Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε έρευνα για την ομάδα «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

Σημειώνεται ότι η έρευνα ξεκίνησε σε συνέχεια των εντολών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας»

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε έρευνα μετά την δημιουργία σελίδων στο Facebook με τίτλο «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο». Για την πορεία της έρευνας ενημερώνεται και ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα τις τελευταίες πληροφορίες, η Δίωξη εδώ και μερικές ημέρες είχε καταγράψει την ύπαρξη τριών σελίδων, με τη μία να απενεργοποιείται και τις άλλες δύο να παραμένουν ενεργές. Μετά από καταγγελίες πολιτών η Δίωξη συγκέντρωσε στοιχεία τα οποία θα στείλει στον εισαγγελέα το πρωί της Παρασκευής. Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η εντολή από τον εισαγγελέα για προκαταρκτική έρευνα βάσει της οποίας θα σχηματιστεί δικογραφία με τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αναζητούν πλέον τους διαχειριστές των ομάδων.

Σημειώνεται ότι η έρευνα ξεκίνησε σε συνέχεια των εντολών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας».

Τη στιγμή που τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά και οι επιστήμονες προετοιμάζουν τις οδηγίες τους για τα σχολεία και τις μάσκες -προτείνοντας μάλιστα συγκεκριμένο τύπο μάσκας- το γκρουπ, το οποίο δεν έχει κανένα επιστημονικό και ιατρικό υπόβαθρο και οι απόψεις που ανεβαίνουν δεν στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, αριθμεί σχεδόν 14.000 μέλη μέσα σε μόλις δυο ημέρες λειτουργίας.

Τα περισσότερα μέλη του γκρουπ, με ύφος που παραπέμπει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, εκφράζονται με οργή κατά του μέτρου χρήσης μάσκας, επικαλούμενα κινδύνους για «αιφνίδιο θάνατο μαθητών», λόγω έλλειψης οξυγόνου -μια διαπίστωση που έχει καταρριφθεί από πλήθος επιστημόνων.

2 σχόλια:

  1. Βέβαια.η προπαγάνδα είναι προνόμιο μονο των εντεταλμενων δημοσιογράφων κάθε αλλη διαφορετική άποψη διώκεται ποινικά.Ζητω η δημοκρατία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που είσαι Όργουελ να δεις ότι η πραγματικότητα σιγά σιγά σε ξεπερνάει!Οι κομπογιαννίτες και οι τσαρλατάνοι αυτοαποκαλούνται επιστήμονες και όποιος συμφωνεί με τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ επιστήμονες διώκεται. Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές στην Ιστορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News