Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Δήμος Έδεσσας: Άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού

Δελτίο Τύπου

Στις αρχές της εβδομάδας, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, επισκέφθηκε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και συζήτησαν διεξοδικά τα ζητήματα που αφορούν την ανάδειξη των μνημείων της Έδεσσας.

Η κα Υπουργός γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της περιοχής μας και αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δημάρχου να επισκεφτεί την Έδεσσα τον επόμενο μήνα, έτσι ώστε να δει από κοντά τις προτεινόμενες παρεμβάσεις, για τις οποίες υπήρξε κατ’ αρχάς θετική.

Για την προετοιμασία της συνάντησης υπήρξε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, έτσι ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Έδεσσας με την Προϊσταμένη της ΕΦΑ Πέλλας κα Ελισάβετ Τσιγαρίδα, με τη συμμετοχή στελεχών του Δήμου Έδεσσας και της ΕΦΑ Πέλλας, με αντικείμενο την παρουσίαση της πολύ σημαντικής δουλειάς συντήρησης του κτηρίου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παλιότερα ήταν το Χουνκιάρ Τζαμί της πόλης.

Η αρχαιολογικές εργασίες έχουν τελειώσει και σε λίγες ημέρες υπογράφεται η σύμβαση του Δήμου Έδεσσας με τον ανάδοχο, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να αποδοθεί ο χώρος στον Φιλοπρόοδο Σύλλογο «Μέγας Αλέξανδρος» και τους κατοίκους της πόλης.

«Είναι ένα έργο που έχει καθυστερήσει πέρα από το αναμενόμενο, αλλά η δουλειά που έκανε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας έχει εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και πιστεύω ότι αναδεικνύει ένα σημαντικό μνημείο της πόλης. Το Χουνκιάρ Τζαμί όμως είναι και ένας ζωντανός χώρος πολιτισμού, είναι το κτήριο του «Μεγάλου Αλεξάνδρου», ενός ιστορικού συλλόγου που ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψει στο σπίτι του και θα συνεχίσει με νέα ορμή να συμβάλει στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης», δήλωσε ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News