Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Ανοιχτά από Δευτέρα τα σχολεία στην Πέλλα παρά την απόφαση των Δημάρχων

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις δήμαρχοι του νομού, είχαν αποφασίσει η έναρξη της σχολικής χρονιάς στον νομό να αναβληθεί τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου

Κανονικά θα χτυπήσει τη Δευτέρα το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές του νομού Πέλλας, παρά την κοινή απόφαση των τεσσάρων δήμων της περιοχής για αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς, εξαιτίας της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Πέλλα.

Όπως τόνισε στο Thestival.gr, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, οι αποφάσεις για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω κορωνοϊού είναι μόνο του υπουργείου Παιδείας και Υγείας, βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Οι δήμοι, όπως είπε ο κ. Κόπτσης, «έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν για τρεις μέρες τα σχολεία για έκτακτα γεγονότα, αλλά σύμφωνα με την ΠΝΠ δεν εμπίπτουν στην περίπτωση των προβλημάτων υγείας, όπως είναι ο κορωνοϊος». Τις αποφάσεις για το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας τις λαμβάνει το υπουργείο Παιδείας.

«Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα στον νομό Πέλλας με βάση την ΠΝΠ. Κλείνουν κατά περίπτωση και σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας και Υγείας όταν υπάρχουν επιδημιολογικά δεδομένα που αναφέρονται στις οδηγίες», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις δήμαρχοι του νομού, είχαν αποφασίσει η έναρξη της σχολικής χρονιάς στον νομό να αναβληθεί τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.

19 σχόλια:

  1. Καλά τον Μάρτη ήταν ξαφνικό και οι κατασκευάσεις εντελώς αναπάντεχες.
    Τόσους μήνες προετοιμάζονται(ντάξ λέμε και καμιά ...) και οι άνθρωποι είναι GTP!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνε και οι δήμαρχοι τους γράφουν κανονικά , δεν υπολογίζονται ούτε αυτοί, αίσχος και μόνο αίσχος, κύριοι δήμαρχοι για να δούμε την αξία του λόγου σας τώρα που σας υποβιβάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα απομένει να δούμε τους δημάρχους να κάνουν κατάληψη στα σχολεία!
    Finos Film στα καλύτερά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να δούμε πόσα παιδιά θα πάνε σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Δήμαρχοι πάλι εκτέθηκαν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ Ή ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανοίγουν με καθαρίστριες οι οποίες θα είναι στο σχολείο ΜΟΝΟ για 3 ώρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. συγνώμη αλλά η Ιγνατίδου ή ο Μπάτσης...πχ τυχαία τα ονόματα ,,τι γνώσεις έχουν και τι πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάεων?
    Πως ήταν κάποτε τα ξερονήσια για εξορία? Έτσι ειναι ο νομός πέλλας εδω και 10-15 χρόνια...
    Τόπος ξεχασμένων μέτριων και εκτός παιχνιδιού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μάλλον υπερβάλεις εκτος αν συγκρινεις την Πελλα με το Μονακό, γιατι θες να μου πεις οτι οι αλλοι νομοι ειναι σε καλυτερο επίπεδο, οχι φίλε κάνεις λάθος, τολμώ να πω οτι ειμαστε σε πολυ καλύτερο απο παρα πολλους νομους

      Διαγραφή
  9. Αναζήτησης σοβαρότητας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΔΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΕΝ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΑΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είμαι τόσο κακή μαγείρισσα, που δεν μπορώ να βράσω ούτε ένα τοστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αποφάσεις χωρίς ειδικούς είναι προχειρότητες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επιτέλους ενας σωστος άνθρωπος μπραβω κυριε Αλεξανδρε Κοπτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News