Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Θ. Τζάκρη: Ερώτηση στη Βουλή για τη στήριξη των παραγωγών και εμπόρων λαϊκών αγορών


Ερώτηση για τη στήριξη των παραγωγών/εμπόρων λαϊκών αγορών την οποία συνυπογράφουν 33 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη.

Με την Ερώτησή της, η κ. Τζάκρη απευθυνόμενη στον Υπουργό Οικονομικών και στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναδεικνύει το ζήτημα της ανάγκης οικονομικής ενίσχυσης των παραγωγών/εμπόρων λαϊκών αγορών οι οποίοι μετά και την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων για τις λαϊκές αγορές Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς, Πιερίας, Χαλκιδικής, Χανίων, Λέσβου, Ηρακλείου, Ζακύνθου, Μυκόνου είτε διέκοψαν πλήρως τη δραστηριότητά τους από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου στις τέσσερις πρώτες εξ' αυτών (Πέλλα, Ημαθία, Πιερία και Κιλκίς), είτε στο σύνολό των ως άνω Περιφερειακών Ενοτήτων, βάσει της νέας απόφασης που ισχύει από 15 έως 30 Σεπτεμβρίου, με το μέτρο της συμμετοχής του 50% για παραγωγούς και εμπόρους, θα συμμετέχουν στις μισές λαϊκές αγορές, με πολύ μεγάλη πιθανότητα η απόφαση αυτή να παραταθεί.

Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους για ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρονικό διάστημα, σε μία περίοδο κατά την οποία οι περισσότεροι καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πλήθος πάγιων οικονομικών υποχρεώσεων, αλλά και προέρχονται από ένα εξάμηνο μειωμένων εισοδημάτων, λόγω της πανδημίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν λάβει την παραμικρή βοήθεια από το Κράτος. καθώς έχουν εξαιρεθεί από τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης.

Για τους λόγους αυτούς, η κ. Τζάκρη ρωτά τους Υπουργούς αν προτίθενται να λάβουν μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των παραγωγών/εμπόρων λαϊκών αγορών, όπως το να τους καταβάλουν ένα εφάπαξ οικονομικό βοήθημα, να τους συμπεριλάβουν στην αναστολή φορολογικών/ασφαλιστικών υποχρεώσεων μέχρι τέλος του έτους, να αποδώσουν τα 800 ευρώ του Μαρτίου σε όσους τα δικαιούνταν και δεν τα πήραν, αλλά και για το αν προτίθενται να δημιουργήσουν ένα νέο αμιγώς αγροτικό αριθμό δραστηριότητας (ΚΑΔ), ο οποίος θα αφορά μόνο τους παραγωγούς–εμπόρους λαϊκών αγορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News