Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Πολάκης: «Έπρεπε να ανοίξουν οι θυρίδες το καλοκαίρι του 2015» - Επιβεβαίωσε τις σκέψεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Τις σκέψεις αυτές φέρεται να αποκάλυψε ο Παύλος Πολάκης κατά την κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής

Τα όσα ακούστηκαν το καλοκαίρι του 2015 για άνοιγμα των θυρίδων των τραπεζών φαίνεται πως δεν ήταν μόνο δημοσιογραφικές πληροφορίες αλλά και σκέψεις που έκαναν πολλά κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη για το πώς θα αντιμετώπιζαν το οικονομικό αδιέξοδο που προκλήθηκε από σύγκρουση με την Ευρώπη.

Τις σκέψεις αυτές φέρεται να αποκάλυψε ο Παύλος Πολάκης κατά την κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Όταν ρωτήθηκε από τον Θάνο Πλεύρη γιατί το πρώτο εξάμηνο του 2015 δεν έγιναν οι τιμολογήσεις των φαρμάκων, παρά το γεγονός ότι υπήρχε ο σχετικός νόμος, ο κ. Πολάκης απάντησε ότι δεν είναι το μόνο που δεν έγινε, προσθέτοντας ότι μεταξύ αυτών που δεν έγιναν τον Αύγουστο του 2015, ήταν και ότι δεν άνοιξαν οι θυρίδες των τραπεζών – λόγω των αντιδράσεων – που μέσα έκρυβαν δισεκατομμύρια.

Η αποκάλυψη του κ. Πολάκη φέρνει ξανά στη μνήμη την δήλωση της τότε υφυπουργού Νάντιας Βαλαβάνη για τις θυρίδες.

Τον Ιούλιο του 2015 η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη είχε πει ότι «όποιος έχει θυρίδα μπορεί να πάει στην Τράπεζα και με συνοδεία τραπεζικού υπαλλήλου να πάρει ό,τι θέλει μέσα από τη θυρίδα εκτός από χρήματα». Όμως λίγο μετά, αντιλαμβανόμενη το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις της, επιχείρησε να ανασκευάσει λέγοντας πως το κράτος δεν πρόκειται να ανοίξει θυρίδες και να πάρει χρήματα.

Ωστόσο από τα όσα είπε ο κ. Πολάκης στην επιτροπή φαίνεται πως την κυβέρνηση υπήρχε αυτή η σκέψη και ο σχεδιασμός που τελικά δεν υλοποιήθηκε. Είναι χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις που είχε κάνει ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, είχε τονίσει ότι υπάρχουν περί τις 230.000 θυρίδες όπου εκεί βρίσκεται ένας πλούτος που έχει τη δυνατότητα και μπορεί να βοηθήσει και για αυτό πρέπει να οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί.

4 σχόλια:

  1. Ναι ρε ο Πολάκης καπνίζει, είναι αξύριστος. Αλλά δεν είναι λαμόγιο, δεν είναι απατεώνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιος ειναι δηλαδή λαμόγιο και απατεώνας; γράφτο επωνυμα αν εχεις αρχ@@@@, και αν δεν ειναι λαμόγιο ο Πολάκης.... χαστήκαμε.

      Διαγραφή
  2. Γιατι δεν τις άνοιξες ρε λογά;
    Άι-σιχτίρ,σε βαρεθήκαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παραμυθια του τσαμπουκά Πολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News