Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Η Πέλλα στις περιοχές που οδηγούνται σε καραντίνα με «μοντέλο Κοζάνης»


Σε εφαρμογή μπήκε σήμερα το πρώτο τοπικό lockdown στη χώρα, ενώ ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων. Συγκεκριμένα από σήμερα και για 14 μέρες, θα ισχύσουν τα αυστηρά μέτρα στην περιοχή της Κοζάνης, μετά τον εντοπισμό 227 κρουσμάτων τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Η Αττική, η Καστοριά, τα Ιωάννινα, η Πέλλα και η Θεσσαλονίκη είναι πλέον και επίσημα στο μικροσκόπιο των ειδικών, καθώς παρουσιάζουν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Πρόκειται για 5 περιοχές που προβληματίζουν έντονα τους επιστήμονες και δεν αποκλείεται να υπάρξουν περιοριστικά μέτρα όπως αυτά που ισχύουν πλέον και στην Κοζάνη.

Αν και στην Αττική είναι δύσκολη η εφαρμογή ενός μίνι lockdown, εντούτοις υπάρχουν σκέψεις και πάλι για πιο αυστηρά μέτρα. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει λουκέτο σε δημόσιες υπηρεσίες, μουσεία, εστίαση, παιδότοπους, γυμναστήρια, κομμωτήρια κλπ.

Η συμπρωτεύουσα παρουσίαζε πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα το προηγούμενο διάστημα με τα κρούσματα να είναι ακόμη και κάτω από πέντε, αλλά φαίνεται πλέον πως τα πράγματα δυσκολεύουν ξανά.

Η Θεσσαλονίκη είχε 6 κρούσματα πριν ακριβώς 5 μέρες, ενώ χτες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 56 νέα κρούσματα.

Σε σταθερά επίπεδα παραμένουν όμως οι υπόλοιπες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, καθώς και πριν 5 μέρες είχαν σχετικά υψηλό αλλά σταθερό αριθμό κρουσμάτων.

2 σχόλια:

  1. Όταν τα άτομα που συγγενεύουν με κρούσματα,δεν τηρούν από μόνοι τους κανόνες τότε την πληρώνει όλη η περιοχή. Έχεις κοντινό άτομο ύποπτο;;; Δεν κυκλοφορείς ούτε εσυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν έλεγαν πόσοι πραγματικά έχουν κορονοιο θα είχε κλείσει όλη η χώρα..... κλείνουν όπου θέλουν... π.χ. η Αθήνα δεν θα κλείσει ποτέ.... όποιος το κατάλαβε έχει καλώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News