Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Το δούλεμα των αγροτών συνεχίζεται: Σπάει στα δύο η εξόφληση αποζημιώσεων ΕΛΓΑ για το 2019

Στην αρχή έλεγαν ότι η πληρωμή θα γινόταν τέλος Ιουλίου, μετά υποστήριξαν ότι θα γινόταν μέχρι τις 10 Αυγούστου. Τελικά δεν έγινε ποτέ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ

Μέσα Ιουλίου η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο ΕΛΓΑ θα ενισχυθεί με 35 εκατ. ευρώ κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου υπουργού Μάκη Βορίδη και απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με αυτά τα χρήματα και με τις εισφορές των αγροτών που εισέπραξε ο ΕΛΓΑ θα γινόταν εφάπαξ η αποπληρωμή του οφειλόμενου 35% του υπολοίπου των αποζημιώσεων του 2019.

Στην αρχή έλεγαν ότι η πληρωμή θα γινόταν τέλος Ιουλίου, μετά υποστήριξαν ότι θα γινόταν μέχρι τις 10 Αυγούστου. Τελικά δεν έγινε ποτέ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, ο πρόσφατα αναβαθμισμένος υφυπουργός, σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, αποφάσισε το ποσό των 35 εκατ. ευρώ να το χορηγήσει στον ΕΛΓΑ σε δύο δόσεις.

Έτσι σύμφωνα με το πιο πιθανό σενάριο, η εξόφληση του 35% θα γίνει σε δύο δόσεις. Στις 15/8/2020 θα καταβληθεί στους αγρότες το 25% της αποζημίωσης και στα τέλη Αυγούστου το υπόλοιπο 10%.

Σύμφωνα με δηλώσεις στον ΑγροΤύπο του προέδρου του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας, Μάκη Αντωνιάδη, «ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα γίνει εφάπαξ και σε μια πληρωμή η εξόφληση αποζημιώσεων ΕΛΓΑ για το 2019. Το ίδιο έλεγαν σε ανακοινώση τους και οι βουλευτές της ΝΔ αλλά και η διοίκηση του Οργανισμού. Τώρα με απόφαση του κ. Σκυλακάκη η πληρωμή θα γίνει σε δύο δόσεις. Οι αγρότες έχουν ανάκγη αυτά τα χρήματα που τους τα χρωστάνε τόσο καιρό. Να ειπράττουν άμεσα τις εισφορές ΕΛΓΑ ξέρουν να το κάνουν. Αλλά πληρώνουν με μεγάλη καθυστέρηση τις αποζημιώσεις. Αυτό δεν είναι δίκαιο για τους παραγωγούς που αγανάκτησαν περιμένοντας αυτά τα χρήματα. Μπούχτισαν πια από δηλώσεις».

14 σχόλια:

  1. Τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τους ψάχνει η Νικολουλη εδώ και καιρό, τώρα δεν πρόκειται να εμφανιστούν πουθενά.... όπου πάνε θα τα ακούνε εάν βγούνε έξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή κ μονο ντροπή για της καρέκλες είστε όλοι λυπάμαι πολύ που είμαι Έλληνας φορολογούμενος πολίτης κ πληρώνω Τον ελγα μου να τη χαίρεστε τέτοια κυβέρνηση γαϊδούρια ασαμαρωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να κλείσουν τους δρόμους.Το γνωστό κόλπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στρατηγικός σχεδιασμός του
    Δήμου Αλμωπίας για την υγεία και την ανάπτυξη ανατολική Αλμωπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πρώτη φορά αριστερά δεν σας έκανε ε φάτε τις πολλές φορές δεξιά τώρα και χωνεψτε και πέρνα φίλε μου το σχόλιο αλήθειες λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελα ρε μ εκανες και γέλασα πρωι πρωι, ποια αριστερα ρε βλάκα; δυστηχως η χωρα ενα κόμα εχει μονο και αυτό ειναι η ΝΟΥΔΟΥΛΑ θες δε θες μονο αυτοι μπορει να κυβερνησουν, οσο για το μαγαζι της αριστερας αστο δεν μπορουν τα παιδια, κατι ρεμπεσκέδες ειναι αλλος χωρις δόντια κατι κολλητοι του Κουφοντίνα κατι ρεμαλια κατι τοξοβόλοι καθε καρυδιας καρυδι, καλως κακως τελειωσε γι αυτους το εργο μια φορά εκανε το λάθος ο λαός κ εβγαλε της τζακρηδες και εναν κεφάλα που εχετε εκει, αστο λοιπον ασχολησου με μπασκετ.

      Διαγραφή
    2. Ευτυχώς που άφησαν 37 δις ταμείο αλλιώς στην ζητιανιά θα ήταν η Ελλάδα....

      Διαγραφή
    3. ευτηχως σας ξεσκισε ο Μητσοτάκης γατάκι και σώθηκε η χώρα δεν μπορω να φανταστώ να ησασταν κυβέρνηση τον τελευταιο χρόνο, φτου φτου....

      Διαγραφή
    4. αφου αφησατε τοσα μυρια κλεφταρα συριζαιε αντε στο Γραμμο Βιτσι να γλεντησετε, αντε να βρεις και καμια απλυτη μπας και στανιαρει το κλουβιο μυαλο σου.

      Διαγραφή
    5. αγαπητέ 1.48 δεν γράφεις στην πραβντα, και τέλος πάντων κατάντησες ποιο γραφικός απο τα Ζαγοροχώρια, ελεος με τα καθρεφτάκια που πας να μας πουλήσεις.

      Διαγραφή
    6. Για αυτόν που έγραψε για ΝΟΥΔΟΥΛΑ βρε παλτακι αριστερέ με δεξιές τσέπες στήλε SMS τώρα για να βγεις από την τρύπα σου ψάξε να βρεις αναγγελία για ζημιά ψάξε το 35% της περσινής αποζημίωσης ψάξε εργασία που θα ερχόταν ο Μήτσο γκαντέμης και θα έριχνε την ανεργία ψάξε τα 37 δις που τα μοιράζει στους καπιταλες γενικά ψαξου γιατί βλέπω εξατμιστικες παλτακι ε παλτακι

      Διαγραφή
    7. 11.02 φόρα μάσκα προστατευει απ την ηλιθιοτητα φασιστοσυριζαίε.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News