Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

ΕΟΔΥ: Μόλις δύο θετικά κρούσματα στα 1.972 δείγματα από τουρίστες

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, διενεργήθηκαν συνολικά πάνω από 5.800 τεστ

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, μόλις δύο είναι τα θετικά κρούσματα κορονοϊού από τα 1.972 δείγματα τα οποία ελήφθησαν χθες από ταξιδιώτες στα ελληνικά αεροδρόμια.

1.032 δείγματα ελέγχθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ήταν όλα αρνητικά. Αντίστοιχα ήταν τα αποτελέσματα και στα 550 δείγματα που είχαν συλλεχθεί χθες στην Κρήτη. Από τον Προμαχώνα έγιναν 388 έλεγχοι και εκεί είναι που βρέθηκαν τα δύο θετικά κρούσματα.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, διενεργήθηκαν συνολικά πάνω από 5.800 τεστ.

Ευχάριστα νέα από τους πρώτους ελέγχους

Ευχάριστα είναι τα νέα από τα πρώτα αποτελέσματα των τεστ για τον κορονοϊό σε τουρίστες που έφτασαν στη χώρα, με το άνοιγμα των συνόρων.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα των πρώτων 250 τεστ από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, είναι όλα αρνητικά. Μέσα στην ημέρα αναμένεται να βγαίνουν συνεχώς αποτελέσματα απο τους 5.889 δειγματοληπτικούς έλεγχους σε επιβάτες περίπου 235 διεθνών πτήσεων, που ήταν και ο απολογισμός της χθεσινής, πρώτης ημέρας για την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα.

Δείγμα των σαρωτικών και στοχευμένων ελέγχων είναι το γεγονός, πως στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", 20 άτομα ανά βάρδια και όλο το 24ωρο προέβαιναν στα τεστ των επιλεγμένων επιβατών πτήσεων, αντίστοιχα 10 ανά βάρδια στο αεροδρόμιο Μακεδονία, 10 στο Ηράκλειο και από 5 έως 7 στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας.

Στον διεθνή αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος καταγράφηκαν 69 αφίξεις αεροπορικών πτήσεων, 54 στο Ηράκλειο Κρήτης και οι υπόλοιπες 67 στα άλλα αεροδρόμια της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News