Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Μητσοτάκης: Υποχρεωτική χρήση μάσκας και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στα επίπεδα 3 και 4

 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 έως τις 5.00 π.μ. στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.

Ο πρωθυπουργό περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί με το δεύτερο κύμα της πανδημίας της COVID-19, ενώ ανακοινώνοντας νέα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς.

Στην έναρξη της τοποθέτησής του, επεσήμανε πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε έξαρση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και υπογράμμισε πως η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της κοινωνικής αλληλεγγύης.

«Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Σ’ ένα βαθμό αυτό οφείλεται και στην αύξηση του αριθμού των τεστ που διεξάγονται. Μόλις χθες, για παράδειγμα, έγιναν παραπάνω από 24.000 σε ολόκληρη την επικράτεια. Αλλά είναι σαφές πως σε αρκετές περιοχές ο ιός μεταδίδεται, ήδη, με μεγάλη ταχύτητα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ενίσχυση του συστήματος υγείας, αλλά εξήγησε πως το δεύτερο κύμα είναι σφοδρότερο και επηρεάζει όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα όμως τους νέους, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα.

Τα νέα μέτρα

Ειδικότερα, σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί.

Εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης, ενώ στόχος είναι να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι βραδινές συναθροίσεις, που ευνοούν την μετάδοση του ιού. «Με λιγότερη διασκέδαση, ίσως, για λίγο. Αλλά με περισσότερη υγεία για πολύ καιρό. Μια πρόβλεψη που ήδη ισχύει, άλλωστε, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και περιφέρειες. Και ο πρώτος απολογισμός είναι ενθαρρυντικός» ήταν η αποστροφή του πρωθυπουργού.

Δεύτερον, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους. «Γιατί ο κοροναϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος» υποστήριξε.

4 σχόλια:

  1. Ας θυμηθούμε λίγο καί την γερμανική κατοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν ειναι για το καλο του τοπου και της υγειας μας γιατι οχι;αλλωστε εχουμε πλεον εναν ανθρωπο που κυβερνα σοβαρα αυτο τον τοπο και πρεπει να τον ακουμε.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς δε κυβερνά αυτός. Απλά εκτελεί.

      Διαγραφή
  2. Τς τς τς μόνο τη νύχτα κολλιέται ο άτιμος! τη μέρα ( σχολεία, εκκλησίες, παζάρια κ.τ.λ.) μπα τίποτε; από πότε η μάσκα έγινε πανάκεια; από την αρχή του κορονοιού όλο αντιφάσεις ο σοβαρός που μας κυβερνάει και το ιατρικό επιτελείο του. Ας κλείσσουν τα πάντα για 15-20 μέρες να καθαρίσει η χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News