Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Ενημέρωση για τη σύνδεση της Έδεσσας με το φυσικό αέριο

Δελτίο Τύπου

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Έδεσσας ενημέρωσε η εταιρία EDIL HELLAS ATEBE για την κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Έδεσσα.

Οι εκπρόσωποι της εταιρίας ανακοίνωσαν ότι το φυσικό αέριο στην Έδεσσα είναι γεγονός, καθώς έχει εκδοθεί η άδεια κατασκευής του δικτύου και διανομής του φυσικού αερίου. Το έργο θα ξεκινήσει εντός του Μαρτίου 2020, ενώ ο στόχος είναι οι πρώτες συνδέσεις να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Το βασικό πλάνο είναι η σύνδεση με το δίκτυο του ΔΕΣΦΑ και την έξοδο που προβλέπεται να γίνει στο Άσπρο, ενώ το εναλλακτικό πλάνο αφορά συμπιεσμένο φυσικό αέριο, όπως συμβαίνει και σε άλλες πόλεις.

Από τιμολογιακής άποψης δεν υπάρχουν διαφορές, όπως επεσήμαναν οι εκπρόσωποι της εταιρίας. Από την εταιρία ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου στη συγκέντρωση των αιτήσεων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το γρηγορότερο δυνατό ο γεωγραφικός προσδιορισμός της ανάπτυξης του δικτύου.

Τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου είναι το χαμηλότερο κόστος έναντι του πετρελαίου, τα χαμηλά έξοδα συντήρησης, λόγω της καθαρής ενέργειας και του υψηλού βαθμού απόδοσης, ο περιβαλλοντικός χαρακτήρας, καθώς είναι ένα φιλικό καύσιμο με χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και η ύπαρξη υψηλής θερμογόνου δύναμης σε συνδυασμό με την τήρηση των υψηλότερων ευρωπαϊκών στάνταρντ ασφάλειας.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου ευχαρίστησε τα στελέχη της εταιρίας και εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι υλοποιείται το όνειρο της σύνδεσης της Έδεσσας με το φυσικό αέριο και σε έναν χρόνο περίπου οι πολίτες θα μπορούν να χαίρονται τις ωφέλειες του φυσικού αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News