Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Σεξ: 7 επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία

Γιατί αποτελεί «κλειδί» υγείας και μακροζωίας

Εκτός από την απόλαυση που προσφέρει, το σεξ είναι ιδιαίτερα ευεργετικό και για την υγεία.

Οι τακτικές σεξουαλικές συνευρέσεις ενισχύουν το ανοσοποιητικό, μειώνουν τον πόνο και έχουν αντιγηραντική δράση.

Δείτε επτά επιστημονικά επιβεβαιωμένα οφέλη του σεξ και γιατί αποτελεί «κλειδί» υγείας και μακροζωίας:

- Καλύτερη αναπνοή: Το σεξ λειτουργεί ως φυσικό αντισταμινικό, βοηθώντας σας να αντιμετωπίσετε τις εποχικές αλλεργίες και τα συμπτώματα του άσθματος.

- Φαίνεστε νεότεροι: Μελέτη σε 3.500 άτομα ηλικίας 18 έως 102 ετών από τους επιστήμονες του Βασιλικού Νοσοκομείου του Εδιμβούργου στη Σκωτία, έδειξε ότι το σεξ μειώνει τα επίπεδα στρες, προσφέρει αίσθημα ικανοποίησης και βοηθά τους ανθρώπους να κοιμούνται καλύτερα, με αποτέλεσμα να φαίνονται νεότεροι και να ζουν περισσότερα χρόνια.

- Ενισχύει το ανοσοποιητικό: Όσοι κάνουν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα παράγουν 30% περισσότερη ανοσοσφαιρίνη Α, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι η ενεργή σεξουαλική ζωή συμβάλλει στην μείωση του κινδύνου καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου. Το σεξ αποτελεί τέλος φάρμακο για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της γρίπης.

- Καίει λίπος και θερμίδες: Όπως κάθε άσκηση έτσι και το σεξ σας βοηθά να κάψετε λίπος και θερμίδες. Συγκεκριμένα, ένα άτομο που ζυγίζει περίπου 70 κιλά, μπορεί με το σεξ να κάψει περίπου 100 θερμίδες σε 20 λεπτά.

- Μειώνει τον πόνο: Μελέτες δείχνουν ότι η κολπική διέγερση αυξάνει την αντοχή τον πόνο και έχει αναλγητικό αποτέλεσμα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο ερεθισμός που νιώθουν οι γυναίκες στο σεξ μειώνει τον πόνο της περιόδου, της αρθρίτιδας, της ημικρανίας και άλλων καταστάσεων.

- Συμβάλλει στη μακροζωία: Ουαλική πολυετής μελέτη εξέτασε τη σχέση θνησιμότητας και σεξουαλικής δραστηριότητας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος θανάτου σε οποιοδήποτε έτος της ζωής ήταν 50% χαμηλότερος στους άνδρες που έκαναν σεξ δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, συγκριτικά με όσους έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά τον μήνα. Ακόμη και όταν έλαβαν υπόψιν παράγοντες όπως η ηλικία, η κοινωνική τάξη και το κάπνισμα, η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερο σεξ κάνει κανείς, τόσο το καλύτερο.

- Προκαλεί ευεξία: Το σεξ ευνοεί τα πάντα, από την σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία έως την ευτυχία. Αμερικανική μελέτη με τη συμμετοχή 1.800 ατόμων διαπίστωσε ότι ο οργασμός προκαλεί απελευθέρωση οξυτοκίνης και ενδορφινών, που έχουν ηρεμιστική επίδραση, γεγονός που εξηγεί γιατί το σεξ βοηθά στον ύπνο.

---
Πηγή: Reader's digest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News