν έξω από το κτίριο, εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, αναμένοντας το λεωφορείο που θα τους μεταφέρει στο τόπο προορισμού τους. Το ίδιο συμβαίνει και με αυτούς που θέλουν να παραδώσουν ή να παραλάβουν δέματα.

Τα σχολικά δρομολόγια, γίνονται με απαράδεκτες συνθήκες, καταστρατηγώντας την 50025/2018 Υπουργική Απόφαση, που προβλέπει τον τρόπο και τις διαδικασίες μεταφοράς των μαθητών.

Τόσο ο Δήμος Αλμωπίας, στη ιδιοκτησία του οποίου ανήκει το κτίριο, όσο και η Π.Ε. Πέλλας, που εμπλέκονται στη λειτουργία του ΚΤΕΛ, θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την εξεύρεση λύσης και να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολυάριθμων επιβατών, που επιλέγουν ένα δημόσιο μέσο μεταφοράς(εξ ανάγκης πολλές φορές), για τις μετακινήσεις τους.

Ειδικά, ο Δήμος Αλμωπίας θα πρέπει να απαιτήσει τακτικότερα δρομολόγια για τα απομακρυσμένα χωριά της Ανατολικής Αλμωπίας αλλά και την θεσμοθέτηση δρομολογίων για τη Λουτρόπολη, που θα εξυπηρετεί όλους τους επισκέπτες.

Η Π.Ε. Πέλλας, θα πρέπει να ενεργοποιήσει την αρμόδια επιτροπή(ΠΟΔΕ), που επιβλέπει τον συντονισμό και την παρακολούθηση της μεταφοράς των μαθητών και έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει και να επιλύει ζητήματα που προκύπτουν.

20 σχόλια:

  1. Η κατάσταση με τα ΚΤΕΛ είναι απαράδεκτη ακόμα και η συμπεριφορά κάποιων οδηγών...Εμείς που είμαστε μαθητές δεν έχουμε μία στάνταρ ώρα για τα λεωφορεία είμαστε πολύ μπερδεμένοι
    με όλο αυτό... Αν γυρίσεις να τους το πεις όπως και έχει γίνει θα γυρίσουνε θα φωνάξουν και θα σου πουν δεν με νοιάζει να είσαι στην στάση ενώ περνάνε όποτε γουστάρουνε .... Με αφορμή το κορωνοϊό έχουν βγάλει όλα τα δρομολόγια και δεν ενημερώνουν ποια είναι τα καινούργια δρομολόγια. Πολλά παιδιά μένουν πίσω γιατί έχουν κόψει πολλά δρομολόγια και έχουν αφήσει από δυο ενα το πρωί και ένα το μεσημέρι σε κάθε χωριο έχουν κόψει ακόμη και τα βραδινά. Στην εστία μένουν πόσα παιδιά από τα πάνω τα χωριά και δεν έχουν με τι να ανέβουν γιατι είναι αν υπεύθυνη και δεν τους νοιάζει τίποτα ..... Ντροπή σε όλους εκεί μέσα....να κάθονται και να πίνουν καφέδες όμως μπορούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...καλα περιπου ειναι οπως τα λες αλλα μαθητης δεν εισαι με τιποτα.

      Διαγραφή
    2. Εσένα αυτο σε πειραξε; Αν αυτός που το γράφει είναι μαθητής ή οχι; Στο ΚΤΕΛ εργαζεσαι και δεν ξέρεις τι να απαντησεις;

      Διαγραφή
  2. κ κατάσταση είναι απελπιστική, ειδικά συγκεκριμένοι οδηγοί που δεν βάζουν ούτε το κλιματιστικό.
    Φτάνει το μονοπώλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Δήμος Αλμωπίας ( όχι η Δημοτική αρχή) έχει δώσει τα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των μαθητών. Είναι υποχρεωμένο το ΚΤΕΛ να πραγματοποιήσει τα απαραίτητα δρομολόγια και να ελέγξουν από την ΠΕ Πέλλας...Προς τι η αναφορά του Δήμου; ( Επαναλαμβάνω όχι ης Δημοτικής αρχής)... Επιτέλους ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι...ελπίζω την αναφορά του ο κύριος Προκοπιδης να την έστειλε στο Υπουργείο Μεταφορών...επιτέλους ο κύριος Τζαμτζης ας βάλει τα πράγματα στη θέση τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες τα Χρυσόστομε.Επιτελους κάποιος να μιλήσει για την χάλια κατάσταση που επικρατεί στο ΚΤΕΛ ΑΡΙΔΑΊΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόσο καιρό γιατί κανείς δεν έχει μιλήσει για το θέμα αυτό;;;;;Αντιδήμαρχοι ξυπνήστε !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και να ήταν μόνο τώρα... Θυμάμαι ένα χρόνο πριν που δεν είχε και covid, έπαιρνες να πληροφορηθείς για ένα δρομολόγιο και άμα ήσουν τυχερός να σου απαντήσουν, μόνο που δεν σε έβριζαν λες και δεν είναι η δουλειά τους να σε εξυπηρετήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..ταξιδεψες ποτε σου με τα ΚΤΕΛ;

      Διαγραφή
    2. Πολλές φορές εξ ανάγκης κυριε Εργαζόμενες των ΚΤΕΛ. Είστε τυχεροί λόγω μονοπωλίου. Αν υπήρχαν εναλλακτικοί τρόποι μεταφοράς....θα κλαίγατε.

      Διαγραφή
  7. Έχει 5 χρονια που στήθηκε ενας διαγωνισμός στην ΠΕ Πέλλας για τα σχολεία και τελικά έγινε η απευθείας ανάθεση του διαγωνισμού στα Κτελ, μια ζωή αυτά ήταν τα κτελ τι περιμένατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 5 φορές φέτος μας έχει αφήσει στο επόμενο χωριό επειδηλαδή δεν το ειπτάμενα να σταματήσει και αναγκάστηκε το μισό λεωφορείο να κάνει 5 χιλιό μέτρα με τα πόδια
    Πώς θέλω να κάνει κάνα έλεγχο η αστυνομια για τις μάσκες που ούτε λέει βαλτε και να σε δει χωρίς μάσκα τίποτα δε λέει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το χάλι του ΚΤΕΛ τώρα το παρατηρήσατε; Είναι εδώ και 30 χρόνια που πηγαίναμε σχολείο εμείς οι πλέον σαραντάρηδες! Όλοι αγενέστατοι, εξαιρούνται 1,2 άτομα! Καλά για τα δρομολόγια άστο, λες και τζάμπα σε κουβαλάν! Ένα δρομολόγιο από Τσάκους μέχρι Πιπεριά. Ξεκινάς στις 12 και φτάνεις στην Πιπεριά 1.30 ώρα και αν! Κλείστε το καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και τι να κάνει ο δήμαρχος ρε παιδιά; να παει να οδηγάει αυτός; εταιρία είναι το κτελ αν δε τι συμφέρει να έχει πολλά δρομολόγια δε θα έχει. Όλα τα ΚΤΕΛ πλέον λόγω της κατάστασης στην ίδια φάση είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητήρια στον κύριο Προκοπίδη που ανέδειξε το θέμα. Ακόμα και σήμερα Ο κόσμος επικοινωνεί μαζί μου για να ενημερωθεί για τα δρομολόγια τού ΚΤΕΛ. Το εκδοτηριο και το κυλικείο ήταν να ανατεθούν σε εμένα (με πίεζαν μάλιστα).Τελικά μετά από παρέμβαση σκοτεινών δυνάμεων έμεινα απ έξω.
    Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη που συνεχίζει να δείχνει στο πρόσωπο μου.
    Ζαβιον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η συμπεριφορά των υπαλλήλων του ΚΤΕΛ ειναι επιεικώς απαράδεκτη. Συγχαρητήρια στον Λάκη που ανέδειξε το θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο σου Λάκη Προκοπίδη που ανέδειξες το θέμα... Καιρός ν αρχίσουμε να μιλάμε για τα κακώς κείμενα της Αριδαίας, που δεν είναι και λίγα!! Να γίνει και μια μεγάλη ανοιχτή διαβούλευση για το κτίριο του ΚΤΕΛ, να εκφράσουμε τη γνώμη μας, καθώς και για το κολυμβητήριο της Αριδαίας που συζητιέται ότι στα χαρτιά έχει παραδοθεί (δηλ.περατώθηκε)που σημαίνει ότι τα χρήματα φαγώθηκαν αλλού, αλλά κανείς δε λογοδότησε σε κανέναν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αυτά είναι θέματα που περιμένει απαντήσεις ο τόπος.
    Πράγματι: τι θα γίνει με το κολυμβητήριο? 2/Το κτίριο των Κτελ θέλει αξιοποίηση αλλά και είναι όχι στο καλύτερο μέρος για την Αριδαία.Πολύς κόσμος ταλαιπωρείται να περπατάει με τα πόδια ως το κέντρο της Αριδαίας....3/Αξιοποίηση Δασάκι:τι συμβαίνει - τι περιμένουμε ?
    4/Γιατί δεν βλέπουμε το πράσινο που όλοι θέλουμε μέσα στην Αριδαία?
    Όλοι μιλάμε για ανάγκη πρασίνου αλλά φύτευση δένδρων δεν βλέπουμε...αντιθέτως έχουμε τις υπό διερεύνηση παλιότερες κοπές που έγιναν ανεύθυνα και αναζητούνται ευθύνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευχαριστούμε αυτόν που έδιωξε τον ζαβιον από τα ΚΤΕΛ χίλια ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News