Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Χωρίς απαρτία το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας - Όμηρος των επιλογών του ο Χρ. Μπάτσης

Δυστυχώς, ο κ. Μπάτσης επέμεινε στην τακτική του να βολεύεται χωρίς Συνεδριάσεις, σε μια περίοδο όπου η κριτική που δέχεται για τις αποφάσεις του είναι έντονη

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Συνεδρίαση "δια περιφοράς" του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, καθώς δεν υπήρξε απαρτία.

Οι παρατάξεις του Σάκη Χατζηδημητρίου και του Δημήτρη Μπίνου απουσίαζαν, καταγγέλλοντας τη Δημοτική Αρχή για την τακτική της να συνεχίζει τις "δια περιφοράς" Συνεδριάσεις και να στερεί τον δημόσιο διάλογο από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Χατζηδημητρίου κάνει λόγο για "έλλειμμα Δημοκρατίας" και "αποφάσεις εν κρυπτώ", καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι έχει ψηφίσει ο καθένας σε κάθε θέμα.

Ο κ. Μπίνος κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι έχει βάλει σε "καραντίνα" το δημόσιο διάλογο και πρότεινε τη διεξαγωγή των Συνεδριάσεων με φυσική παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων, σε κάποιο χώρο μεγαλύτερο, όπως είναι το Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα.


Δυστυχώς, ο κ. Μπάτσης επέμεινε στην τακτική του να βολεύεται χωρίς Συνεδριάσεις, σε μια περίοδο όπου η κριτική που δέχεται για τις αποφάσεις του είναι έντονη. Η συγκεκριμένη αναβολή ας τον προβληματίσει και ίσως αναθεωρήσει την τακτική του να απαξιώνει κάθε αντιπολιτευτική φωνή που δεν συμφωνεί μαζί του. Να σεβαστεί τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Ας εγκαταλείψει τη λογική "εγώ είμαι Δήμαρχος κι εγώ αποφασίζω", γιατί με αυτόν τον τρόπο απαξιώνει τη διάρθρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον ίδιο το ρόλο του ως Δημάρχου. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο και δυστυχώς σήμερα είναι απαξιωμένο και παραγκωνισμένο. Δεν μπορεί από τη μία να στοχοποιεί την αντιπολίτευση και από την άλλη να ζητά συναίνεση μόνο στα λόγια.

Για τη σημερινή αναβολή η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο, όπως για κάθε τι καλό ή κακό συμβαίνει στον Δήμο μας. Αυτός είναι ο μαέστρος και αυτός έχει την ευθύνη της ορχήστρας. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει, τόσο το καλύτερο, κυρίως για το καλό του τόπου.

6 σχόλια:

  1. τα εχεις κανει ολα μπαχαλο μπατση. τι ειναι το γπσ ξερεις η απλα στο λεει η μελιτα να το λες;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστο αποφάσισε μόνος σου όπως πάντα τι θα κάνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν έλειπες εσύ από τα συμβούλια επειδή έχασες την καρέκλα και ηθελες να κάνεις μουτρα στον μπίνο δεν ειχες την ίδια ευαισθησία. Ρόδα είναι και γυρίζει. Τι ψαχνεις να βρεις μεγαλε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάντε κανονικά τα συμβούλια να έρθουμε να γελάσουμε με την παράσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ συγκινούμαι με τις ερμηνείες του Μπάτση όταν παριστάνει ότι καταλαβαίνει

      Διαγραφή
  5. Δημος υπο διαλυση................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News