Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Μπάχαλο με το άνοιγμα των σχολείων στην Πέλλα - Όλο το χρονικό του φιάσκου

Δυστυχώς, αυτό το μπάχαλο έχει προκαλέσει την οργή των γονέων αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας

Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί τις τελευταίες ώρες με την επανέναρξη των σχολικών μονάδων στους τέσσερις Δήμους της Π.Ε. Πέλλας.

- Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ήταν να ανοίξουν όλα τα σχολεία της χώρας τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

- Οι Δήμαρχοι Αλμωπίας, Έδεσσας, Πέλλας και Σκύδρας μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι με δική τους απόφαση θα ανασταλεί η έναρξη της σχολικής χρονιάς για τρεις μέρες, δηλαδή μέχρι και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, επικαλούμενοι τη σχετική νομοθεσία που τους επιτρέπει να κλείσουν τα σχολεία έως και τρεις συνεχόμενες μέρες.

- Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης, δήλωσε και ξεκαθάρισε πως οι αποφάσεις για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω κορονοϊού είναι μόνο του υπουργείου Παιδείας και Υγείας, βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, γεγονός που επιβεβαίωσε και το Υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφό του προς τους Δήμους.

- Αμέσως μετά, οι τέσσερις Δήμαρχοι προχώρησαν στην παρακάτω νέα δήλωσή τους:


Δυστυχώς, αυτό το μπάχαλο έχει προκαλέσει την οργή των γονέων αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου, με τους εκπροσώπους της πολιτείας να μη μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

Το αίτημα των Δημάρχων χαρακτηρίζεται δίκαιο από πολλούς γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς τα κρούσματα είναι ιδιαίτερα αυξημένα και η περιοχή μας εφαρμόζει αυστηρά μέτρα που έχουν επιβληθεί από την ίδια την Κυβέρνηση.

Άφαντοι οι κυβερνητικοί Βουλευτές του Νομού. Όφειλαν σε αυτές τις κρίσιμες ώρες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αφήσουν τις γενικόλογες δηλώσεις και τις νουθεσίες προς του πολίτες και να στηρίξουν το διάλογο μεταξύ αυτοδιοίκησης και κυβέρνησης, μιας και όπως αναφέρει η ανακοίνωση των Δημάρχων ήταν σύμφωνοι με τις ενέργειές τους οι Βουλευτές.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή με τα θέματα αυτά δεν δικαιούται κανείς να παίζει, αύριο θα πρέπει να υπάρξει μια οριστική και υπεύθυνη απάντηση, καθώς όλη αυτή η κατάσταση έχει κάνει δύσπιστους τους γονείς για το κατά πόσο θα είναι ασφαλή τα παιδιά τους στα σχολεία.

3 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά αν ανοίξουν τα σχολεία δυο μερες μετα τι θα γίνει
    Μην δίνεται παραταση στην παράταση
    Παρτε μια συγκεκριμένη απόφαση
    Ανοιξτε τα τωρα και καντε κατι για την τηρηση των μετρων
    Αν ειναι το πρόβλημα με την σκυδρα μην αφήνετε του ανθρωπους να πηγαίνουν στην σκυδρα και να πανε απο θελω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι δυνατόν να έχουν ανοίξει μαγαζιά και να το σκέφτονται για να ανοίξουν τα σχόλια δηλαδή έλεος αφήστε τα παιδιά να πάνε στο σχόλιο είναι ποιό προστατευμένα στο σχόλιο πάρα πολύ πάνε έξω για καφέ χωρίς μάσκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που να ανήκαν και σε άλλο κόμμα! Μεταξύ τους δεν μπορούν να συνεννοηθούν και την πληρώνουν τα παιδιά και οι γονείς. Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News