Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Να σταματήσει η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αριδαίας

Το Κέντρο Υγείας Αριδαίας πρέπει επιτέλους να αναβαθμιστεί, καθώς εξυπηρετεί μια τεράστια έκταση

Στην έκδοση ψηφίσματος προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας, με αφορμή τις ανακοινώσεις του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Αριδαίας, οι οποίοι ανέφεραν πως το τελευταίο τρίμηνο οι εφημερίες καλύπτονται οριακά λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με το ψήφισμά του υιοθέτησε το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων, όχι μόνο για μη μείωση των ιατρών που καλύπτουν τις εφημερίες, αλλά και για περαιτέρω αύξηση του αριθμού αυτών, έτσι ώστε η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αριδαίας να διασφαλίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Θεωρούμε πως πρόκειται για μία κίνηση που βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν είναι όμως αρκετή. Η διεκδίκηση τόσο σοβαρών ζητημάτων δεν μπορεί να εξαντλείται στην έκδοση ενός τυπικού ψηφίσματος που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν λαμβάνεται καν υπόψη από αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις.

Ο Δήμαρχος της ακριτικής Αλμωπίας οφείλει να παρεμβαίνει στα κέντρα λήψης των αποφάσεων με δυναμισμό και απαιτήσεις για τον τόπο του. Δεν είναι δυνατόν η εκάστοτε Κυβέρνηση να ξεχνά την περιοχή μας σε ζωτικής σημασίας ζητήματα και η Δημοτική Αρχή να περιορίζεται σε απλά ψηφίσματα.

Ο κ. Μπάτσης επισκέφτηκε πρόσφατα την Αθήνα. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει ενημερώσει τους πολίτες για τα αποτελέσματα αυτής της επίσκεψης. Ωστόσο, θα ήταν χρήσιμη μια επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, όπου θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι εκπροσωπεί έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους της χώρας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ας παραδειγματιστεί από συναδέλφους του, όπως η Δήμαρχος της Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, η οποία διεκδικεί καθημερινά και πετυχαίνει σημαντικά αποτελέσματα για τον Δήμο της, μιας και τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Το Κέντρο Υγείας Αριδαίας πρέπει επιτέλους να αναβαθμιστεί, καθώς εξυπηρετεί μια τεράστια έκταση. Από τον Αρχάγγελο μέχρι τους Σαρακηνούς οι αποστάσεις είναι τεράστιες. Και αντί να βλέπουμε κινήσεις που θα ενισχύσουν τη λειτουργία του, η Κυβερνήσεις διαχρονικά το υποβαθμίζουν. Σήμερα όμως, με τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, κανείς δεν δικαιούται να παίζει με την υγεία των πολιτών.

3 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει υποβάθμιση. Αυτά είναι λόγια του αέρα.
    Μπορείτε να πάτε σε όποια ιδιωτική πολυκλινική θέλετε ελύθερα.
    Υπάρχει ελευθερία επιλογής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θέλετε να σώσουμε και να αναβαθμίσουμε το Κέντρο Υγείας ακούστε τη γνώμη αυτή! Μόνοι μας.Εθελοντικά!
    Να λάβουμε πρωτοβουλίες μόνοι μας.Σε ένα λογαριασμό όποιος θέλει να συνεισφέρει να βάζει ότι μπορεί.
    Και για όσους δεν γνωρίζουν Σύλλογοι Ομογενών Αλμωπίας έχουν κάνει προσφορές (π.χ. Μελβούρνη) ε΄δω και χρόνια.
    Μην απορρίπτεται την ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω πει τόσες φορές ότι οι άνθρωποι στο κέντρο υγείας Αριδαίας κάνουν το καλύτερο δυνατό με ότι έχουν και με πολύ φιλότιμο έναν λογαριασμό να κάνουμε Αριδαία με 48 χωριά όλο και κάτι θα μπορέσουμε να εξοπλίσουμε το κυ.αφηστε μπατσηδες κτλ στα χαμένα είναι.και πάνω από όλα σεβασμό και εκτίμηση σε γιατρούς και νοσηλευτές που κάνουν ότι μπορούν για να είμαστε καλά.
    Φιλότιμο παιδιά αυτό θα μας πάει μπροστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News