Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020

Αποδεκατισμένο το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αριδαίας

Ανακοίνωση

Μετά από πολλές συστηματικές ενέργειες των υπευθύνων το τελευταίο τρίμηνο όσων αφορά τον COVID 19 αλλά και νωρίτερα έχει επέλθει δραματική μείωση του ιατρικού προσωπικού του Κ.Υ.Αριδαίας. Εσκεμμένη ή όχι σας αφήνουμε να το κρίνετε…

Οι εφημερίες του Κ. Υγείας καλύπτονται οριακά και μόνο επειδή το ιατρικό προσωπικό δέχεται οικειοθελώς να εφημερεύσει περισσότερες του προβλεπόμενου αριθμού εφημερίες. Οι ιατροί του Κ.Υ. Αριδαίας από έναν αρχικό αριθμό 11 έχουν απομείνει για εφημέρευση… ο εξής ΈΝΑΣ!!!!!!

Για του λόγου το αληθές και επειδή οι αριθμοί δεν διαψεύδονται:

1)Τσότσιου Ελένη Παθολόγος εις Γ.Ν.Εδέσσης,
2)Θεοδοσιάδης Νικόλαος Γενικός Ιατρός εις Κ.Υ. Καλλικράτειας,
3)Αρβανίτης Αργύριος Γενικός Ιατρός εις Γ.Ν. Εδέσσης,
4)Ευστρατόπουλος Χρήστος Γενικός Ιατρός σε επ΄ αορίστου αναρρωτική άδεια,
5)επί θητεία Αγροτικός Ιατρός του Κ.Υ. Αριδαίας εις Γ.Ν. Εδέσσης,
6)Σαλαγιάννη Άννα Παιδίατρος εις Γ.Ν. Εδέσσης,
7)Γούνη Δήμητρα Παιδίατρος εις Γ.Ν. Εδέσσης,
8)Ευθυμιάδου Ελένη Οδοντίατρος σε επ΄αορίστου αναρρωτική άδεια,
9)Καρακούλας Ευάγγελος Οδοντίατρος εις Γ.Ν. Γιαννιτσών,
10)επί θητεία επικουρικός Ακτινολόγος δεν εφημερεύει.

Οι υπόλοιπες εφημερίες του Κ.Υγείας καλύπτονται από τους ιατρούς των περιφερειακών ιατρείων οι οποίοι στο σύνολό τους είναι 11. Δύο από αυτούς έχουν μετακινηθεί και εφημερεύουν μόνο στο Κ.Υ. Άρνισσας ,ο Γενικός Ιατρός Καρράς Θεόδωρος και ο Γενικός Ιατρός Κουτσουράς Θεοφάνης. Μία Γενική Ιατρός, η Τζότζιου Πολυξένη εις Γ.Ν. Γιαννιτσών. Δύο ακόμα επί θητεία αγροτικοί ιατροί, κατά διαστήματα, συμπληρώνουν τα άτομα που καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες της Περιφέρειας Αλμωπίας.

Η κεντρική διοίκηση μας ζητάει ‘να βάλουμε πλάτη’ βοηθώντας αυτό το πολύπαθο σύστημα υγείας , ‘να βάλουμε πλάτη’ για τους ασθενείς, ‘να βάλουμε πλάτη΄ για όλους όσους εξυπηρετούνταιστο Κ.Υ.Αριδαίας, αλλά μάλλον μας ζητούν κάτι παραπάνω από αυτό….. θέλουν την εξαθλίωση μας και την εξαθλίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών με κίνδυνο της ιατρικής μας ακεραιότητας και κίνδυνο της υγείας και της ζωής των ασθενών μας.

Σκληρά τα λόγια μας; Ίσως, αλλά όσο σκληρή και η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά. Πόσο εργαζόμαστε και τι προσφέρουμε το γνωρίζει και αναγνωρίζει η τοπική κοινωνία, ενώ τα στατιστικά που τόσο συχνά αναζητά η κεντρική διοίκηση αλλά και επικαλείται αποδεικνύουν το πόσο ‘πλάτη βάζουμε ‘ σε όλα.

Ζητάμε ακόμα μια φορά την στήριξη των τοπικών αρχόντων και την επανεξέταση των αποφάσεων της 3ης Υ.ΠΕ Μακεδονίας ώστε να απολαμβάνουν οι πολίτες Αλμωπίας αυτό που τους αρμόζει και δικαιούνται από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Κ.Υ.Αριδαίας. Μέχρι τώρα μοχθούμε με πενιχρά μέσα, σε ωράρια ατελείωτα ακόμα και από το σπίτι για να διατηρήσουμε ένα καλό επίπεδο στις υπηρεσίες μας και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες αυτού του τόπου,είμαστε προφανώς μόνοι…

Το Σωματείο Εργαζομένων Κ.Υ.Αριδαίας και τα μέλη του επιφυλάσσονται για περαιτέρω κινητοποιήσεις ώστε να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία αλλά και να υπενθυμίσει σε αυτούς που αποφασίζουν για τις τύχες μας τον λόγο που έχουν τοποθετηθεί σε αυτές τις θέσεις.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ.Υ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ

9 σχόλια:

 1. Τώρα βγείτε στα μπαλκόνια να χειροκροτησετε την κατάντια σας.
  Εντολή της Μαρέγκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ποιος τοπικός άρχοντας ρε παιδιά.ολοι λοβοτομημενοι καί βαθειά σε λήθαργο είναι.η Αλμωπία με επικίνδυνα επαγγέλματα όπως υλοτομία αγροτιά.. αλλά και με τουρισμό...και ένας δεν έχει κάνει επίσημο αίτημα για μικρό νοσοκομείο ένας από τους γαλάζιους δημάρχους πού πέρασαν......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κατά πρώτον θα ήθελα να απευθυνθώ στο σωματίο Αριδαίας και στον συγγραφέα του παραπάνω άρθρου και να αναφέρω ότι οι γιατροί του Κ.Υ Αριδαίας είναι 13 ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ και ΟΧΙ 11. Και όπως μας απαντήσετε, γιατί οι παραπάνω Ιατροί μιλούν για φόρτο εργασίας και για ποιόν αριθμό εφημεριών καλούνται να εκπληρώσουν; Ο παραπάνω αριθμός εφημεριών που ενδεχομένως αντιτίθεται στο πλαφόν εφημεριών τους, αναφέρεται σε οικονομικά ζητήματα και προφανώς ΌΧΙ στην ικανότητά τους να εφημερεύσουν και να ανταπεξέλθουν στον φόρτο εργασίας. Κρίνω το αρθρό ατελέσφορο και άστοχο ώστε να λύσει τα προβλήματα του Κ.Υ.Αριδαίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΡΩΤΩΝ 13 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ.ΔΕΥΤΕΤΩΝ ΟΙ 2 ΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ... ΤΡΙΤΩΝ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΕΦΕΡΕΥΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ(ΠΡΩΙΝΟ,ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ,ΒΡΑΔΥΝΟ) ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.... Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ,Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ,Η ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ,Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΑ ΛΥΝΟΥΝ.

   Διαγραφή
  2. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ Κ.Υ.ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ 10% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ.ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ....ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ.ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Κ.Υ.ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ 8 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ Κ.Υ. (ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ,ΓΕΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΄Η ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ) ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ 2 ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ,11 ΘΕΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ,3 ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ,2 ΘΕΣΕΙΣ ΟΔΟΝΤΟΙΑΤΡΩΝ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ.ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ,ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ( ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β,ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α , ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ,ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ ΣΑΣ. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΤΙ ΝΟΣΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ.ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ 7 ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΜΕΡΙΣΤΟ ΖΗΛΟ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ.

   Διαγραφή
 4. Τώρα διαμαρτυρεστε; Τίποτε δεν θα αφήσει όρθιο η Νέα Δημοκρατία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εσενα θα σ εχει στα τεσσερα, ετσι να πονας.

   Διαγραφή
 5. Και εσένα επειδή σ'αρέσει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΜΗ ΜΑΛΩΝΕΤΕ ,ΒΑΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ,ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΑ,

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News