Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Πολλές ώρες στο σκοτάδι η Αλμωπία - Που οφείλονται οι συχνές διακοπές ρεύματος

Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι της επαρχίας μας

Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου βιώνει η Αλμωπία, ένα μεγάλο μέρος της οποίας έμεινε χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες το βράδυ της Δευτέρας.

Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι της επαρχίας μας, οι οποίοι είναι πραγματικά αγανακτισμένοι και όχι άδικα, καθώς έχει γίνει πλέον ανέκδοτο το θέμα με τις διακοπές ρεύματος σε κάθε βροχή ή αέρα.

Εδώ και χρόνια φωνάζουμε, ότι οι αρμόδιοι έχουν την υποχρέωση να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όμως κανένα αυτί δεν έχει ιδρώσει, με αποτέλεσμα ο πολίτης της Αλμωπίας να μην ακούει ούτε ένα στοιχειώδες συγνώμη ή έστω μια εξήγηση.

Και το χειρότερο, όταν προσπαθεί ο κόσμος να επικοινωνήσει για να μάθει τι συμβαίνει και πόση ώρα θα διαρκέσει η διακοπή, κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει στα τηλέφωνα. Τόση απαξίωση.

Δυστυχώς, πρόκειται για ένα ζήτημα που το θυμόμαστε όλοι μόνο κάθε φορά που σημειώνεται κάτι ανάλογο και την επόμενη μέρα το ξεχνάμε. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που δεν ασχολείται κανείς για την εξεύρεση μιας οριστικής λύσης.

Που οφείλονται οι διακοπές ρεύματος*

Η ηλεκτροδότηση και των τριών γραμμών της Αλμωπίας γίνονται από τον κεντρικό υποσταθμό που βρίσκεται έξω από το Μαυροβούνι.

Οι μεγάλες αποστάσεις της σύνδεσης σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες, την πλούσια βλάστηση, τα ατυχήματα οχημάτων σε στύλους και άλλους παράγοντες έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά προβλήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η γραμμή της Αριδαίας και κάποιων χωριών, ανεβαίνει μέχρι το Κλεισοχώρι περνώντας μέσα από χαράδρες, περιοχές με έντονη βλάστηση και τέλος φτάνει στην Αριδαία.

Επίσης πολλές φορές ενώ εντοπίζεται το πρόβλημα είναι δύσκολή η πρόσβαση για το συνεργείο της ΔΕΗ και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μη έγκαιρη αποκατάσταση της βλάβης.

Τέλος, πολλές βλάβες οφείλονται στην αμέλεια κάποιων πολιτών οι οποίοι δεν φροντίζουν να κλαδεύουν τα δέντρα τους που βρίσκονται πλησίον των στηλών της ΔΕΗ.

* Τα παραπάνω στοιχεία τα είχαμε καταγράψει σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας, μετά από επικοινωνία με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΗ

4 σχόλια:

  1. Η ΔΕΗ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΏΛΟ.
    ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΎΝ ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΊΣΕΙ ΑΥΤΉ Η ΠΑΡΆΓΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πολίτες φταίνε
    Η βλάστηση
    Ο ανάδρομος Ερμής
    Όχι οτι η ΔΕΗ είναι για τον πεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η διακοπή ήταν Τέσσερις ώρες 10 με 2 τα ξημερώματα, πες την αλήθεια δεν είναι κακό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μ αρεσει που ελεγχεις τα σχολια πριν τα δημοσιεύσεις,μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News