Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

«Μαύρος» χειμώνας προμηνύεται για τους ροδακινοπαραγωγούς της Αλμωπίας

Γράφει ο Σταύρος Βαφειάδης

Μαύρος χειμώνας προμηνύεται για τους αγρότες της Αλμωπίας, για τους οποίους είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος κατακόρυφης πτώσης του εισοδήματός τους.

Ιδιαίτερα για τους ροδακινοπαραγωγούς, οι ποσότητες της συγκομιδής αγγίζουν περίπου το ήμισυ σε σχέση με πέρσι, καθώς ο παγετός του Μαρτίου - Απριλίου φαίνεται ξεκάθαρα πως έχει δημιουργήσει μεγάλη μείωση των κιλών σε όλες τις ποικιλίες του συμπύρινου ροδάκινου. Στους συνεταιρισμούς και στα σημεία παραλαβής, γίνεται πλέον σαφές ότι οι ποσότητες είναι αισθητά μειωμένες.

Οι διαμαρτυρίες των αγροτών διαρκώς μεγαλώνουν προς όλες τις κατευθύνσεις και ζητούν από την Κυβέρνηση, τον αρμόδιο Υπουργό, τους Βουλευτές, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ να βρεθεί τρόπος στήριξής τους.

Όπως αναφέρουν, κανείς δεν έχει σκεφτεί πως θα ζήσουν τις οικογένειές τους τον χειμώνα που έρχεται, ενώ οι απώλειες του εισοδήματος που βιώνουν αναμένεται να επηρεάσουν και την τοπική αγορά.

20 σχόλια:

  1. ξέρετε άλλο επάγγελμα το οποίο όταν έχει κάποιο πρόβλημα παίρνει αμέσως αποζημίωση?
    Ο μαραγκός (παράδειγμα): αν δεν πάει καλά η δουλειά του,παίρνει αποζημίωση? ΠΟΤΕ !
    ο αγρότης αν φορολογηθεί κλείνει δρόμους.
    Ελπίζω να μην κοπεί το σχόλιο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος ο μάγκας, καλά τα λες αδελφέ.

      Διαγραφή
    2. Για να φας (εσύ) θα πρέπει να δουλέψει ο Αγροτης. Την αποζημίωση που περνουμε είναι από την ασφαλεία που πληρώνουμε. Δεν το στερουμε από σένα.

      Διαγραφή
    3. Γιατί εσύ μας ταΐζεις ρε μεγαλε; Πως δηλαδη; Με την βιομηχανία κομποστας; Είσαι πολύ γελασμένος αν νομίζεις πως μας ταΐζεις. Εάν όντως έχετε πληρώσει κάποια ασφάλεια θα πάρετε τα χρήματα, ειδάλλως να κάνετε υποδομές στα χωράφια σας για να αποδίδεται. Μια ζωή στην επιδότηση μάθατε.

      Διαγραφή
    4. Ο μαραγκός δεν κάνει όλα τα έξοδα όπως ο αγρότης και στο τέλος να μείνει με τα χρέη απλά δεν έχει δουλειά και Ναι είναι δύσκολο αλλά έλα να κάνεις τόσα έξοδα να σε γδαρει ο έλγα και να μην έχεις να φας στο τέλος

      Διαγραφή
    5. Μάλλον από τα λεγόμενα σου φίλε μου είσαι ΑΣΧΕΤΟΣ από αγροτιά.ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟ? ΟΤΙ ΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ? ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΚΡΙΝΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ,Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΥΤΕ ΦΥΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΕΙ.ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ 35 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ? ΕΣΥ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ 1,5 ΧΡΟΝΟ? ΘΑ ΚΑΘΟΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 10 ΚΛΟΥΒΕΣ ? ΒΡΗΚΕΣ ΜΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑΣ!!

      Διαγραφή
    6. Ρε είσαι σοβαρός συγκρίνεται ο μαραγκος με τον αγρότη; Ο αγρότης μέχρι να έρθει η ώρα να πουλήσει έχει κάνει πόσα έξοδα ραντισματα, ποτισματα, λιπάσματα, προσωπική εργασία, ασφάλιση της παραγωγης του με 2-3 χιλιάδες ευρω για να πάρει την απαζημειωση που λέτε και το χειρότερο αν χαθεί η παραγωγή του λόγο φυσικών καταστροφών συνεχίζει κανονικά τα ραντισματα κτλ γιατι δεν θα πάρει ούτε την επόμενη χρονια παραγωγη. Δεν ξέρω κανένα μαραγκό να αγοράζει ξύλα, κόλλες να φτιάχνει έπιπλα να ασφαλίζει τα έπιπλα που έφτιαξε και γενικότερα να κάνει ένα σωρό έξοδα χωρίς να έχει πελάτες. Πρώτα σκεφτείτε λίγο πριν γράψετε. Αγρότες γερά αν σβήσετε και εσείς τα επόμενα χρόνια ούτε να φάμε δεν θα εχουμε

      Διαγραφή
    7. Γιατί ρε μαραγκε εσύ πληρώνεις ελγα 1500 το χρόνο ? Όταν και αν πληροσης ασφάλεια και δεν αποζημιωθης τότε να μηλαμε

      Διαγραφή
  2. Όλα τα επαγγέλματα είναι ίσα,μόνο ο αγρότης κλίνει δρόμους.Με Τα χωράφια των μπαμπάδων.Οι χαϊδεμένοι των κομμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντί να τον επαινεις που διεκδικεί το δίκαιο τον λες χαιδαμενο των πολιτικών. Κρίμα!! Χαιδεμενος με 20 λεπτά ροδάκινα και σταφύλια δεν γίνεται.

      Διαγραφή
  3. Κι εμεις πληρωνουμε ασφαλεια αλλα ως ελευθεροι επαγγελματιες κανεις ποτε δεν μας εδωσε αποζημιωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΛΙ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ.ΛΟΙΠΟΝ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ.Ο ΕΛΓΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ,ΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΛΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ,ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΜΙΑ.ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ,ΟΤΑΝ ΠΑΘΕΙΣ ΖΗΜΙΑ ΔΕΝ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ? ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΧΩΡΑΦΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΜΑΣ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΝΗΣΕΤΕ!!! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΑΣ ΟΛΕΣ ΣΑΝ ΣΩΣΤΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!!!

      Διαγραφή
    2. Την ασφάλεια που πληρώνετε εσεις είναι για σύνταξη και για την υγεία και αυτην την πληρώνει ο αγρότης.

      Διαγραφή
  4. ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΝΤΕ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΕΣΟΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ.ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ!!! ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΣΟΔΑ,Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ,ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΘΑ ΒΟΓΓΑΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑ ΟΥΤΕ ΚΟΥΖΙΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ,ΟΥΤΕ ΡΟΥΧΑ ,ΟΥΤΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!! ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΩΤΟ,ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαραγκε με αυταωτα μυαλα ενος 3χρονου παιδιου δυσκολα να χεις δουλεια τσομπανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σταματήστε να διαπληκτίζεστε για το ποιος παίρνει λιγότερα ή περισσότερα . Ολοι βράζουμε στο ζουμί μας Αγώνες ταξικούς να κάνουμε να πάρουμε όλοι περισσότερα να ζούμε αξιοπρεπώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τότε ρε τρισμεγιστε αγροτη γιατί δεν πας να κλείσεις τους δρόμους καλοκαιριατικα και πας μόνο τον χειμώνα. Έχετε μάθει στις επιδοτήσεις, δηλωνατε ανύπαρκτα καλαμποκια και σιτάρι για να παίρνετε επιδοτήσεις και σε ελέγχους δείχνατε αλλωνων χωραφια. Μια ζωή στην κλάψα είσαστε. Και όχι εσείς σε καμια περίπτωση δεν μας ταιζετε και εάν ξαφνικά σταματούσαν οι "ελληνικές αγροτικές παραγωγες" δεν θα σταματούσε η Γη να γυρίζει. Με ροδάκινα, κερασια,βερίκοκα κτλ δεν ταιζετε την Ελλάδα. Ζείτε και υπάρχετε για να πλουτίζουν οι μεσάζοντες και οι ντεμεκ έμποροι που σας έχουν στο δουλεμα. Πάρτε καμια πρωτοβουλία και μην περιμένετε τα πάντα από άλλους είτε λέγεται κράτος είτε λέγεται ΕΛΓΑ ειτε και τω καθεξής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το καλοκαίρι πουλάνε μαύρα , δουλεύουν 3 μήνες και τους 9 γκρινιάζουν.Ελγα πληρώνουν Κανα 200άρι ο καθένας αλλά θέλουν τριπλάσιες αποζημιώσεις. Όλοι τα ξέρουμε αυτά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγρότης γίνεται όποιος δεν κατάφερε κάτι άλλο . Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν άνθρωποι φιλαράκι που γουστάρουν την αγροτιά κά τους αρέσει όχι γιατί δεν μπορούν η δεν τα κατάφεραν να κάνουν κάτι άλλο.Το μόνο αρνητικό της αγροτιάς στην Αλμωπία είναι ότι πάνε όλοι όπως πάει ο άνεμος...Κάποτε ροδάκινα τώρα όλοι κεράσια ειδικά οι νέοι είστε απαράδεκτοι βάλτε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει ρε μάγκες δεν είναι μόνο ροδάκινα και κεράσια...

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News