Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Θ. Τζάκρη: Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες στους Δήμους Αλμωπίας, Σκύδρας και Πέλλας

Επισκέψεις της βουλευτή στις πληγείσες περιοχές

Μια εβδομάδα περίπου μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, σε κάποιες περιπτώσεις και χαλαζοπτώσεις, που έπληξαν το μεγαλύτερο μέρος της Πέλλας, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας και πιο συγκεκριμένα ένα δυνατό μπουρίνι που συνοδεύονταν από έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις έπληξε χθες (19-8-2020) κατά τις απογευματινές ώρες περιοχές τον Δήμο Αλμωπίας (Άλωρο, Άψαλο, Ξιφιανή, Πολυκάρπη, Χρύσα, Τσάκωνες, Ροδωνιά κ.λπ.) τον Δήμο Σκύδρας (Καλή, Άνυδρο, Σανδάλι, Δάφνη κ.λπ.) και Πέλλας (σχεδόν ολόκληρο τον πρώην Δήμο Μεγάλου Αλεξάνδρου και συγκεκριμένα τα δημοτικά διαμερίσματα Δροσερού, Γυψοχωρίου, Τριφυλλίου, Παλαιφύτου, Καρυώτισσας, Αγίου Γεωργίου και Λιπαρού), προκαλώντας ζημιές στις καλλιέργειες συμπύρηνου και επιτραπέζιου ροδάκινου [στις ποικιλίες Άνδρος που βρίσκεται στο μέσον της συγκομιδής, Έβερτ, Vlg (συμπύρηνα) και Ο' Χένρυ, Φαγιέτ, Ρεντ Καλ (επιτραπέζια), καθώς και Όριον, Βένους και Μορσιάνι (νεκταρίνια) κ.ά.], σε δαμάσκηνα (στις ποικιλίες Στάνλει, Αντζελίνο, Ότομ Τζάιαντ κ.λπ.), αλλά και σε αμπέλια, ακτινίδια, μήλα, αχλάδια, κυδώνια, λωτούς, βιομηχανικά κηπευτικά, ελιές και κάποια αμύγδαλα που βρίσκονται στη φάση της συγκομιδής.

Η κ. Τζάκρη, που βρέθηκε σήμερα στις πληγείσες περιοχές, επικοινώνησε με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Καταστήματος ΕΛΓΑ Βεροίας, που ήδη από σήμερα πραγματοποίησαν προεπισκοπήσεις στις πληγείσες περιοχές για τη διαπίστωση του μεγέθους των ζημιών, ενώ από αύριο ανοίγουν αναγγελίες σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να υποβάλουν δηλώσεις ζημίας. Οι εκτιμήσεις των ζημιών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Προϊσταμένων, θα ξεκινήσουν άμεσα. Η εκτίμηση των ζημιών στα αγροτεμάχια τα οποία οι παραγωγοί μπορούν και επιθυμούν να συγκομίσουν θα γίνουν μέσω μαρτύρων (δέντρα απείραχτα συνεχόμενα στο μέσον του χωραφιού).

Η κ. Τζάκρη ζήτησε από τους Προϊσταμένους του Καταστήματος του ΕΛΓΑ να ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν συντομότερα τις εξατομικευμένες εκτιμήσεις ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να λάβουν έγκαιρα τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν στις καλλιέργειές τους, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν το μοναδικό τους εισόδημα για φέτος. 











2 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΖΑΚΡΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΗ, ΕΧΕΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΙΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τα μηδενικά πορίσματα σας των κερασιών του 2019 στην Ορμα ακόμα περιμένουμε να περάσουν οι νεκροθάφτες σας για τις ενστάσεις. Ν Τ Ρ Ο Π Η Σ Ο Υ ????....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News