Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Γ. Αμπάρη: «Διεκδικώ μεγαλύτερο περιθώριο έκφρασης και δράσης»

Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνω, ότι για άλλη μια φορά επιλέγετε τη «δια περιφοράς» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας

Δήλωση της Δημοτικής Συμβούλου και Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας Γεωργίας Αμπάρη:

κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας,
κ Δήμαρχε του Δήμου Αλμωπίας,

Κατανοώ ότι όλοι βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με το ζήτημά των περιορισμών για την προστασία από τον κορονοϊό. Ωστόσο με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνω, ότι για άλλη μια φορά επιλέγετε τη «δια περιφοράς» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, ευχόμενος μάλιστα (αναφέρομαι στη δική σας έγγραφη ενημέρωση) «να είναι αυτό το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που γίνεται με αυτόν τον τρόπο». Ο τρόπος διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν είναι αντικείμενο ευχών, αλλά αφορά ξεκάθαρα πολιτική βούληση δική σας. Εσείς επιλέγετε να διεξαχθεί και το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο «δια περιφοράς». Το τρίτο στη σειρά. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι αποφασίσατε για ακόμη μια φορά να μας στείλετε τις εισηγήσεις των θεμάτων και να περιορίσετε τη δυνατότητα μας να εκφραστούμε σε ένα πίνακα με τις επιλογές ναι, όχι και παρών.

Ως Δημοτική Σύμβουλος και εκπροσωπώντας την τοπική μας κοινωνία, τις αγωνίες και τις φωνές των συμπολιτών μας διεκδικώ μεγαλύτερο περιθώριο έκφρασης και δράσης. Δεν σας κρύβω πως ήμουν σίγουρη, γνωρίζοντας την ευχέρειάς σας στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, ότι το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο θα γινόταν με διαδικτυακή συνεδρίαση σε πραγματικό χρόνο. Με ξενίζει η επιλογή σας να επιμένετε στη συνέχιση των «δια περιφοράς» Δημοτικών Συμβουλίων, τα οποία αναμφίβολα περιορίζουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και σκέψεων, ειδικά τώρα που έχετε το χρόνο, την τεχνολογία και την τεχνογνωσία άλλων επιλογών. Επιπλέον ειλικρινά θα παραδεχτώ πως νιώθω ανασφάλεια να ψηφίζω και να αποφασίζω για θέματα του Δήμου μας χωρίς τις απαραίτητες επιμέρους διευκρινήσεις που προκύπτουν πάντα έπειτα από διάλογο. Οι αιρετοί δεν είμαστε παντογνώστες, είμαστε άτομα διαφορετικά μεταξύ μας, πολίτες της Αλμωπίας, με διαφορετικές εμπειρίες, επαγγελματικές και προσωπικές, για αυτό χρειαζόμαστε και τις γνωμοδοτήσεις των ειδικών συνεργατών σας και των Προϊσταμένων των Τμημάτων του Δήμου μας, προκειμένου να διευκολύνεται το έργο μας.

Ψηφίζω με επιφύλαξη τα θέματα του σημερινού συμβουλίου και προτείνω η επόμενη συνεδρίαση να γίνει είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης σε κάποιο κτίριο του Δήμου κατάλληλα διαμορφωμένο και αφού ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News